Sunday, November 12, 2006

Dirka za kozo

Obiskovalci prikupne kafič/galerije na koncu starega mestnega jedra v Kranju s(m)o bili včeraj priča, baje že tradicionalnega Martinovega dirkanja za kozo.

Kako bi to neki izgledalo, se sprašuje naključni bralec. Sila preprosto. Da je stvar še veliko bolj preprosta, kot je lahko samo preprosta, se kozo zapre v ograjo in se nato nad njo izživlja na en zelo bizaren način. Za razliko od ostalih vsakodnevnih izživlajnj nad kozo, lep primer je skrčka ali raznožka čez kozo in spolni odnos, so tokrat tekmovalci izbirali med označenimi teritorji, ki se po zgornji stranici označi s črkami slovenske abecede po levi pa z arabskimi številkami, tako da je vsak teritorij označen z A-1, A-2, A-3,.. in tako dalje. Vsak dirkač je zakupil zaželjeni si teritorij v ogradi kjer se je nahajal koza in jo opazovali. In čakali. In opazovali in še malo čakali in končno dočakali slavnostni trenutek radosti in veselja ter pristne slovenske foušije, ko se je koza podelala na označen teritorj A-3. Srečni nagrajenec pokakanega teritorja je lahko nato kozo odpeljal domov, bojl verjetno pa je, da jo je prodal zvodniku za golaž. Dirkalo so je namreč tudi v kuhanju golaža in spraševanju kako hitro dobimo drisko po mladem vinu.

Primerek načrta, kako lahko organizirate dirko za kozji drekec.

14 comments:

Centrifuzija said...

ooo, bizarka! Krasn!
Na take zadeve me moraš povabiti. Da boš vedela za prihodnjič.

Black Betty said...

šur tamara. a maš vsak vikend čas :P
ali pa vsaj enkrat na mesec, da ne bo že v štartu preveč bizark naenkrat. :P

Centrifuzija said...

Kot veš, nimam prav pestrega zasebnega življenja. Imam pa službo, drago stanovanje in blog. To je vse, kar zmorem trenutno. Vikendi so zato pogosto frej.

Anonymous said...

hmmm glede na to , da je igra omejena lahko le upamo , da se stvar ne sprvrže v kompaktnost. saj bi zaprta koza lahko limitirala zadetost v neskončnost , čemur bi sledil kolaps zavednostne funkcije.

Anonymous said...

kva?

Black Betty said...

Jaško, Oragutan ima precej izkušnj s pimpanjem oz. zvodnikanjem koze, kajneda orangutan? Lahko bi razširil to svojo vedo, tudi na nas, te obrti neuke pripradnike človeške rase.

Centrifuzija said...

Mislim, da ima opičnjak izkušnje tudi s kravami in električnimi pastirji. Skratka vsestranski človek, poln znanj in spretnosti. Kajneda Orangutan?
(Le včasih je malce nerazumljiv.)

Black Betty said...

Včasih? ;)

Centrifuzija said...

No ... pogosto. :)
Čeprav moram pokazati njegovo najbolj zabavno štorijo, zaradi katere mi je malodane ušlo. Na bivšem delovnem mestu.

Black Betty said...

Ja prosim pokaži. Bom prej probala nespit litra vode in mencati na delovnem mestu ;)

Centrifuzija said...

Evo!
Upam, da ti dela, sicer pa na začetku komentarjev.

Anonymous said...

jezus dekleti. jaz sem imel v mislih zgolj kopkatnost v smislu množic!
http://tisa.pef.uni-lj.si/upload/uploads/analiz8589.pdf(glej pod kompaktna množica).
lepo pa da me opravljata. ampak res nisem hotel biti nerazumljiv , sem mislil , da je šala matematikov glede na račun fizikov vsem znana.

Centrifuzija said...

Ej, opica! Halo.
Meni niso razumljivi ne fiziki in ne matatiki. Kaj šele štosi enih o drugih!
To je moje povsem jasno mnenje. Betka naj pa pove svojega.

Black Betty said...

Tamara: dej me drugič prosim opozori, kadar linkaš take razpršilnike kave iz ust!! ;)

Orič: Morebiti še ne veš. A šale o fizikih in matematikih so smešne samo njim. Mi navadni osebki smatramo kot humor nekaj kar je preprosto, nelogično in smešno. Dasiravno mi je všeč Bolzano-Weierstrassov izrek ravno toliko kot Cantorjeva množica. In glej ga zlomka, če ju povežemo skupaj dobimo malo morje malih šal. Ah. Splendit!