Tuesday, December 25, 2007

Bad hair day is my bad hair life

Ali.. jaz enostavno nisem jutranji tip človeka. SO where the fuck is my coffe??

Vsako jutro, ko se zbudim, izgledam kot da bi mi razneslo petardo v laseh. Ali, kot da bi vsak pramen las imel svoje življenje in bi tiščal vsak v svojo smer. Zato zjutraj porabim absolutno preveč časa samo za urejanje frizure, da izgledam kolikor toliko kulturno za med ljudi in ne, kot da bi pravkar ušla iz živalskega vrta.

Polivanje z želejem, praznjenje doze hair spreja in namakanje glave v skledo voska ponavadi ne pomaga prav nič. Zato me potem ljudje, ki me srečajo zjutraj, ko se moj dar govora še ogreva in prebuja, sprašujejo naumnosti, kot so: O, a si žurala včeraj? Ta butast vprašanje zahteva ali a) laganje ali b) zelo dolg odgovor. Imam to srečo, da pred prvo kavo izgledam kot zombi, zaživim pa šele po 10 uri, zato mi rešitev b predstavlja ogromen napor in veliko švicanja. Če pa se človek posluži prve in bistveno enostavnejše rešitve, zamrmra kratek "mhm" je stvar elegantno opravljena, pa še sotlačani te vljudno pustijo pri miru misleč, da imaš mačka. Bistveno lažje, kot če je potrebno ljudem razlagat kruto resnico, ki je roko na srce precej manj zanimiva. Naj ljudje mislijo, da si se imel fino, pa še prišparaš si z dolgovezenjem o obistnem prenažiranju maminih dobrot, da si se zvalil ob 22h v posteljo in gledal prvih pet delov Californication, kako si pozabil naviti uro (no, alarm na telefonu), zjutraj pa te je pred ogledalom čakalo manjše presenečenje - kaa boom. No, koga to zanima???

Evo, še en dokaz več, da se majhna laž včasih splača, predvsem pa nikogar ne boli. (Jaz bi bila perfektna za vzgojo malih pamžev, ne?)

Danes imam groteskno bad hair day in hvala bogu mi (še) ni treba med ljudi. Poleg tega pa so taki decemberski dnevi, ko lahko udobno zlekljen in zavit v deko srkaš kavo in gledaš smučarske skoke držeč pesti, da se bo kakšen naš uvrstil med prvih petnajst, redki. Tako redki, da sem jih začela cenit.

Ko smo že pri smučarskih skokih in lažeh...
Lepo prosim urednike in novinarje raznih novičarskih portalov naj se ne poslužujejo trapastih naslovov v stilu: "Kranjec najboljši v kvalifikacijah", ampak naj napišejo lepo po resnici "Kranjec na 14. mestu naš najboljši v kvalifikacijah". Ni bistveno daljši naslov, razlika pa je velika. Pa še prišparali mi boste z ogromnim srce parajočim razočaranjem. Ne morete si misliti, kako mi je bilo, ko sem prižgala TV in izvedela kruto resnico. To je primer laži, ki boli in prizadene veliko ljudi. Za razliko od une prejšnje zgoraj. Predvidevam, da bi uredniki to morali vedeti in razlikovati. Porkafiks!!!

12 comments:

Anonymous said...

Jejhata, kaj počenjaš z ubogimi lasmi. Kot da ti je bila kemija najljubši predmet. Raje probaj s kakšno "konjsko" krtačo, če tudi to ne prime, pa ti bo Julija nekaj postov nižje sigurno znala svetovati.

Ampak, da je tudi polnočnica lahko tako naporna za telo in lasišče??!!?

Black Betty said...

Dragi moj ñ, Julija ima povsem drugačno struktura las, po vsej vejretnosti ji zjutraj nekdo drug eno uro pegla lase in ji spleta kito, počasi pa bom začela verjeti, da ima samo tako kapo v obliki kita. In kot zadnje ne maram kit! JUCK!

Polnočnica? WTF, a ni to drug teden?

Anonymous said...

Betka, bolj si skustrana, bolj si nam vsec! ;) Glede sportnih novinarjev imas pa prekleto prav!

P.S. Se vedno sem ti dolzan tiste tartufe!! Nisem pozabu! Ampak izgleda da jih dobis sele drugo leto.

Black Betty said...

London: Potem bi ti bila danes nadvse všeč. Še zmeri se niso zravnal... prokleta sodrga štrenasta.

Skor ti ne verjamem, da nisi pozabil. :P Sicer pa jaz tartufov sploh ne jem. No, sem jedla samo enkrat neko reč, ki je bila posuta s tartufi. Si pa obljubljal en šampanjec zraven. ;)) Vidš.. jest ne pozablam!

Anonymous said...

Prejšnjo noč je bila. To bi pa ja skoraj morala vedeti že zaradi barvnega dela svojega nadimka in ker naj bi tisti, ki bi danes slavil rojstni dan, menda delal iz H2O vino (Janez 2, 1-12), res pa ne poročajo nič o sorti in letniku, najbrž tudi dotični evangelist ni bil enolog.

teoo said...

btw, london... jes bi tudi tartufe:D

betmen, jes mam eno ptičje gnezdo tm nekje zadej in se pojavlja po nekem čudnem ključu, ki mi ni najbolj jasen. recimo enkrat na teden je katastrofa. reši ga pa zelo elegantna poteza...PLEASE REGISTER TO PROCEED. YOU CAN ACCESS ALL MY FREE FRIENDLY TIPS FOR ONLY 5.99$ A MONTH.

Anonymous said...

ne guvor kok znajo ludje zutri vn metat svojo proniclivost. sploh kr se skuštrane betice tiče. čeprov jih mislm zajebat. Še mau pa bom plešat pol bomo pa vidl kdo bo PAMETAN.
P.S.
bsi kdaj želeu zutri dap meu na vratu rit namest glave(pa pustmo tuki vsebino pr gmah), pa majco z napisom IN YOUR FACE.

Jotaeater said...

škoda, da nisi še kakšne fotke zraven pripopala, dokler ne vidim ne verjamem =)

ambala said...

joj, a ti maš res pe kar upanje v slovenske športnike!?!? Trdoživo dekletce!

Black Betty said...

NJ: moj barvni del priimka nima veze s tem, to smo že ugotavljali. ;) Sicer pa baje tudi ni imel rojstva 2008 let nazaj, ampak mal prej ali pa mal kasnej. Ta štorija je itak malce prirejena. SE ti ne zdi? Vino že ni moglo biti dobro, če ne bi se ziher omenjal kak znamenit letnik in vrsta hrambe. :P

teoo: bi se registrirala, pa ti ta registracija bolj švoh dela. A lahko daš kak spodobn link, kjer se registriraš. Res rabm kak koristen tip.

Oragutan: to ne bi smel bit problem. Sam kakšno fino masko morš najdt. LOOOOL!! ;)

Jotaeater: evo zdej mam podobno stanje, sam fotiča ne vidm nikjer ;) Še dobr da je voda bliz.

kaj ambala, zadnjič je bil en smučar med prvih pet ;)) Upanje umre nazadnje!!

Anonymous said...

heh, ni huje kot zjutraj ugotovit, da ti lasje stojijo na vseh koncih. K sreči se mi to ne dogaja več, me pa zanima nekaj drugega. kak je Californiacation? :)

Black Betty said...

Problem je, ker se jih potem ne da s tako lahkoto ukrotit in porabiš preveč časa pred špeglom. A ne? ;)
Californication je pa ena nadaljevanka, ki je po mojem namenjena bolj moškim v srednji krizi, ampak ne vem zakaj sem se jaz odlično uklopila notr. ;))