Wednesday, August 16, 2006

Dviga mi se...

...tlak!
(kot bi se izrazil Zlatko Dobrič)


Že ničkolikokrat sem si rekla, da ne bom pogrevala starih župic, ker se prehitro skisajo. Prav tako sem si tudi že ničkolikokrat rekla, da prerekanje o politiki (naši, vaši, njihovi) ob kozarcu vina je a big waste of good vine. In pizdenje čez vlado in cerkev na mojmu blogu je a waste of time. Mine and yours !!!

Ampak sedaj mi je pa resnično prekipelo. Že predolgo čase se sprašujem v kakšni butasti državi živim(o), kako debilni so moji sodržavljani in katero debilno stranko si bomo izvolili na naslednjih volitvah. In seveda kak debilen zakon bodo sprejeli naši pošteni neskorumpirani, mi-ne-vemo-kaj-je-to-nepotizem poslanci.

Sledilo bo obilo kurčenja, tako, če imaš pod osemnajst let prosim beri dalje, da boš vsaj zvedel, kaj se ti lahko v življenju hudega pripeti. Ostalim, ki ne prenesete razburjanja in pizdenja vsepovprek, branje odsvetujem.

Verjetno bi mi dol viselo, četudi bi bili sami Janševi, Brejčevi in Jambrekovi bratranci v parlamentu in v vladi, ampak ko se s sprejemanjem naravnost blesavih zakonov malce preveč vmešavajo v moje osebno življenje, je pa mal preveč. Nismo več pod avstro-ogerskim cesarstvom, niti ne v Jugi, zato naj se cenjena gospoda ne obnaša tako, kot da smo jim nekaj dolžni in kot, da oni vejo kaj je najboljše za nas. Da, delo osvobaja, davki nas pa uničujejo.

Prvi problem je nastal pri temle prijaznem sporočilcu, ki sem ga prejela od meni nadvse ljubih (not) uradnikov. »Denar, ki sem jim ga brezobrestno posodila za več kot eno leto, mi bodo vrnili enkrat, ko se davkoplačevalci vrnejo z dopusta«. Lepo prosim? Ko se davkoplačevalci vrnejo z dopusta? Helooou. Jaz osebno (pa ne gre samo zame) sem se z dopusta vrnila že ohoho časa nazaj. In kje je sedaj moj denar??? Ne vem zakaj raje ne napišejo, ko se naši predragi direktorji in politiki vrnejo z dopusta, pa bomo videli, če jim bo kaj drobiža in volje ostalo. Ne pa, da nam takole nesramno lažejo v obraz. Seveda, po drugi strani, ne morem mimo astronomskih vsot, ki jih zaračunavajo v primeru, da tlačan.. pardon.. davčni zavezanec zamudi z oddajo davčne napovedi za en faking dan. Mislim, da ne bi bilo prav nič narobe, če bi bila kazen tudi v primeru, da DURS lepo plača kakšnih 100-200 jurjev kazni, če malce zamudi z izdajo odločbe. Ljudje se ne bi bunili, uprava pa bi bila verjetno precej bolj učinkovita pri reševanju odločb. (Virant, uči se!!)

Skratka, človek bi še pozabil na takšne probleme, če ne bi bile tukaj še te jebene nedelje in prazniki in seveda kurčev kebrov zakon. Se iskreno opravičujem trgovkam, če je njihov sine debil in zavozil cel lajf in srednjo šolo, zato ker je mogla mamica včasih tudi v nedeljo delat in je ni bilo doma. Kir pocen izgovor pa je to??!! In se resnično pardoniram vsem prodajalcem na benzah, če ob 21.15, ko hočem met en six pack piva za domov, vidijo moje veliko brazgotino razočaranja na obrazu!! In ja včasih mi prekipi!!!(ok, za tega niso prodajalci krivi, so politiki, but anyway.. pizdim itak čez vse trenutno).
V čem je sploh fora te ure?? Manj ga ziher ne pijemo. Ali pač?

V redu, pozabimo tudi to s kebrom. Pridemo domov malce slabše volje. Praznik je, jemo star kruh in pijemo teden dni staro Zalo harmony, slabe volje smo, ker je jutri spet delavnik in je treba jit delat, brezvoljno se vsedemo pred televizor, vklopimo RTV SLO, ki ima baje sedaj boljši program in cenejšo naročnino, dasiravno tega naša denarnica ne občuti. In potem tam v studiu sedijo neki stari in debeli župniki ter razpravljajo o raziskavah na zarodnih celicah. Poanta fajmojštrov je bila, da četudi bi raziskave na celicah lahko pripomogle k ozdravitvi najhujših bolezni (kot so aids, rak, itd) so oni (cerkev torej) proti temu, zato ker so vedno bili proti in ker nikoli ne bojo za, potem je še omenil svetost in nedotakljivosti človeškega življenja in potem je meni odneslo pisker. Kakšna svetost življenja neki, saj res, da bolni ljudje pri nas v bolnišnicah lahko umirajo na najbolj fensi šmensi operacijskih mizah, blazno dobr nam gre! A uni mali otroci z aidsom, a to je pa super?! A to pa je lahko bolno in pohabljeno in nima življenja at oll in ga nikoli ne bo imelo?? Pol se pa hvalijo z nekim samaritanstvom v Afriki.

A note to myself: Never ever ever ever watch tv randomly.

Še dobr da je enkrat na let Trnfest. Pa da mi Marty pa Drejci bobne in sintisajzer posodta, da loh spravim ves ta bes ven!

17 comments:

Anonymous said...

vidim, da nisem edini, ki po***deva -

na slo1 cel dan fajmoštri, na slo2 star prežvečen fuzbal. Odjavit se ne da.,,,

Anonymous said...

slovenija, dezela kjer se cedita med in mleko, kjer ni korupcije in ljudje srecno in zadovoljno zivijo v slogi.. dezela, kjer se vase sanje uresnicijo, tudi ce jih nimate, sicer pa za njih poskrbi drzava.. drzava, kjer ze dve leti ni klientelizma, kjer so na oblasti samo izobrazeni, strokovno podkovani ljudje, ki vedo kaj delajo in delajo vedno v prid nas davkoplacevalcev.. drzava, kjer je svoboda temeljno pravilo in kjer se cerkev ne vtika v politiko..

lahko smo srecni, da zivimo v tako cudoviti dezeli in dihamo zrak, ki je zaenkrat, pazi to, zaenkrat, se zastonj.. kmalu bomo dobili davek tudi na to, kajti cerkev bo kmalu potrebovala vec denarja za gozdove, ki jim jih je ta ablast vrnila.. in v drzavni upravi, ki je znana po tem, da je zmanjsala stevilo zaposlenih, bodo morali spet zaposliti nove teologe, ki obvladajo vsa podrocja delovanja..

jeap.. slovenija je krasna in cudovita..
"Life is so beautiful I am a vegetable" Ramones

bežeči norec said...

Dihej ... ;)

Black Betty said...

ja jeba. Diham že, ampak bolj težko. Se pač ne morm sprjaznt, da bomo po vsej verjetnosti (glede na to da se folku zdi fajn, da samo cerkev dobiva denar na razpisih) še enkrat izvolili na ablast diktatorja Janšo.

Black Betty said...

aja, pa še plačvat moramo za to. narobe svet!

Anonymous said...

Jp takle mamo pol. Jebejo te z vseh državnih koncev, ko pa zajebejo - nemalokrat, pa nihče ne sprejme odgovornosti. Zato pa ga serjejo tako kot ga. Se trudim ne sekirat več za njihove neumnosti.

Čukmajster said...

Ha! In pri vsem naštetem se politiki delajo kao: "Kaj? Saj nam še nikoli ni bilo tako lepo, kot nam je zdaj!" - SEVEDA NE, banda diasporska iz Argentine in kler zajeban, ki ima vedno samo dobre , krščanske namene...In od kdaj so cerkve spet polne?

Black Betty said...

@Urban: jest se tudi trudim, da se ne sekiram, od zdaj naprej se samo še kamenjam. Ampak to je že preveč preveč preveč .... see. I'm really PIZD off!

@Čukmajstr: cerkve so polne od takrat, ko je IN biti njihov. Jebi ga.. morš orng rit nastavt, da maš še ti kej od tega. In v cerkev hoditi enkrat na teden itak ni noben problem, če imaš kaj od tega. Štacune so itak zaprte.

bežeči norec said...

Kdo pa pravi, da se je potrebno sprijazniti. Samo obremenjevati se ne več.
Imaš pa več možnosti, kako kaj spremeniti:
- ne voliti za njih (verjetno ne bo pomagalo že na naslednjih volitvah, pa še nekaj ostalih se mora odločiti enako)
- pripraviti demonstracije, če se resno spravijo sprejeti kaj takega. V tem primeru sem takoj zraven. Hudiča, bil bi tudi v organizacijskem odboru. Enako kot če se bi spravili dati verouk v šole.
- ustanovi stranko slovenskih bloggerjev, zagotovo prideš na tv in lahko rečeš, da je tvoj program, da cerkev postaviš na svojo mesto :) Skratka ustanovi SSB - Stranka slovenskih blogerjev - skupnost simpatizerjev Betke - skupnost simpatij Betke :) - ...
- postani Betka-lama :)
- ...

Black Betty said...

Sej nisem rekla, sa se morm sprjaznt, ampak da se ne morm sprjaznt. Nortz torej kdaj greva protestirat??
Betka lama, da da. Guru za raztresene ljudi :P

bežeči norec said...

Ker vsako uspešno protestiranje zahteva najprej dobro planiranje predlagam, da se najprej lotiva tega. Seveda ob substancah, ki jih represivni režim in z njim povezan kult seveda ne podpira. Da jim pokažemo hudiča ;)

Matjaž said...

A jebiga, tud jaz te čist razumem. Pizdit pa ni treba nehat, vsaj to je zaenkrat še naša pravica, če nam že ostale ukinjajo. Btw, Afrika je pa za Cerkev tak samo veeelik novi trg, niso oni nobeni dobrotniki. Cheers!

LONELY RIDERka said...

treba se bo preselt, pravim jaz... zaenkrat mi je avstralija prav sweet ideja. wanna join? ;))

Anonymous said...

opa hehe, spet vidim, da nism edini, ki premišljuje celo o emigraciji :) Ampak j***š to - kot je rekel Churchill... "we shall fight to the end!" Prek blogov sem šele opazil, da folku ni vseeno. Kar je superfajn!

Black Betty said...

@norc: Zdej sem v veliki dilemi. Protestiranje je mamljivo. Zelo mamljivo. Me pa zdej tepe šiba božja in imam slabo vest zaradi diplome in izpitov. ;) Vidiš. vse se vrača, vse se plača :P

@muteman: Afrika je raj za pedofilske duhovnike mar ne. (matr me bo tist stri gor za tole štrafu!)

@Lonely: Oropati banko je tudi mamljivo in očitno nujno, če hočemo met zravstveno zavarovanje pa še šolanje zravn :P I join you if you join me. Sam pol morve raj na kak fukish otok v temu oceanu, ki nima podpisanga agrementa o predaji zločincev :=). Seveda, če naju sploh dobijo. Bwahahahahah

@Lojz: Sej veš, kako pravjo Prodigy: Fight fire with fire.

Black Betty said...

No ubistvu je tko rekla metallica :)

Anonymous said...

respect ;)