Monday, May 14, 2007

Hočem nazaj!

Priznam, angleško kislo vreme me kaj preveč blazno ne mika, za hrano tudi pravijo, da je bolj odurna kot ponucan skret papir, angleži pa ne slovijo ravno po nekih hudih jebačih in bajnih lepotcih. Toda nekaj kilometrov severno od Londona, natančneje blizu Leeds-a obstaja neko skrajno zabačeno mestece, kjer sonce prekine večni dež za natanko eno uro, da se lahko prebivalci malce rekreirajo med kunci in fazani. Slednjih so tam najštevilčnejša populacija, zato ne jebejo manjšin, kot so motorizirana vozila ali naključnih Slovencev, ki prvič v življenju vozijo avtomatika po levi strani vozišča. V prav tem kraju obstaja tudi preprost pub z božansko hrano - za njihove razmere - sem in tja srečaš tudi osebo z ravnimi zobmi in če na obrobje tega mesteca privlečeš še konzervo, ki je nekoč služila kot podmornica v angleški vojski, me zelo težko zvlečete nazaj.

(I know WTF??!!. Bralcu verjetno ta trenutek ni popolnoma nič jasno, a tudi sama sem se morala dvakrat uščipniti preden sem se prepričala, da me niso sanje ponesle v kakšno bizarno nadaljevanje Seaquesta.)

Podmornica od zunaj bolj spominja na silos za ptičjo hrano, vendar nam pogled v njeno predelano drobovje razodene mnogo bolj zanimive stvari in čudesa, ki jih je ustvaril človeški um.


Takole zgleda to čudo od znotraj. Zaenkrat samo fotka, bom ob priliki prilimala še kak zanimiv kolaž iz kiksov.

Za naključnega bralca verjetno nič posebnega, toda za enajstčlansko slovensko ekipo ena genialnejših reciklaž na svetu. Poanta je v tem, da se da enkratno lebdeti na pišu vetrca, če si turist. Mi smo v konzervi preživeli večino dneva, garali, trenirali in se na trenutke potili v prav nečloveških mukah – seveda smo v teh mukah sadistično uživali. Pravz zaradi tega nečloveškega intenzivnega napora, so na prej koščenem telescu pognali konkretni zametki mišičevja. Neverjetno, a resnično! Zdi se mi, da sedaj izgledam kot jebeni Arni – z modricami.

PS: Seveda so mi na Stanstedu zadržali prtljago, a to je že popolnoma druga zgodba. Kljub vsemu, jaz bi šla še malo nazaj.


8 comments:

Anonymous said...

First! :)

Black Betty said...

Mayhem, čestitam za edinstven življenski presežek ;)

Anonymous said...

V bistvu sem hotel povedat, da imajo podmornice običajno v mornarici ;) Sicer pa ta silos zgleda prou super stvar. Kdaj bo pri nas kaj takega?

Centrifuzija said...

O, kako nevaren in seksi kombinizonček imaš! Krasn. Kot Uma Thurman v Kill Bill. Lahko bi razmislili o kakšnem akcijskem filmu. Morda bi lahko s temi tvojimi zajebancijami in samomorilskimi težnjami celo kaj zaslužili. Razmisli malo.

Black Betty said...

Centri, če imaš kakšno pametno in podjetniško idejo, kako bi iz tega potegnila še kak € in jih ne samo metala v luft, na plano žnjo. :))

Anonymous said...

zgleda kt aka silos za kuruzo. pa sej to ni tok drago pa en propeler ud osluženga letala pa dobr mutor pa maš to duma. al je čar u tem daj pudmornca? glede kumbineže centra pa sej smo jo že vidl , ani nek pisala o kilr bee ?

Black Betty said...

oranžna opica: silos kot silos. roko na srce, važno da dela. tud če je iz slame :P

Anonymous said...

heheheheh jez bi tuddddddddddddddddd flyov tkole po luftu =)