Saturday, February 23, 2008

Hir aj kam, hir aj gou.

Danes je še predzadnji dan našega venitliranja v zrakomlatu. Za mano je cca. 70 sešnov po 2 minuti. Kar je 130 minut luftanja, ampak cunje mi še vedno smrdijo pa fast foodih. Orlando so mokre sanje vsakega ameriškega mulca. Okoli našega hotela je gziljn nekih zabaviščnih parkov, Disneyland, safari golf, wet&wild, Universal filmski studii, usput pa imaš lahko še džabe jezikovno šolo, ki se je specializirala za španščino. Nič ne bi imela proti, če bi lahko ostala tukaj še nekaj časa pa še job bi si lahko zrihtala v ventilatorju in potem bi se lahko vsak dan zračila kolikor bi me bilo volja.

Ne glede na to, da je splošno znano dejstvo, da so američani debeli ljudje, nekako ne morem odvrniti pogleda od mimoidočih obistnih pošasti. Fak ej. Kako se ljudje sploh lahko tako ogromno zredijo??? Simpl. Imajo sladko mleko in sladek kruh. Mislim, da je celo pica bila posuta s sladkorjem namesto s soljo. V restavraciji lahko naročišč majhen, srednji ali velik obrok. Po mojih merilih bi bil srednji obrok povsem dovolj za dve osebi. Tako pa se ti zgodi, da nasproti tebe sedi res ogromna familija, ki pride v restavracijo, naročijo veliko pizzo - vsak svojo seveda ter za predjed naročijo še kruh in neke omakice za pomazat. Neverjetno. In potem mene grdo gledajo, ker buljim v njih. I just can't help myself.

Anyways danes imam pol dneva frej in grem v šoping. Šoping bo kmalu postal moj hobi. Tle je res vse totalno pocen. Cunje so res prav nesramno poceni - imam že nove Bilabong šortse, ki jih bom pri nas lahko nosila šele julija. Na koncu bom verjetno morala kupit še kufer, da bom lahko vse to sploh pretovorila domov.

Jutri pa upam odhajam na fensi šmensi dropzone kjer bomo v luftu še sprobali vse trike, ki smo se jih naučili v temu ogronemu fenu.

Ajd.

17 comments:

LONELY RIDERka said...

bijoč! kupi še men ene nove bilabongce... fovš sem ti na miljavžno potenco

Black Betty said...

Šortsov imajo toliko, da sem se komaj odločila za ene pa še 20 dolarjev skonto sem dobila. ;))

Edin mal mi je bedn, k vem da jih doma ne bom mogla glih sred marca nosit. Ampak sej je kle tolk vroče - no razn dons je ene 5 stopinj manj ker ščije - ampak še zmeri dost toplo za nove bilabongce ;))

Podau doma. ;)

mushu said...

men tud kej prnes. kr kej. =)
vemo, da je tm use pocen, sm hotla tomaža zasut s kešom, da mi kej prnese, pa ga nism zbrala =) hehe
fajn se preluftavej še dalje!

teoo said...

ej kam si mrknla prej... lih sm ti hotu mojo konfekcijsko številko napisat:D
dej no pol mal po občutku kupi:P

Anonymous said...

Veš kaj, naj se nalivajo in naj žrejo. Falabogu, ne damo teranovega likerja! To je pa samo za nas! Jebeš poceni cote (mmg, jaz imam tudi ful poceni cot. Že na prvi pogled!) :)

Black Betty said...

musu in teoo: verjetno bosta vesela kakšne trenerke z mikimiško ane? ;))

tjasa: Ja to me zelo čudi. Hrana je namreč užasno draga. Očitno ves keš zapravijo na fast foodu potem pa si kupujejo kakšne cenene cote. Vsi namreč izgledajo kot da bi ušli iz white trash trailer cirkusa, čeprav se vozijo z ogromnimi avti. Veliki avti pa so verjetno druga (ali pa prva no) stvar na katero padajo, pa tud te reči morajo ogromno žreti in piti.

Anonymous said...

A so tile Ameri že dali zeleno karto kakšnemu Čehu, ki bi jih naučil delati pivo™?

Obenem domnevam, da je sedaj ob Fidelovi "upokojitvi" tam dosti kubanskih žurov??

Pina said...

Upam, da se zavedaš, da si se s hvaljenjem o nizkih cenah zavezala, da nam prineseš lepa in velika darila!
fajn nakupuj ;)

Luka said...

Kaj a samo cene opazite? Joj, prejoj! :P

Lepo, da uživaš tam v subtropskih zračnih tokovih. Slišati je bajno, itn., itn., itn. Zdaj pa prosim še za mene O'neill shortya*, large velikost, pa v originalni pakungi prosim, da ne bo kitajski ponaredek, temveč kitajski original.

*da ne bo pomote, to je neopren za vodne športe.

Anonymous said...

dobro se daj prevetriti, da po vsej tej fast hrani ne bo problemov.

-sv3

p.s. a ko gredo domorodci na ventilator, ga dajo na turbo?

p.p.s. srecni povratek v ocetovino s hulahopkami

p.p.p.s. sem se ze ustrasil, da se ti je kaj zgodlo, ker je kamen miroval

Anonymous said...

sv3der,
niti ne. po moje si samo še niso razložili (opazili) koleracije med vetrovnikom na floridi in izpadi električne energije v cali.

:)
*žleht sem, no*

Black Betty said...

nj: dvomim, da so dali čehu zeleno karto, so se pa zato vsaj izučili v uvažanju nemcev. kar tudi ni švoh. ;)

Pina: kukakola je tukaj praktično zastonj. dobiš en čeber kukakole.

Lukc: a je kej hudo narobe, če je made in mexico?

Sv3der: uvoženi domorodci misliš? oni sploh ne morejo vsi na ventilator, ker so vrata precej ozka in se že en teden sprašujem kwa hudiča so mislili, ko so to zidali. ;)
No ja, kakšen bajsek se lahko postrani notri zrine. ;)) In ja seveda, morjo dat na turbo. Potem je tudi zame bolj zabavno, ko grem za kakšnim domorodcem notr.

tjasa: ti si prva, ki je to opazila. mislim, da bi lahko imela izredno bleščečo kariero v kakšnem csi miami oddelku. ;))

Anonymous said...

Tako pa se ti zgodi, da nasproti tebe sedi res ogromna familija, ki pride v restavracijo, naročijo veliko pizzo - vsak svojo seveda ter za predjed naročijo še kruh in neke omakice za pomazat. Neverjetno. In potem mene grdo gledajo, ker buljim v njih. I just can't help myself.

;)))))))

Anonymous said...

Pa ne mi rečt, da niti v de facto kubanski provinci ne najdeš več tastature z n in tildo. (btw, mogoče se dobi kaj bolj užitnega, če namesto "beer" naročiš "cerveza" :) )

Black Betty said...

N: moj računalnik se žal ni prilagodil okolici in je tako še vedno potrebno nj uvažat iz worda, kar je pa po pravici povedano jako zamudno početje.

"Bud" je pa itak internacionalno poznana beseda, tako da s pijačo res nimamo problemov. :o

Anonymous said...

Malo me je sram, ampak priznam, da sem te začel šele pred kratkim brati in sedaj me resnično muči, kaj delaš v Ameriki. Nekaj mi liči na padalstvo, ampak nisem čisto ziher... Lahko dobim malo razsvetlitve uma, prosim?

Black Betty said...

Pozdravljen Alex van der Volk. Kaj počnem v Ameriki te zanima? Več ali manj uživam in se izležavam. ;))

Ja v bistvu sem šla v en tak poseben vetrovnik, kjer padalci pa tudi turisti brez padalskih izkušnjah na zelo močnem vetru kagji letijo. (bom prpopala kak posnetek k pridem domov)

Včeraj smo se odpravili tudi na dropzone (del letališča namenjeno padalskim užitkom), vendar smo se raje vrnili zaradi nevarnosti tornada, poleg tega je pa v DeLandu precej bedno če se ne skače. Tko, da sem zdej spet nazaj v Orlandu. Kwa čmo. Upam, da bomo vsaj doma kej več naskakali.