Tuesday, July 08, 2008

Ha-dva-O

Jah, spet je vse po starem. Vozimo se spet po Celovški in v službi zopet poslušamo radio Ena oziroma radio Antena. Nisem ziher, ampak je isti šmorn. Zato sem okoli sebe in svojega zanesljivega nosilca kvalitetne glasbe sezidala zvočno izoliran nevidni zid. Dobr sem se to spomnla.

No pa pustimo te vsakodnevne presežke. Včeraj me je poklical The Simon in si zaželel glasbeno željo. Če lahko prispevam kak članek za Blogorolo na temo Voda - vir življenja - ali nekaj podobnega. In kwa nej jest ubogo dete na to temo napišem? Karkoli. Karkoli? Tudi če bi mi dal en mesec časa, se ne bi mogla spomnit "karkoli", kar bi javno razkazovala v tiskanem tedniku na temo voda in še neki, pa no way da spodaj piše avtorstvo Black Betty. Pomoje se me lastni starši odpovejo. Res je lešnik tale Simon!


Seveda nisem v času nič pametnega skup spravla. Z dedlajni imam pač tihi dogovor, da jaz njih ne lovim, če oni meni ne bežijo. No, ampak ker sem dobra vila sem se ponudila, da kaj pa če bi mogoče kaj narisala? Tako sem vzela v roke barvice, svinčnike, kulije, voščenke, tempere, kolaž, lim, škarje in voila. Nastalo je tole.



No, preden kak kemik, osnovnošolec, astrofizik ali bogsigavedi kdo skoči v luft in se obregne ob formulo, naj namignem, da gre za " tako kakor se prebere" zapis in ne kemijski, prav tako ne gre za fonetični zapis. Da se razumemo gre za umetniško svobodo!!! :D

Skratka, ko sem že takole pri vodi. Sem se spomnila, da so nas v osnovni šoli pri gospodinjstvu učili, da je treba z vodo šparat. Zato je bolje, če se namesto namakanja v kadi, raje prhamo. Takrat se mi je to zdelo, yeah right, zakaj bi se polivala z vodo, da potem ta steče v odtok, če pa lahko le tega zamašim in si privoščim toplice v banji. Doooooh.


Tako sem malo prejle za foro, ko sem se šla pod tuš, zamašila banjo in se delala, da se tuširam. Med tem, ko sem si šamponirala čupetino se je vode napolnilo že vsaj ene 25 litrov. Jah, sem vzgojila že kar precejšnjo grivo odkar bojkotiram pregrešno drage frizerje. Ko sem na lase nanašala še balzam - v dvojinih količinah, da lahko razvozlam svoje naravne drede, se je v banjo stočilo že dobrih 30 - do 35 litrov in po temeljitem žajfanju, maziljenju, šamponiranju in drgnjenju je iz banje nastajal že kar spodobno velik bazen. Tako, da dragi moji, to kar so nas v šoli učili je še ena velika zmota, napaka ali zgolj zlobno agitiranje proti namakanju v banji!! Sumim, da so nas tudi kaj drugega narobe učili. Na primer kemijske zapise. :D

11 comments:

Anonymous said...

khm, khm ... sicer sem bolj za vino, kot za vodo, aber: kaj pa če bi jo tacajt, ko skrbiš za bujno lasišče, zaprla? ... (je rekel plešasti starec in si mislil, da je fčasih fino ne imeti las, hehe) ...

LONELY RIDERka said...

hmmm, stara moja... ekzektli uat kruh&vino sed - pojnt je, da vodo med shamponiranjem ZAPRESH?!:) potem pridesh na vsega skupi 10-15 litrov max za tushiranje. takisto recimo med drgnjenjem zob ni potrebe, da bi dragocena voda tekla vnemar. pa da che gresh sam lulat, stisnesh na malo tipko za vodo potegnt oziroma ce ne premoresh dveh razlichnih intenzivitet za vodo potegnt, pritisnesh zgolj napol, da porabish manj PITNE vode (da, v Slo spiramo wc-je z vodo, ki bi bila sicer lahko pitna), ki gre direkt v kanalizacijo in rata neuporabna. mladina vsegapolnorita, ejj... ;))

Black Betty said...

No super, zdej mi pa plešec razlaga kwa nej počnem med tem, ko si šamponiram lase. Pol se pa pejt, ne. :D
In draga moja oponenta, kričim zdej na ves glas: tem je point, v tem je point, stari. Zakaj bi sploh v nemar v odtok izlila magari samo liter vode, v kateri se lahko namakam. Point je v namakanju. Jest se pač rada namakam. In če je že treba bomo šparali pri tuširanju. Se bomo manjkrat tuširal pa večkrat namakal. Pa še takrat, ko se bomo tuširali bomo banjo začepili. :D

Sicer pa se mamo res fensi. Skret splakujemo z vodo, ki je dejansko (mogoče ne vedno, ampak vsekakor v večini) PITNA! Ne razumem ljudi, ki se lahko umivajo z nepitno vodo. Če ni dobra za pit, pol tud za kopat ne more bit lih dobra. Se vama ne zdi?

Jotaeater said...

tale H2O silhueta. predvidevam, da si to ti v elementu =)

Black Betty said...

lol jota, ziher sem jest ja to v elementu, da ne omenjam hudih štiklov zaradi katerih mi tako štrlijo kazalci. jeah sure.

ti ga pa skuhaš no.

Anonymous said...

fancy pička tale silhuetka :D

Jaz vodo redno zapiram, sploh zdaj, ko mam taki tuš, da ne rabim v nemar spustiti 10 litrov ledene vode iz čistega ljubljanskega vodovoda, preden priteče dovolj topla voda. Namakanje pa je fajn, če se maš kje namakat :D

Black Betty said...

sušl: hehe. je fukiš ne :D
mi mamo vodo drgač iz savskega bistrca, pa vi? je odlična, ti morm povedat. :D

Anonymous said...

Sicer ne wem, ali je pri tebi kaj drugače :), ampak pri statističnem človeku je H2O "samo" za okoli 2/3.

Anonymous said...

Eh, ja, prejšnji komentar se nanaša na sliko

Black Betty said...

meh. statistika je kurba in laže.
in če vzamemo, da je belo na bejbi voda, črno pa nevoda. potem pa že pride tm okol 60 - 70 % telesne teže vode. ne? ali kaj drugega namiguješ?
ni čudno, da nas nosi luna.

Anonymous said...

ne govor o frizerjih , ne sam da te probajo oropat večina prčakuje da boš še ene pol ure visel tam in gledal aboten folk k sploh ni poterben frizerja. še k sreč da mi lasje kr dobr izpadajo. še mal pa sim nabavu ščetko za glancanje pleše. pol pa nes se požrejo te presneti frižerji.