Wednesday, August 16, 2006

Ko ima hudič mlade, jih ima velik..

Kolegica s faksa me je opozorila na tole obvestilce. Pozor na datum objave!

18.07.06: PLAČILO DIPLOMSKEGA DELA Z ZAGOVOROM

Na podlagi 59. člena Statuta Univerze v Ljubljani (Ur.l. 8/2005, 118/2005) je Upravni odbor Univerze v Ljubljani na seji dne 29. maja 2006 sprejel nov Pravilnik o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, na podlagi katerega bodo morali vsi študenti brez statusa od 1. oktobra 2006 dalje plačati diplomsko delo z zagovorom v znesku:

- UNIVERZITETNI PROGRAM 125.100,00 SIT (522,03 EUR)
- VISOKOŠOLSKI STROKOVNI PROGRAM: 99.900,00 SIT (416,88 EUR)!
Omenjene cene veljajo za študijsko leto 2006/07!


Tisti, ki smo nameravali diplomirati oktobra ali decembra 2006, se lahko pošteno pojebemo in to na suho. In vsi vemo, da pregledovanje diplomskih del pri prfoksih ne mine ravno v enem tednu.
I think going to Lebanon would be easier.

19 comments:

Ulala said...

peeeeesda! a si tole ti kopirala iz pravilnika?? na nasem faksu (glede na cenik 2006/07) tele cene veljajo za studente, ki jim je status potekel pred 1.10.2005. In joj, kolk si me prestrasla!

upam, da si zrihtas kej...

Blaž said...

ravno prišel s faksa (sicer ne zaradi diplome). Takšnega preklinjanja kot je bilo slišati pred referatom (uradne ure od 11-12, pa nikjer žive duše, ko se prikažejo pa tuš:"A nimate druzga za delat, kot pred referatom stat?") že dolgo nisem slišal. Za celo tržnico kletvic.

veliko sreče

bežeči norec said...

Auch. No, to te pa resno razpizdi. Ali je bilo s študenti, ki kasneje diplomirajo kaj več stroškov kot s tistimi, ki v roku? Če mi lahko to kdo utemelji, potem tudi s tem da se računa nimam problemov.
To nekako pade v tisto kategorijo, da imaš tudi 3x zastonj delanje izpita, čeprav nimaš statusa. Kar je preprosto fer. Tako ali tako dobijo denar od države zate. Skratka 2x računajo za isto opravljeno storitev. Nekako nezakonito se sliši tole.
Za to se bi pa splačal demonstirat!

Tina said...

Betka, kar pospeseno bo treba zacet pisat. Lahko si zadas diplomirat pred 1. oktobrom! :) Vso sreco.

Black Betty said...

V pravilniku o prispevkih in vrednotenju stroškov na univerzi piše samo "oseba brez statusa je nekdanji študent, ki je prekinil študij s 155., 156. in 157 členom Statuta UL, torej v danem letu ni vpisan v program iz katerega opravlja izpite, seminarje ali diplomsko nalogo".. skratka ko ti poteče aboslventski staž se jebi. Nikjer pa ne piše, da imaš potem še 2 leti, da se šlepaš na zastonjkarski sistem in lahko še diplomiraš malce po izgubitvi absolventskega staža.

Black Betty said...

tina: že že... ampak da diplomiraš pred 1. oktobrom, moraš oddati diplomsko do 5.9., kar pa je nemogoče, če upoštevaš dejstvo, da ti jo mora prfoks prebrat, se rpavi + 2 tedna, da jo popraviš +1 teden in praviloma ti jo vsaj 1x zavrne! Pa je mesec okol!

Black Betty said...

tina: aja plus tega sm si pršparala še en izpit za september. super a ne.
Viktor in Norc: Anede!! Sm še zmeri v šoku in sedaj besno prebiram pravilnike. Ni fer. Sej, če bi jaz to vedela vsaj pred 18.5. bi že naredila ta kurčev izpit, ki mi je še ostal. tko pa so me fantastično zajebal.

Mayhem said...

A ne me jebat. Že tko nas vsak oropa k ma 5 minut časa, zdej nas bo pa še univerza. Pa kdaj se bo to nehal?

flajer said...

Jst sem pa mislu, da sem velik plačal na vsš šnd, ko sem dal 40k za evidenčno prijavo (al neki tazga) in še 40k za prijavo diplome ...

LONELY RIDERka said...

gulb!?... bom kar zacela s pisanjem svoje diplomske then...

Mayhem said...

Jst bom pa za vsak primer očistu šibrovko...

Black Betty said...

Ja ja, tako je mularija. Mrš učit dam pa knjige prekladat!! Kwa se to prav, da tako zabušavate in lenarite pred računalniki. Ko smo bli mi mladi..... eh.

@Mayhem: no sej mogoče obstajajo kakšni bolj prefinjeni načrti za likvidajo. Ni treba prec nasilja zganjat, čeprav za tale primer bi res mogl dobit kakšno vzgojno okol kepe.

Ulala said...

mnja, sej casa je blo dost, ane? jaz ne krivim nikogar, razen sebe, tudi sluzbo sem sama izbrala.. sam vseeno neee biii, za 130.000 sit ze en zelo fajn, malo rabljen kite dobim...

pa dej, vzemi dopust zdej, pred izpitom! aja, betmenka - nadnaravne sposobnosti, pa to ;) blagor tebi, huh...

Nina said...

Mnja, me zanima kako radodarni bodo sedaj s podaljševanjem absolventa, po mojem bo vsaka prošnja neuslišana. Unlike now.

Black Betty said...

@Ula: ja sej mam študijski dopust. Delni. ;)

@Nina: podaljševanje absolvetha. Ugh.. kwa je to? ;) Drgač pa razlogi, zaradi katerih ti lahko podaljšajo absolventa:
- smrt v družini;
- da te en napumpa;
- grozna grozna grda bolezn, ko te priklopijo na aparature in podobne zadeve (k pol res ne morš tipke prtisnt in kaj skup spisat);
- da si Jolanda Čeplak ;)

Evo.. indžoj ;)

Ulala said...

beti, sem ti ze predlagala, da z bolfarjem razmislita o razlogu No. 2, ampak res hitro! ce si pa sama noces pomagat, pa ne jamrej :*

lahko se delam norca, ko sem v istem zosu. breh, sam ne bom se zdej sekirala, ker se potem ne morem ucit in si po septembru placam se vsak izpit posebej

Black Betty said...

to je pa že čist preveč perverzno.

Ulala said...

upsi? kaj je pa tukaj perverznega?

Ulala said...

nina je napisala en post na tole temo.. morda ti bo pa prav prislo, ce si preberes. pozanimaj se na vasem faksu, ce pri vas tudi to velja.