Monday, August 07, 2006

Guess what...

I'm back.

Pogrešala sem mamico in pire krompir ter kos sočnega mesa. In kaj naj rečem drugega kot … prokleti vizigoti!!! But wait, there's more!

Ubistvu ni prav nič narobe, če se nekaj dni prekladaš iz španske savne (beri šotor) v rahel veterc s senco, ki jo potem cel dan fanatično zalezuješ, tako kot župnik otročičke. Zakaj? Zato, ker prokleti vizigoti uredijo camp, ki je oddaljen od plaže samo eno uro z javnim prevozom. So že vedeli zakaj.
In prav nič ni narobe, če greš v celem tednu samo enkrat na plažo. Na Costa Bianci si ime »bianco« zasluži samo škatla pralnega praška in mogoče kakšna vrečka iz štacune, ki je zares edina bianco barve.
Sploh se ne čudim, zakaj se želijo katalonci odcepit in v tem jih v celoti podpiram.
Sem pa, in zahvala gre seveda samo balkancem, kamor Slovenija geografsko baje ne paše, dasiravno s(m)o mentalno bolj dovzetni za balkanski život, doživela balkaniado, bila v Konobi kod Maršala, občudovala dvojnike Bekstrit bojsov in od njih celo dobila avtogram (juhuuuhuuu), jedla gigantsko paello s polžki ter srečala Mr. Beana in nekaj čudnih ljudi.
Barcelona je enkratna. Skupaj s šopingom lahko združiš še zanimive oglede lepih hiš, parkov na hribčkih in znamenitih znamenitosti, pa še podzemno imajo in na skoraj vsak hrib vodijo črnogorske štenge. Seveda, pozabijo omeniti, da znameniti park Guell stoji na neki Šmarni Gori. Po nekaj urnem obveznem obleganju štacun in kafičev s Claro*, ob rahli otoplitvi, samo cc. 44°C ter pričakovanju kdaj bom ugledala znameniti pisani kamen, vseeno zlezem na hrib in zaprepadeno ugotovim, da tam ni nič. Ampak res nič! No ja, polno turistov in teta, ki šprica razbeljeni pesek. Prokleti vizigoti, kakšen nateg! Seveda, vse znamenitosti so na drugi strani parka pri »vhodu« in jih vidiš šele, ko prepešačiš nešteto potk in si že na tem, da bi avtorja vodiča po znamenitostih nekam poslal. Na "vhodu" pa se je res trlo odbitih Gaudijevih stvaritev in raznih močeradov. A tem raje prihodnjič. No ja, vsaj uspelo jim je, da sem se nahodila za cel lajf in še za naslednjega, itak sem en teden prej sam ležala, kot krava na lepo vzgajani travi.
Od znanih oseb videla samo tega revolucionarja in kočevskega medveda.

Andora is a place to be. A pod pogojem, da nisi razvajena turistka in te zanima še kaj več kot ždenje v kafiču, mimo katerga curlja rečica. Pivo je namreč v vasici, ki je baj da vej tudi glavno mesto 3 ojre pa pol…. pardon.. 3 EVRE in pol!! Sem se naučila, da samo cigani pa štajerci govorijo »ojri«, ker nisem ne eno ne drugo, sedaj pospešeno rediramo toto besedo iz svojega besednjaka.. In ker v enem vročem dnevu brez problema spiješ 3, 4 pive + kakšno Claro, si lahko sami zračunate koliko to pride v štirih dneh. Mal velik. V takem primeru se bolj splača podkupit kakšnega lokalca, da ti pokaže kje se lahko konkretno ohladiš in še uživaš zraven. Takih placev je sicer v Andori ogromno, nadvse primeren za to je, kot se sami pohvalijo, največji, če ne pa vsaj najvišji namakalnik v Evropi. Vendar za kaj bolj adrenalinskega in zahtevnega se splača zapeljat nazaj do meje, kar ti ne vzame ravno veliko časa..cca. 15 minut in si privoščiti malce skakanja in namakanja. Fan-fan-fantastično!!

*Fanta Lemon/Schweps in San Miguel

15 comments:

Black Betty said...

tudi tebi, sine ;)

Mayhem said...

Welcome back! Ne bom reku, da sm te pogrešal ampak sm pa vseen vesel, da si nazaj :)

Anonymous said...

Kje pa je kočevski medved?

Black Betty said...

mayhem, no tudi jaz tebe nisem glih pogrešala, ampak sem kr vesela da sem nazaj ;)) ajd, mogoče bi še kakšna dva dni produžila v barceloni ;)

urban: kočevski medved je ostal v španiji. jih mamo kle preveč, tko da jih izvažamo ;)

Black Betty said...

ja sej vem, da maš ful velike :P
za slaufanje res ne rabis neoprena. za kanjonig pa je a must one, sploh če ma voda ene 10 stopinj. morš probat!

Black Betty said...

ma kakšn kanujing.. kanjoning ;)) Ma dobr, zrd mene greš lahko tud kanujat, sam ni pol tolk zabavn kot kanjoning. ti razložim ob priliki ;)

Ulala said...

ahjoj, sem pa res neumna! kaj čem...

Black Betty said...

sej bo bolš. oblubm ;)

Mayhem said...

Ne morm rečt, da te pogrešam, če te ne poznam. Ali pač? No, pogrešal sm tvoje poste na blogu. A bo bolš? ;)

Anonymous said...

khm khm.. sem pac moski
"ampak tolk manjse pa spet niso"

o cem je tule govora.. a sem kaj zamudil :evil:

sicer pa wb.. cakamo se vec fotk, pa se kaksen bolj socen opis.. jaz bi sicer opis spank, ampak ok, bom prezivel :)

Black Betty said...

@Mayhem: sej kul no. me pač nisi pogrešal, ne rabiš se sedaj opravičevat :) Me pa veseli, da si pogrešal moje poste na blogu.

@had: govora je kakopak o pomarančah in melonah. Kaj pa drugega. Zamudil si pa itak ogromno, moraš naslednjič na vsake 15 minut osvežiti moj blog ;)). Fotk je ogromno, selekcija bo dolga, cenzura našemu režimu primerna. Španke so pa kjut in debele, če jih slučajno nisem zamenjala s kakšnimi nemškimi ali britanskimi turistkami. Te so grde in debele ;)

Centrifuzija said...

In kje je teranov liker ??? Jaz tega ne morem pozabiti. Tudi ob 10-ih zjutraj ne!

Black Betty said...

Tamara: učeri smo ga pil :P
bom pa dons mal okol povprašala, do dej nism mela časa, k sem se mogla navadit na slovensko klimo. Na dopustu je pač vse bolj lagano :P

Anonymous said...

tist per u andor ni glih jako drag. sem zdi no. kukr sm js letos ukrog lazu so pot pet evru te kelnarca še napizdi ne,

Black Betty said...

Jah dragi orangutan. Res ni drag, če si od prej navajen pit pivo za 5 evrov in je drag če ga prej veselo tankaš za 1.5 evra.