Wednesday, February 08, 2006

Alah akbar!

Škandalčič, ki so ga zakuhali naši sodržavljani v Evropski uniji, rahlo že meji na 3. svetovno vojno. Po islamski sveti zemlji teptajo skandinavske zastave in spreminjajo v prah vse, kar diši po deželi danski. Predsednik neke male državice, ki leži med Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško, kjer vsako leto poteka tudi tekmovanje v alpskem smučanju Zlata Lisica, ki je sicer bolj znana po tem, da bo kmalu imela begunska taborišča za uboge iz Darfurja, pa misli, da je reinkarnacija Bude. Na drugi strani Atlantika pa folk podira vse rekorde v basanju z junk foodom ob gledanju Super kugle. Wau!!! Fantastično!

Dragi moji Danci in vsi zagovorniki svobode govora! Že res, da je svoboda govora in tiska naša temeljna in ustavna pravica, ampak vseeno malce pomislimo na posledice, ki jih prinaša taka objava, ki bi znala užaliti čustva verskih blaznežov in jih ozdraviti kratkovidnost in omejenost. V takem primeru vam lahko dokaj hitro ode glava. Saj tudi malinovec v vrtcu vendar ve, da mrcini ni ravno pametno mahati s kostjo pred gobcem, okrog katerega se nabira pena. Pa četudi je to njegova temeljna svoboščina in pravica. Alah akbar!

Glede na to, da so Danci dežurni krivci za vsa prizadeta verska čustva, danes, na slovenski kulturni praznik, objavljam naslednje karikature:


Jesus touched me
Jesus saves!
Rastafaraj!
Higher, Jesus!
Muhamed


8 comments:

Black Betty said...

Gee thanx ;)
Glede slikc bom rekla samo .. vsega so krivi danci ;)))
ps. od tvojega posta sem dodala še eno fotko (malce začetniške nerodnosti in ubadanja s html kodo in jpgji).. mogoče ima zdaj več poante (čeprav, to niti ni bil moj namen).

miss.nymphee said...

betka dobr s tole povedala...tista z malinoucm in mrcino je sploh všečna...in resnična...sj provokacije so ql...sam gad demt...kok dalč je treba da dokazuješ neki kar že maš...qrc pa taka svoboda govora...kaj pa live and let live...al pa pometanje pred lastnim pragom...al pa zakaj hudiča je tko narobe use kar delajo drugi pa tko prou vse kar delamo sami...pa zakaj ne mormo bit srečni zrd svoje drugačnsti ampak mormo stremet k itaq nemogoči enakosti...tko al pa drugač...pa še ena mal nerealno idealistična...moje sorte pač...zakva se je tko preklet zajeban met rd in zakaj je prbližn tko zajeban met rd druge...pa še neki...zakva more bit meja med dobrim in zlom tko zabrisana...in kdo hudiča jo zabrisuje če je pa to ja neki najbl enostavnga za pogruntat...

Black Betty said...

Dragi Kitek!
(uu me bosta draga manca in dragi marko tožila.. hehehe).

V zgoraj omenjenem primeru je zadeva rahlo prerasla besede kot so "strpnost" ali boh ne daj nekoga užaliti. Tudi sama sem si razbijala bučo, pulila lase in se postavljala na trepalnice ko so prišli ven Strelnikoff in pa afera z o pedofilijskih nagnjeninjih župnka iz ene slovenske vasi. Ker takšnih primitivnih reakcij cerkve in vernikov moja sočloveška plat, ki občasno pride na dan, žal ne prenese. Mislim, kak idiotizem!!!! Ob teh nemirih pa samo še gledam kam se svet vrti. Pri nas je žal tako.. da če Kler nekaj reče... potem je to sveta resnica in hop.. pol vas trdi da je rumena zelana. "Ker je guspod župnk tko reku, in mi mu vrjamemo. Ker on je že 30 let naš župnk." Oni tam doli pa zgleda morajo dokazovati svoj prav (kakršn koli že je).. nam brezvernikom na svoj način. Na edini način, ki so ga kdaj poznali.

In čemu vse se moramo odpovedati, da nekoga ne bi užalili!!?? To zna bit dost zajeban.

Pa se mi zdi, da danes noben ne gleda več na to, da bi koga drugega (ne)užalil. Ampak se vsi po vrsti obmetavajo s kletivacmi, domačimi in divjimi živalmi, prehramebenimi izdelki in kwa jest vem čem še. In tukaj se na celi črti strinjam z Nimfo. Bemu s tem svetom je neki jako narobe!!!

Black Betty said...

No, trditi da je s svetom vse v najlepšem redu je precej ignorantsko od nas/tebe. Nisem še prebrala tvojega blog entrya. Dominantna vrsta človek je zblojen (precej milo rečeno) to je res! Saj o tem govorim. Ne pa da za moj hišo marjetice preveč divje rastejo in jih bo treba enkrat likvidirat, da se prasice ne razrastejo po celem travniku.

daniel said...

Ironično je, da naslov tvojega bloga pove tisto, kar bi se tebi zgodilo kot prebivalki Irana ali poljubne Mohamedove človekoljubne državice, ako bi pisala kaj takšnega.

Katja said...

Že res, da se je bolje izogniti penasti mrcini! Vprašanje pa je kje se le ta nahaja, a na svojem/gospodarjevem dvorišču ali na neki ulici. Nihče ne želi imeti omejenega gibanja zaradi neke primitivne mrcine, ki misli da je ves svet njen in da lahko zagrabi vsakogar ki narobe stopi.
In če se bomo izogibali tej ulici, bo mrcini zrasla samozavest, moč in se bo še bolj razbohotila! S tem bomo pokazali našo nemoč in strah. Ona pa se bo širila in šopirila.

Da je mrcina takšna kakršna je, vsi vemo, da je težava v njej in njenemu gospodarju in ne v nas.

Če mrcina ne prenese "škandalov", "žaljivk" in ne vem česa še vse, je to popolnoma njen problem. In če jo na tej ulici (kjer ni njen dom) toliko stvari prizadene in ujezi,... ja potem se naj pa vrne na svoje domače dvorišče. Vendar tam ji ne bo zanimivo, ker ne bo imela nikogar kateremu bi kazala svojo peno, zobe,... Bog ne daj pa gospodarju! Torej mrcina mora ven, v svet, da dela sranje, meša štrene in s silo "osvobaja" obmčje. Ja seveda, dobila je znamenje od Gospodarja, da mora v svet!

A mrcina res lahko vse dela kar se ji zahoče? Sem nekje prebrala, da moraš s psom ravnati tako, da on misli da je po njegovo, v bistvu pa je po naše.

Mislim, da bo tale posnetek povedal najveČ:

http://www.youtube.com/watch?v=tTF0Q1Le5WE


Go home!

Black Betty said...

Ta posnetek je samo propaganda iztrgana iz konteksta, pripralvjena in zmontirana za zastraševanje ljudi.

Če boš spoštovala druge ljudi in jihovo vero bodo tudi oni tebe.

Niso vsi muslimani razjarjene mrcine in niso vsi muslimani teroristi.

Jest sem doma, pa ti?

Katja said...

Ni pomembno v kakšne namene je bil ta posnetek narejen. Kot zunanji opazovalec je težko soditi. Sicer me pa ne zanima v kakšne je bil. Hočeš ali nočeš, kakorkoli pogledaš, v vsaki stvari je vsaj pol resnice in je tudi v tej.
Glede moraliziranja pa, … ne vem kje si zasledila da kogarkoli ne spoštujem in da so zame vsi muslimani isti? Hm…
Go home je bil napisan v kontekstu muslimanov.