Wednesday, June 28, 2006

Briljantno. NOT!!!

Začela bi vzklikati razna verska imena, nadimke in vzklike, pa mi noben primeren ne pade v sivo celico. Ne, tokrat za moje pretreseno počutje in napad božjasti ni krivo nečloveško pijančevanje do sončnega vzhoda, ampak zgolj in samo ogled nekega muzikla. MOJ BOG!!!
Nekaj tako fascinantnega pa že dolgo ne! Celo predstavo sem se malodane valjala po tleh v krčih, ker sem sredi prvih taktov predstave dobila napad smeha. Res fantastično. Predvsem sem navdušena nad dejstvom, da ljudje s posluhom škripajočih vrat in s talentom gledališke igre naključnega hloda v hosti, lahko igrajo v muziklu in to ni šolska predstava!!! Jupeee, še je upanje zame, da se podam na gledališki oder in zagrulim v ritmih Briljantine. Se že vidim, Betty next Olivia Newton John. Wau. Weeeeheeeeeeeee!

Težko vprašanje je, kaj je bilo bolj sapo jemajoče, prijetno piskanje in žaganje nastopajočih ali popolnoma pristno navdušenje, ovacije in iskreni smeh ob vsaki "šali" tipa "Kdo te je pa napumpal?" gledalke eno vrsto za mano. Ou, Lordi!!

Absolutna pohvala gre organizatorjem, ker jim je končno uspelo dojeti, da je štant s pivom na prireditvi take vrste a must one! Plosk. Plosk. Plosk. Človek težko zdrži brez alkohola, sploh če se vsake pet minut iz zvočnikov zasliši nadležno cviljenje in ropotanje neuglašenih in slabo ozvočenih nastopajočih. Priznam, nisem zdržala niti do odmora in sem se med prvimi zapodila na pol litra Laškega. In nato še na pol litra, da sva si lahko z Bolfarjem lajšala silne bolečine, ki nama jih je zadajalo pristno navdušenje gledalke za nama, med tem ko sva se držala za glavo in si zatiskala ušesa ob vsakem poskusu nastopajočih, da zapojejo kak verz iz Briljantine.

Majhna svetla točka cele predstave je bil Nejka (opa, in to v ledru!!), ki je dvoril deklici in jo ploskal po riti. Fantastično!! Ne vem, kako je to možno, ampak tip ima več posluha in smisla za ples kakor celoten del ženske zasedbe. To miganje z ritjo, razprte roke v pahljačo in ritem v kolkih. Navdušena!! Se vidi, da je Nejc Simšič eden redkih, ki je pred tem že kdaj videl oder od blizu. Sicer sem si mislila, da bodo vsaj Bitch Boysi malce dvignili nivo predstave, ki so pa žal zaradi bednega ozvočenja izpadli slabše od Tokio Hotela. Do včeraj sem bila prepričana, da je to nemogoče!

Se grem takoj jutri vpisat v plesno in pevsko šolo, da se tudi sama preizkusim v kakšni taki predstavi. Kot vidim, je to ljudem nadvse všeč in na navdušene salve množice si tega želijo še več in več. Torej, kdo bi drugo leto z menoj odgrulil in odplesal Čikago?

18 comments:

LONELY RIDERka said...

jst sicer ne bi plesala in pela s tabo, ker se zavedam svojih omejenih pevsko-plesnih zmoznosti, ampak lahko ti pa zrihtam tak PR, da bos mela kljub temu svojo predstavo v vseh medijih v totalnih (pozitivnih) preseznikih (kot je bilo pri Briljantini) ;))

Black Betty said...

hm, draga lonely riderka pevsko-plesnega talenta tudi jaz ne posedujem, tako da se v tem primeru komot lahko pridružiš mojemu malemu teatru.

miss.nymphee said...

jst nimam ne enga ne drucga tko da se več kot očitno kvalificiram! kdaj je generalka, vaj verjetno tko ne rabmo...;)

Black Betty said...

super;) smo že kvartet.
Lahko gremo kar danes poplesavat na prešerca, ali pa počakamo, da nam plačajo na predstavo, postavijo oder, namestijo stole, privabijo polskajoče in nezahtevno publiko in napademo oder narodnega gledališča v Ljubljani, gostujemo v Mariboru in drugih večjih mestih po Ljubljani. No biggy!
Edin kranj lahko mirne duše spustimo, ker sem mnenja, da si dveh takih letnih predstav ne zaslužijo :P

Anonymous said...

V besedah Urshe Mlakar: Nejc ima r'n'b v bokih ;)
Jzst vam lahko ochigledno nudim glasbeno spremljavo, che obljubite, da boste tako fushale, kot se tule hvalisate =)

miss.nymphee said...

jst use oblubm!

Black Betty said...

@jinx: zate predvidevam, da boš igrala na kakšno piščal, narejeno iz golenske kosti padlega borca OF ;) O F**k!

@nimfa: te bomo držali za besedo!

@ula: a tak sopran da šipe pokajo?

Občinstvo bo navdušeno!

Yah0da said...

Sm hotla tut js nekej natipkart od briljantine, zdej se mi pa ne da ... :))

Black Betty said...

ja sej, v tej vročini sem tudi jaz komi sklamfala teh nekaj besed ;)
sam joj no! tolk pofušane predstave pa še ne. še dons me ušesa bolijo :P

Master Obi Van said...

buahahah :))

Bitch boysi slabsi od Tokio Hotela,

He he dobra primerjava.. Like your style.

LONELY RIDERka said...

joj no...dej nehite plis Bitche zalt...oni so kul! niso oni krivi, ce je predstava bedna in ozvocenje svoh...

aja, betty, btw. js se nisem javla za petje in ples (razlog zgoraj), ampak za PR...oziroma bi se skori rajs javla kr za PiR. ;))

Black Betty said...

jah ne lonli. bili so bedni, slabi, švoh! Od sebe so dal mogoče za kak vat energije in prizadevanja. to ni kul. in ni bilo krivo samo ozvočenje :P

drgač pa za plesat in pet ne rabiš talenta, samo nekaj dobre volje. Za PR pa morš bit ful sposobna komunikologinja in z najmanj 5 let delovnimi izkušnjami! :P

Pir boš dubla pa v Grčiji kakšn. Sam ne pit na plaži "Stela Artua", ker je bedn :P

Anonymous said...

kdaj imate prvo predstavo? bom s klobukom v roki pobiral prostovoljne prispevke :)

Black Betty said...

boste obveščeni takoj, ko se sploh skupaj dobimo in zberemo. Vseeno bi blo fajn, da se odločimo kaj bomo pel in plesal, da ne bo vsak pel drug muzikl.
Drgač bi blo pa nadvse fajn, da mamo še kakšnga desca zravn, ker so vsi muzikli neki preveč romantično ljubezensko naravnani ;)
Had si dobrodošel ;)

Anonymous said...

seveda.. ko sem nazadnje pel, so mi frendi rekli, da se niso dovolj pijani, da bi jaz lahko pel.. nogi imam pa tudi dve levi, tako da ne vem, ce bi prisel prav..
lahko pa vas fotkam :)

Black Betty said...

men isto zmeri govorijo, ker imajo to nesrečo, da jaz zelo rada prepevam. Plesat, pa baje pe kr obvladam ;) sej ni težko mal z ritjo pomigat in kak most narest?

Anonymous said...

hmmm.. sejkat z ritjo ni blem.. most naredit? a mislis, da sem iz gume, al kaj :)

Black Betty said...

jah sej ni težko, mal potreniri, pa bo ;)
bot vesel, da ti ni treba špage delat. To je bl zajeban ;)