Friday, April 06, 2007

Koncert Avotomobilov in mala presenečenja

Včeraj ob tem času sem bila na koncertu Avtomobilov v Ortiču. Tistim, ki še niso dopolnili 18 let, pa vseeno berejo ta sprevržen blog brez vednosti staršev, je verjetno treba razložiti, da je to glasbena skupina in ne kakšno primitivno spuščanje gasa in testiranje mašin starih mercedezov iz avto-moto društva! No, ko se je Avtomobilom ob zadnjem bisu na odru pridružil še Zoran Predin, da so družno odbrundali Gospodarja, je stvar res malce spominjala na razkazovanje pljučne kapacitete oldtimerjev. Bilo je luštno!

Nenazadnje so presenetili tudi sami organizatorji z neverjetno nizko ceno koncerta – samo 6 evrov!! Tudi praviloma zateženi redarji so bili prav krotki in nas tokrat niso zabrisali iz lokala. Včeraj je bil pravi surprise day, kajti presenetila sem tudi sama sebe in namesto alkohola naročila RADLER, za katerega niti nisem vedela, da ga (še) strežejo po lokalih. Kar v redu stvar, ki dobro odžeja in naslednji dan v službi izgledaš nenavadno kulturno in še brez mačka. Ja, presenetljivo.

Ker pa seveda problemi nikoli ne počivajo in težave nikoli ne spijo, – oh what a surprise - me je po koncertu salamensko zvilo v križu!!! Domov sem prištorkljala zgubana, kot zdrizasta Krista v mitohondriju in preklinjala stvarnika (ja, na skrivaj zagovarjam kreacionizem), ki nam je namenil življenje s hrbtenico. Hudič naj ga vzame in da mu deca v rikverc hodila!!!

Ah, ne splača se razburjat, ker nismo vsak dan mlajši. Sem si zato raje danes popoldne privoščila beautty nap, da se malce slabotnen telešček opomore od vsega silnega žuriranja. Na mojo silno žalost se je bjuti nep spremenil v večurno drnohanje pravičnega, zaradi katerega sem zamudila še en koncert zanimive skupine Urban & 4. Grozn.

No, pa drugič.

Na sliki: stojalo za pivo, zelo praktičen izzum.

12 comments:

Anonymous said...

No no sej te bom peljala na Make Up 2, bo prec bolsh. Che te nau bolel krizh in mene noge =P

Black Betty said...

Oh Make Up 2, k so rock in pop band. Z največjim veseljem. :)) Tega res ne bom nikoli pozabila.

Centrifuzija said...

Jaz bi šla tudi na Make Up 2. Dve od treh sem gledala samo na Laibach koncertih, pa sta bili prav fajn.

Black Betty said...

Poznam enega, največ dva njihova komada, ki ga izvajajo pod imenom Make up 2. I thin I'll pass.

Anonymous said...

Avtomobili so kul!!

adj. said...

Make Up 2 imajo basistko. Bend z basistko po defoltu rox. Sonic Youth, Navihanke,...

Petrov plac said...
This comment has been removed by the author.
Petrov plac said...

Smrk, smrk,.. Avtomobile lovim že nekaj časa, pa mi jih ne uspe ujeti. Tudi tokrat so mi oddrijali pred nosom. Res so žive legende, ki furajo svoj pravi avtomobilski stil, skozi leta...

Jotaeater said...

nič nisi zamudila...s takšnimi bolečinami v križu bi se težko zagrebla za karte, ki so pošle v hipu, boljše da si drnjohala =)

mushu said...

hej!
dobila sem fotke + filmcke. v dvdju mi sicer filmcki neki stekajo, bom dala v komp in probala ce tko kej bolj funkcionira. in ce bo odgovor pozitiven, predam jinx in si jih lohk skupaj ogledate.. =)

Black Betty said...

@London: Seveda so kul! ;)

@Dinozaver: men so kul Bambi Molesters. Za njih vem da majo basistko, kar pa za Make up 2 ne bi upala rečt. Si prepričan, da same igrajo inštrumente? Jaz sem vedno mislila, da samo pojejo in zgledajo. Navihanke?? LOL. Vesele štajerke majo tud basistko.

Paps: Ne sekiraj se! 24. aprila baje nastopajo nekje v Ljubljani.

@Jotaeater: No, naslednji dan je bolečina pojenjala. In karte se vedno splača kupit kakšni dve uri pred začetkom koncerta, ko še ni pretirane gneče.

@Mushu: Super. Ti kar predaj Jinx, ziher se bo dal kej narest, da ne bo štekal. Potem je treba samo še kokice nabavt. (:

adj. said...

Betka, tudi Bambi Molesters, da (čeprav se mi zdi, da je tisto metroseksualec, ne ženska). In Vesele Štajerke takisto (z istim zadržkom).
Make Up 2 seveda ne igrajo inštrumentov. Kdo pa danes še igra inštrumente, kaki dinozavri morda, halo?! Inštrumenti so passé!