Thursday, February 14, 2008

Nov padalski rekord!!!

V pakiranju padalskih rekvizitov!!

Sem sredi izredno zapletene zagonetke. Kako v en mali kufer in en ruzak spakirati cunje za cca. 2 tedna, obutev, kombinezon čelado, uteži (cca. 3,5 kg) in poleg vsega še padalo. Ne vem kaj sem prej mislila, ampak za ta moj kup bi prej rabila selitveni kombi, ne pa svoja boga pleča. Vsekakor pa se pripravljam, da bom v kratkem postavila rekord v pakiranju največjega kupa stvari v najmanjši kufer na svetu. Sliši se ... nemogoče, ne??

Enivejs. Trenutno je najbolj vroča padalska tema - poleg našega odhoda v Jameriko - je nek drug rekord. Ne tako pomemben kot moj, ampak vseeno vreden kratke omembe. Rekord, ki ga je pred kratkim postavil brazilski padalec Luigi Cani. Pristal je z najmanjšim in najhitrejšim padalom v zgodovini. Padalo s katerim je pristal je veliko približno toliko kot malce vežji robec, torej 37 square foot-ov. Za primerjavo moje padalo, ki je tudi precej majhno je veliko 120 sqf in se mi že zdi, da se vozim z raketo, tako da tole je res fakin fast!

Posnetek pristanka si lahko ogledate v temle videu. Enjoy.

Now wish me blue sky. ;)

9 comments:

Anonymous said...

OMG... a naslednji podvig bo pa "skok v shirokih hlachah". Kudos.

Anonymous said...

kvihte se ti pomoje bl splača dol kupt , kt doplačvat za prtlago, k človk itak preseže unih 22kg al kok maš že free prtlage lohk is sabo.

Vanja said...

Menim da moraš še to minuto poklicati Na Top šop in kupiti tiste vreče + aparat, ki izsesa zrak in naredi vakum! Na televiziji so rekli, da se potem veliko lažje spakira.
Samo pazi, da ne boš padala zavakumirala - ker to bi pa znalo biti jako neugodno! :)

Black Betty said...

Jinx: Res je! No nekaj podobnega. V široki kikli bo dejansko.

oragutan: Ma ne.. ne splača se, pa še uteži so prva stvar, ki jo bom rabila tam in se mi ne da letal okol po orožarskih štacunah in nabirat šibre. ;))

-onka: Sem že držala telefon v roku, pa sem se zadnjo sekundo spomnila, da imam doma sesalec ... kar je precej podobno. Važno je da izsesa ;)

Anonymous said...

a to nucaš za un zrakomlat k mladičke not mečejo?

Anonymous said...

gud lak! ;)

Black Betty said...

oragutan: ja, točno ta zrakomlat ;)

london: tnx ;)

Pina said...

Manj se obremenjuješ s pakiranjem, boljše je. Stevardese imajo blazno ozke prste, skozi katere hitro spregledajo kak kilogram (ali +28 :S) preveč, o moči tvojih pleč ne dvomim, v najslabšem primeru pa breme preloži na Sašota. :)

Sicer pa držim pesti za modro nebo, nove padalske rekorde in vse drugo, kar spada zraven. :)

Black Betty said...

Pina: Ja sem dolgo razmišljala, kaj naj s toliko prtljage. Šerpa je odlična ideja. Dve šerpi pa je dvojna odlična ideja. Pa še za jest jim ne rabiš velik dat. ;))