Thursday, November 30, 2006

Kruha in iger

Morda še ne veste, a včeraj se je odvijalo državno prvenstvo v okupaciji in kolonizaciji otoka Katan*. Ne Nacionalka, ne na popovih 24 urah jim ni uspelo v živo prenašati tako senzacionalne tekme, kot je bila včerajšnja. Raje so se ukvarjali s piramidami in cigani, to namreč rajo nadvse skrbi. In zato jim vržimo še malce skrbi. Včasih so hoteli le iger in kruha, danes hočejo le še cigane in senzacionalistično poročanje. Fak (fuck). Kako požrešni s(m)o postali!!

Šment. Malce smo skrenili z glavne teme!
Skratka, igra je bila napeta in našesta, tudi brez občinstva in navijačev, ki so bili očitno zelo pogrešani in potrebni. Pri prodaji sta prednjačila trava in ovce v večinski posesti moje malenkosti in Zboljene, oboje zelo uporabno in cenjeno. Malce slabše so šle v promet opeke in kamni, s katerimi je več ali manj centrifugalno operirala Tamara.
Zmaga je pripadala debitantki na področju koloniziranja in osvajanja, ki je pometla s konkurenco in si nagrabila bajno bogastvo in zgradila največji imperij. K zmagi so najverjetneje pripomogle številne in dolgoletne izkušnje iz prekupčevanja, ter veze in poznanstva v podzemlju nenaseljenega otoka. Mogoče le centrifugalna namešanost in nablojenost sotekmovalk, ki sta tako dali prednost začetnici?

Je bila to le začetniška sreča? To lahko izvemo le na naslednjem odprtem prvenstvu. Vabljeni!


* zelo zabavna nadtalna, pritepihna, obposteljna, lahko tudi nadmizna igra (odvisno od razpoloženja in moralne vzgoje soigralcev), v kateri igralci, soigralci in občasni statisti trgujejo z raznovrstnim blagom, s katerim lahko dosežejo večno slavo in diktatorstvo na osamljenem otoku.

27 comments:

Anonymous said...

pridm....

Centrifuzija said...

Beti je zmagala, ker jaz nisem bila v formi, ampak nekje drugje. Nekje drugje pa sem bila, ker zasedba ni bila mešana, ampak le namešana.

Anonymous said...

Kaj pa strip-katan?

Anonymous said...

Upam, da mi ob naslednjem turnirju načrtov spet ne prekrižajo kakšni nepričakovani eseji :S

Sicer pa čestitke za zmago!
Ob nepristranskem (=nešovinističnem) sodenju je tvoj um končno zablestel ;)

Anonymous said...

ljubezen do tebe sestra

Anonymous said...

s ponosom lahko povem, da tale katanc pa mene ni čist nč prevzel. ubistvu mi je prou trapasta igra.

po drugi strani pa zbiram dnar, da si bom kupu grad iz legokock. jea! :)))

Centrifuzija said...

Bastardo: Dotične igrice še nismo izumili. Sva pa z Beti (a sva res? ne vem več, vse sem pomešala ...) zainteresirani, da preizkusiva še kakšne prostovoljce. Kakšne lažnive zveste bralce na primer. Lahko si med seboj pomagajo, lahko so prisotni vsi, vendar pa smejo zasesti le en stol. Sicer nam jih bo zmanjkalo. Stolov, lažnivcev je verjetno dovolj.

Centrifuzija said...

Pina:
Nič osebnega, ampak jaz se babjih čajank ne grem več! Pa četudi sem edina spila dva čaja poleg kuhanega vina.

Anonymous said...

Kako pa si predstavljata to preizkušanje prostovoljcev? Moramo prej na ultrazvok? Se moramo pripravljati s kakšnega posebnega področja (npr. zgodovina NOB)? Je potrebno pripraviti glasbeno točko? Pričakujeta kakšno posebno telesno spretnost oziroma privlačno hibo? Je na voljo sploh kakšna ustrezna literatura? Moramo speči kekse? Je potrebno zagotoviti ustrezne klimatske razmere? Bi se Evklid strinjal z vajinimi pogoji? Kaj pa Košiček?

Black Betty said...

Jaka: Jaz nimam nič proti navijačem. Tko, da kr prid, sam ne se mi nič v igro mešat.

Tamara: To je vse v tvoji glavi!! Mislim, da si zgubila, ker nisi v redu trgovala in se nisi skoncentrirala na igro in si samo premišljevela, kdaj bu prišel (če bo prišel) kak navijač/soigralec. Drugič se osredotoči na igro in bo isto, kot če pridejo še druge vrste kromosomov na dirko.

Ulala: O hvala. Vsaj nekdo, ki verjame vame. Mislim, da bom danes lažje spala ;)

Bastardo: Ne vem, če bi rada videla Tamaro, ko izgublja ;) hahaha, lahko se pa sam udeležiš kakšne podobne dirke in preizkusimo ali te lahko vključimo v državno reprezentanco za naslednji turnir.

Pinca: jaz nimam nič proti babjim kuhanim vinom (tamara, mislm, da je blo to narobe, da si ti ČAJ pila in ne kuhanca!!, ne vem zakaj se drugače ne bi zabavala, tako kot jaz). Skratka.. ja definitivno bomo organizirali še kak turnir ali dva.

Oragutan: oh, nihče mi še ni rekel kaj podobnega. Prav GINjena sem! ;)

Jaško: Tis čudn!! ;) Legice so kul! Ampak ne une že sestavljene, te so bedne. Sporoč, k boš obogatel, da se pridm k teb igrat ;)

Black Betty said...

Bastardo: vse zgoraj našteto pride še kako prav. Telesne hibe so zaželjene, prav rade se namreč igramo s kakšnimi supermanskimi tetraplegiki. Mogoče lahko še natreniraš podajanje soigralcev in nagibanje v levo. Peko raznih slačic bi jaz raje prepustila Tamari, ker je vsaj že preizkušena. Lahko pa se izkažeš s svojimi mojstrovinami. Za glasbeno točko pa pričakujemo, da se naučiš vse pesmi pesmi mojega najbojubšega izvajalca Dicka na pamet. ;) Mislim, da bo za prvič dovolj. Za naslednje srečanje, pa bomo že pripravili kakšen nov izziv. Z nami ni nikoli dolgčas!

Anonymous said...

Check.
Check and check.
Ok.
Check.
Consider done.

Kje se naročim?

Black Betty said...

Naročiš se lahko pri moji osebni asistentki. Maili so dosegljiv na blogih ;)

Centrifuzija said...

Aha, vidim da uspešno blogstankujete. Malce sem bila odsotna in odrezana od sveta. Še odspati moram 12 - 18 ur in vse bo v najlepšem redu.
Naj še jaz odgovorim:
Ultrapregled bomo opravili na kraju in v času srečanja. Naša posebno izurjena zaznava to stori brez napotnic, dolgih čakalnih dob in stroškov za samoplačnike. Zgodovina NOB ne bo potrebna, ker se ne bomo igrali Zofkinega sveta in samo tam se jim zdi zanimivo tovrstno znanje. Glasbena točka ni zaželena, marveč je obvezna! Preferiram slovenske ljudske pesmi ali slovenske popevke. Ne pričakujemo ničesar, upamo pa na najboljše. To vključuje tudi najboljše hibe. Kar pa ne pomeni, da morate sedaj pohiteti in si razbiti sprednje zobe. Namreč pričakujemo nekaj zdravega razuma.
Slačice oz. slaščice ni potrebno peči, ker sem običajno res kar jaz dežurna. Klimatske razmere pa so vedno problematične. Celo idealne mikroklime ne moremo ustvariti. S tem so se nakateri že sprijaznili, jaz pa sem še v fazi zanikanja in truda.

Black Betty said...

Ti sam prnes rokavice, pa bo ;)

Centrifuzija said...

Kakšne rokavice? A za ultra pregled? :D

Black Betty said...

Da ga ne bo zebl v roke ;) D:

Centrifuzija said...

Ustrašili so se naju. ali pa naju ne marajo. GROZN!

Black Betty said...

Verjetno so se ustrašili. Naju?? Okej, vem, da so nekateri lažnivci bolj plašne sorte, ampak tole z rokavicami je bilo resnično mišljeno za mrzle dni ;)

btw: wv ga spet serje: zlobtwdg

Anonymous said...

Čeprav bi kdo pomislil drugače (=narobe), smo neustrašni. Zavedamo se, kje so meje in to je običajno dovolj, da ni niti enega samega samcatega razloga za strah. Med nami je tudi kak tabornik, kar nam nenazadnje omogoči, da morebitne meje premagamo.

Smo pa pozabljivi. Občasno pozabimo na kakšno "zgovarjanje" tam daleč nekje med bložnicami. Zato se iskrivo oprašičujemo.

Bomo se javili. Bomo se pojavili. Še žal vam(a) bo.

Buahahahahahahaha!
Hahahahahaha!
Haha!
Ha!
Haha!
H...

WF:
exnoga

Brez heca.

Centrifuzija said...

Ojoj, prejoj.
Kako bom dihala, kako bom morno spala,
ko ponoči neutrudno bom čakala,
da lažniva banda sporočilo bo poslala?

Anonymous said...

V tretje gre Rado? :P

Centrifuzija said...

Pozna ura je bila in ni šlo za Rado. Upam.
:)

Black Betty said...

Kakšno Rado? Upam, da ga ni preveč srala. Ker če ga je, naj sama počisti za sabo
;)

Black Betty said...

Bastardo: Jaz vam ne verjamem! Lažete! Mogoče bi premislila o vsem skupaj, če bi vedela kdo je ta tabornik in kakšne so njegove sposobnosti, znanja in ročne spretnosti. Morebiti zna postaviti piramido ali jo samo ruši? Jaz jo znam tudi zažgat. To je najlepši del ;)

Ne se hecat!

Black Betty said...

Bastardo: jaz mislim, da lažnivci niste le zelo lažnivi, ampak tudi zelo leni, po vsej verjetnosti tudi zelo plašljivi in sramežljivi, drugače bi takojci izkoristili tole neponovljivo priliko za zabavo in druženje :P

Centrifuzija said...

Ne lažem, če rečem, da je res!