Monday, July 20, 2009

You tube my space an I'll googl your yahoo!

Waw, po dolgem času sedim za kompom in imam pred sabo tipkovnico namesto tableta. Pogledam tipkovnico in si oddahnem, črke so še vedno postavljene tako, kot si je zapisal moj nebilobil spomnim (more bilopaprošlo). Odprem program za urejanje besedila, ki me začne nadlegovati z obskurnimi vprašanji.

WTF je zdej to, osladna prijaznost programovja?

V mojih časih niso nič spraševali, ampak si jih samo kontrolsjal oz. file/save as (s)al in to je blo to. Zdaj pa vsa ta vprašanja? Počutim se kot da bi dajala intervju za Sobotno prilogo Dela in to na šestih straneh (heh, right).

Ko nazadnje ugotovim, da ctr+desni gumb miške ne premika besedila gor in dol kaj šele levo ali desno, me ima da bi program najraje kar zdilitala. Trezno dvakrat vdihnem in si rečem: »saj bo šlo«... aaaa neee, spet citiram eno reklamo. Aaa ... get out of my mind.

Ok, to je bilo za uvod. V resnici sem hotela povedati čisto nekaj tretjega. Kar nima veze s tem zgoraj, razn the »wtf« efekta. Boste vidl na koncu!

Nekaj mi namreč ne gre v glavo. Tvitr, kurnk, fejsbuk, majspejs, blog, prazni komentarji, bizarne fotke z zabav ljudi, ki jih poznaš, ampak jih spet ne želiš poznati tako zeeeelo dobro, ali pa video z nepozabni trenutki rojstva prvega sina, ujetih ravno v njegovih prvih milistotinkah življenja na planetu Zemlja, ki ga afkors ponosni oče celo noč montira in objavi na youtubu. »Ampak to je neki najlepšga na svetu, kr se ti lahko zgodi.« Vem, že slišala. Sam, pismo, preveč močno si predstavljam, da bi moji novi sošolci v srednji šoli na jutubu odkrili posnetek kričeče vagine moje mame, videli kos moje plešaste glave, v ozadju pa pusi očeta, ki pade v nezavest. In zakaj sploh vztrajam v tem? Zakaj 25x na dan čekiram, če mam kak nov mail, kwa je kej novga na youtubu, a je na twitterju kej semi interesantnega, a je na Fbju kak nov set preveč eksplicitnih fotk iz pijank, ... Well.. I have no idea. I guess it's a kind of a love-hate relationship. Všeč mi je, da lahko spremljam aktualna dela svojega najljubšega ilustratorjia, da zvem da imajo Franz Ferdinand novo plato in da se z ljudmi, ki jih imam rada zmenim kdaj gremo na pivo. But I don't like this FBUtube space full of shit and it's not that king of a shit that I would approve! Nekateri ljudje ne znajo niti pravilno tvorit enostavnega stavka. Call me webist (you know, just like rasist, but agains people from the web), ampak določenim ljudem, bi resnično prepovedala uporabo interneta.

In zdaj bom šla na Koornk zapisat svoja opažanja o porastu komarske natalitete v moji bližini. Nato bo zaradi ustvarjene povezave med kurnkom in twitterjem ta objava tudi odtvitana, zaradi katere se bo tudi odfejsbukala.

OMFG, WTF!

6 comments:

Stalker said...

Ne razumem objavljene slike! A se morš na glavo postavt de vidiš? Zret v kako točko, da se ti pokaže? Tu mač avantgardno za mene! Ampak sigurno kul, ker vem, da si kul, samo moram še pogruntat! A mi daš kak hint? Pleeeeeeeeeez.... :)

Black Betty said...

Stalker, to je verjetno zato, ker jo lahko razumejo le otroci, katerih um še ni zabasan z nepotrebnimi informacijami. Otroci v tej sliki vidijo devet ork, ki grizljajo korenje.

mushu said...

se popolnoma strinjam, da bi se določenim ljudem prepovedala uporaba interneta!
(mi seveda nismo med njimi, ker drugače umremo od lack of info) :)

Lukc said...

Tako je! Smrti podobne zacasne bolecine nepismenim! Kratice so "tumach" (prevec, op. p.)! Nepismenost pa se bolj!

TM

renton said...

Truly love-hate relationship. :) You can't live with them, you can live without them. Okej, pretiravam. Mogoče bi bilo kar prijetno skenslati vse te "social media" strani.

Stalker said...

Šmrc... otrok je šel, ko sem zrasel gor... pa tje pa sam tud...