Sunday, August 27, 2006

Intruders

But not those Intruders.

Zjutraj me je iz postelje katapulitrala majcena a nadvse velika nadloga, v velikosti pike nad črko I, ki se je sprehajala po moji nogi in zasajala svoje gigantske čekane v moja mala bederca. Zraven nje še ena. In še ena. Faaaaaaak!!

Da bolhe imam. Proklete bolhe. V bistvu so jih imele naše mačke. Mačke smo takoj z bio-kemičnim orožjem razkužili, okopali, jih otrebili, skratka dezinfencirali ter nanje malodane nalimali znak za dezinfekcirane predmete – skratka sedaj so bolha FREE! A so žal tri predstavnice nezaželene vrste v želji po preživetju ugotovile, da jim je nadvse udobno, toplo in lepše med rjuhami. Zato sem pa očitno jaz azil za preživele bolhe.

Ker so bolhe, ličinke, gnide težko iztrebljiva (ne moreš jih zmaličiti s prsti), a nadvse neumna rasa našega planeta, se jih v naši negostoljubni maniri lahko znebimo nadvse preprosto. Zraven speče živali (ali v tem primeru človekove postelje) položimo lavor z vodo in prižgano svečko. Kretenke in pohlepnice se palijo na svetlobo in toploto, zato bodo v želji po lepšem jutru hotele priskakljati do sveče, a se bodo - na njihovo žalost, a na našo srečo - utopile. Bwahahahahaa. Kaj? Naj si pa drugič najdejo kakšnega drugega objedalca.

In vsak dan se naučimo nekaj novega.


(ps1: At least i'm not a lone in this shit - haha tudi druge blogerke imajo probleme z nepovabljenimi obiskovalci!!
ps2: Srbi srbi - kako srbi! )

19 comments:

castro said...

tole s svečo se sliš genijalno, pa res deluje?

Black Betty said...

i do hope so!!! Baje neki starodavni indijanski trik. Če dream catcher deluje, ne vem zakaj tudi to ne bi :))

Centrifuzija said...

Hm. Prvič slišim, da se lahko na takole preprost način znebiš golazni. Kako pa bodo male glupe gnide ... idiotska jajčka videla lučko in skakale, če pa še niso tako razvita. Potemtakem moraš imeti tole vabo razstavljeno vsaj za eno inkubacijsko dobo gnid ali še več. Poleg tega moraš sveco ugasniti, če te ni doma, da ti ne zgori kaj. A ne bi raje vse preluftala in oprala, kar lahko?

castro said...

a še nisi probala, al je ena noč premal, al so bolhe še vedno site od zadnje gostije ;)

dream catcher? pa še deluje? more info please :)
edina dva trika povezana s sanjami, ki ju poznam sta kozarec vode (pol-pol), pa en beden trik s papirjem...

Black Betty said...

Okej.. malce bolj strokovno čtivo o bolhah vama pripročam, če imata resne probleme. Drugače pa en šnelkurz o bolhah:
Definitivno ne pomaga le idnijanski trik.
Pri borbah z bolhami moramo predvsem vedeti, da se te nadloge najhitreje in najučinkoviteje iznebimo, če uničimo najprej odrasle bolhe, ki baje izležejo na dan 50 novih malih bolh. Hvala bogu, odrasle bolhe razlikujejo le toploto in svetlobo. (tako izvedeno trik in baje da je zanesljiv). Do zdej sem vidla le še tri prasice. Tudi te bojo pocrkale kmalu.

Pri bolhah poznamo štiri razvojne oblike: jajčece, ličinke, bube in odrasle bolhe.

Tako, da je najbolje, da se žival in človek vsi potopijo v razne dezinfekcijska razkužila, pline in ampule. Kakopak se jih ne znebiš le in samo z indijanskimi triki. Ličinke je treba posesati, potem oprati in razkužiti. Ampak učasih se zgodi, da še zmeraj kakšna malce zabluzi in se ji uspe rešiti. A ne bom se predala brez borbe!! Oblubm!

sv3der said...

betty HVALA, po tvoji zaslugi me danes že cel dan nekaj špika in srbi .... fak.

a propos indijanskim in drugim šamanskim zvarkom in seansam, samo tole: BIOKILL JE ZAKON, mene boli če mrgolazen trpi v peklenskih mukah, kaj pa jim je blo treba v moj stanvanje pridet ...

good luck s svečo ;)

-sv3

castro said...

@b.b. - zelo edukativen šnelkurz :D

so U gave up the candle, al gredo bolhe na nočno kopanje ;)

Centrifuzija said...

No, povej, kakšen je ulov? Koliko si jih utopila? In ne pozabi, da tiste 3 lahko nocoj postane 150. :)

In midve se še nekaj časa ne bova videli, ker bolh se pa res bojim.

Black Betty said...

Končno. Prva noč brez pikanja, grizenja, srbenja in skakanja iz postelje. Spala sm 8+ ur in pravkar razmišljam kdaj sem nazadnje videla kakšno bolho. Mislim, da mi je ratalo iztrebiti celotno populacijo naseljencev mačjega kožuha + zablodele pripadnice, ki so iskale boljše življenje med rjuhami. Zmaga je na naši strani, dobili smo bitko, upam, da tudi vojno. Če bi barbarke znale pisati, bi podpisali sporazum o premirju - čeprav se sprašujem koliko to premirje sploh pomeni. Ne prav veliko, da - ne?

ps. nočno kopanje ni bilo potrebno. Smo se raje lotili biokemičnega orožja. Je vseeno bolj zanesljiv.

ps2. Sedaj bom tako ali tako primorana nastopiti asketsko življenje in se bom kot vojni heroj pojavljala le na res pomembnih socialnih dogodkih in tam kjer me bodo plačali (jebi ga, od nečasa človek mora žvet).

miss.nymphee said...

Sveder, enkrat sem že povedala pa bom samo zate še enkrat ponovila. TI si pršu v njihovo stanovanje. ;)

sv3der said...

@betty: 8ur spanja (?!) ... sem malce razočaran (vem, life suxx), ker sem vseeno upal na varianto z lavorjem, svečo in vodo. in ne, ne bom sam preizkušal. any volunteers??

@ms nym: sorry sem bol, huh, tipa sporo pamti, brzo zaboravlja ... tole si bom pa vseeno napisal na listek in obesil na vidno mesto.

-sv3

Anonymous said...

Betty, well done! :)

Zdej lahko končno organiziramo Klopca party, ki smo ga zaradi strahu pred morebitno družbo, ki bi prišla v paketu s tabo, vztrajno prestavljali ;)

Black Betty said...

Sveder: ti kr vrjem nimfi. Ima veliko izkušenj kar se tega tiče:)

Če se pa nadloge še kdaj ponovijo, potem se bomo pa lotli preizkušenega idijanskega trika. Naj grejo mrhe že enkrat v večna lovišča in dajo gmh!

Pina: Če ne prej, pa definitivno lahko organiziramo klopa+bazen party, ter združimo srfanje z bambiji in še klopco lahko od nekje prvlečemo. ;) Nimam pa nič proti Klopca žuru.. ne sploh! ;)

Black Betty said...

"klopa" ni klop, ampak je blo mišljeno klopca.. da ne bo kdo mislu, da tudi klope okoli prenašam. Ti praviloma ne lazijo po meni ;)

miss.nymphee said...

Pridn. ;)

Anonymous said...

me too! ;)

Anonymous said...

Upam da trupelc nisi zavrgla. Namrech lahko spizdish malce zelenjave in za zveste bralce pripravish slasten "Lazhesh-kradesh-bolhe jesh" recept. (Lazhesh seveda o konchnem okusu)

Black Betty said...

Jinx no problem. Ti prnes šampanc jaz bom pa bolhe. ;)

Anonymous said...

Cau jest sem dobil jih v bajto od psa,.. Sm cist obupan, ker so me pogrizle cist sm povsod spraskan jebeno do krvi. Uporabil sem tok kemikalij, da sem bil cisto zadet vceraj,... pa so pizde tako pametne, da sem jih odkril vsaj tri na eni krpi ki sem jo prepojil z insekticidi,.. problem je, da so zgledale samo zaspane,.. ko sem jih hotel spestati z nohtom pa puf... Jump away,.. Mesa se mi. http://tiltjesus.blog.hr/