Monday, April 16, 2007

Bizarnemu tednu praviloma sledi bizaren vikend

Upam, da to ni začaran krog …

Trenutnemu vremenu in nagajivemu razpoloženju se imam zahvaliti, da sem svoje emovstvo za enkrat pospravila globoko v veliko omaro, poleg zimskih cunj ter za nekaj časa prenehala z vrezovanjem seznama svojih najljubših emo bendov v bedro. Prav tako sem za trenutek opustila nastajanje svojega prvega emocinalnega pesniškega opusa o razsvetljenju in trpljenju tepežkanja z lipovo gajžlo.

Pravijo, da se na petek trinajstega dogajajo bizarnosti (preverjeno) in da se mrtvi zbudijo in ti razodenejo največje skrivnosti tega sveta - naprimer kako postati Donald Trump. To smo v petek preverjali in lahko zagotovo trdim, da ni res. Te pa sprehod mimo nagrobnih kamnov lahko razbremeni težkih misli, sprosti duha in te zabava ob pogledu na priimke mrtvih, njihova imena in imen rodbinskih članov. Alojz in Marija, Marija in Alojz, tako nekako izgleda vsak drug nagrobnik na marsikaterem pokopališču. In kje drugje lahko v sožitju, miru in slogi, bivata, le meter narazen Janša in Jelinčič? En meter pod zemljo, seveda.


Ker vsak jing potrebuje svoj jang, tako tudi nenavadno sproščanje uma in telesa (jebat ga, pač nimam za toplice in tajsko masažo) zahteva določen napor, napetost in adrenalin. Tako smo si privoščili prav poseben padalski dan začenši s skokom v Lescah. Ker se je tam adrenalin dokaj hitro razblinil ob pogledu na plato piva, nas je pot zanesla pod Krvavec kjer so se cca. dvajsetim jadralcem na nebu pridružili BASE-rji. Šest jih je zahaklalo vsak svojega pilota jadralnega padala, da so lahko 200 metrov nad našim radovednimi glavami lebdeli v zraku ter nato teatralno izskočili iz sedeža jadralnega padala, nekaj časa mahali po zraku in na koncu tik preden bi se razčesnili ob sveže zorano in pognojeno njivo, odprli padala ter skoraj pristali na tarčo. S to fantastično nedeljsko predstavo v zraku pa se je moja emo osebnost za kratek čas umaknila moji hepihepi osebici, ki je na vso moč potiho vpila …. jaz bi tuddddttt… Toda raje si nisem delala bruk med poznanimi ljudmi in sem samo veselo skakljala okoli in zlorabljala svojega rahlo obrabljenega in precej bednega Nikona. Naredil je par švohcanih fotk in nato crkni. Klinc, zgleda da mu zadnje čase nisem dovolj intenzivno grozila z zamenjavo.


13 comments:

Centrifuzija said...

Imam pripombo na naslov in podnaslov. Zakaj pa je tako narobe, če so zadeve bizarne? Bizarno imamo vendar radi!

Všeč mi je beseda "gajžla". Do nje imam podoben odnos kot do besede "širhakel".

Black Betty said...

Narobe je, če se vrtijo v krogu. Še posebi začaranem krogu.

adj. said...

Vrtijo se v krogu, ker se v kvadratu ne morejo. Tudi začaran krog je še vedno krog. Oziroma kroh, kot ga je afektirano imenoval en profesor matematike.

Širhakel, to je tista reč za manipulacijo pokrovk in "rink" na šporgetu, ali se motim?

Anonymous said...

širhakl! (piše se brez e!) krasn! že sto let nisem slišal te milozvočnice. in ja, tud gajžla je kul.

meni sta ljubi še kampl in antula... da sploh ne omenjam glagola zafršolati!

Black Betty said...

al pa poškrablat... če kdo s kratko lajtungo ve kuga to pomen.

adj. said...

poškrablat najbrž ni glih enopomenka, ali pač?

omenil bi še iberciger, ki pa v tem toplem vremenu ni več potreben.

JaKa, kaj pa je antula?

Black Betty said...

ali pač.

Drgač je pa antula tujka, ki se uporablja za teto z velikim oprsjem, ki zmeraj najprej poslini prste preden te vščipne v lica. Je tudi zelo škrta in ti nikoli ne da za sladoled/čokolado, čeprav si ji prej prinesel dve polni vrečki vodke iz trgovine. Evo, to je antula.

adj. said...

Aha, take pa nimam. Zato je nisem poznal. Antule.

Black Betty said...

Eh, lucky you. Ne veš kaj zamujaš ;)

Ponavadi so še debele in se pogosto mastijo s pohano piško. Otrokom pa ponudijo le kost za glodat.

adj. said...

Grozn!
Zdaj vem, zakaj imam še vse lase in ne hodim k psihiatru. :)

Black Betty said...

Hm, hm, da ti ne bo jutr kak las odpadu. Pa ne zaradi antule ;)

adj. said...

Oooo, res.

Black Betty said...

jaaaaa res. Če verjameš ;)