Monday, December 18, 2006

Družinska idila (It's X-mass time!!)

Ponedeljki so dnevi za obiski krušnih staršev, ki so v prazničnem času nekaj posebnega. Iz njih veje tipična slovenska tradicija, domačnost in toplina. Izgledajo nekako takole:
Oča iz štacune prinesejo vso potrebno fasongo za praznično večerjo, nato se zleknejo na kavč pred televizor ali pa za računalnik. Zanj je delo opravljeno. Med tem krušna mati pospravljajo, kuhajo, zvijajo in lupijo krompir. Vse naenkrat. Oča si med tem trebijo smetje izza nohta na mezincu.

Med tem ko krušna mati mesijo kruh (zato tudi krušna mati), perejo, likajo in pospravljajo, si oča prižgejo smotko in jo ponudijo tudi meni. Vsake toliko se spomnimo tudi na krušno mati, ki ne sme zanemarjati gospodinjskih opravil. Oča med tem bentijo, ker je dogorela cigareta, ki je tlela v pepelniku, padla na mizo in pustila vžganino na skoraj novi mizi. Mati se seveda bentijo nazaj, ker so oča pustili njeno cigareto dogoreti. Med tem se jaz preko mesindžerja prijazno pogovarjam z naključnim spolnim deviantom, ki ga imajo krušna mati med kontakti in si izmenjava precej obscenosti, ki verjetno niso za v javnost.


Zelo smo veseli, ko mati oznanijo, da je večerja kuhana, ker ponavadi se večerja skuha kar sama. Prekinem pogovor s spolnim deviantom, nato se kot tipična slovenska familija posedemo pred televizor in čmokljamo. Ker so mati najbolj lačni, predvsem pa ker so največ delali, dobijo od vseh največ na krožnik. Največ krompirja. Mesa je itak za vse bolj malo, zato oča raje navijejo še eno smotko ter materi predlagajo naj isto storijo tudi sama. Oča in mati se potem zleknejo na kavč, kjer se kregajo in porivajo. Med tem jaz že nevemkaterič gledam film »Full Metal Jacket« in ju skušam ignorirati. S svojim početjem mi dela ravno ne olajšujeta, vendar se mi vseeno uspe posvetiti filmu. V filmu se veliko streljajo in ubijajo, kosi mesa letijo po zraku in kri šprica po šipcah, med tem ko se vietnamska kurba prodaja za 5 dolarjev. Ah. It's good to be home.

24 comments:

Anonymous said...

a tis ru jena al qua ???????

Anonymous said...

a toj un film "dej vidaut sanšajn iz lajk dej vidaut blad!"? uni metalni lajbči al qua so že ?

miss.nymphee said...

Joj, legalna posvojenka, oči so se nama orosile ob prebiranje telih pohval. Zadnji ponedeljek, tisti ko si naju nategnila, je namreč povzročil orositve oči na drugačen način.

Veseliva se te tudi prihodnjič in obljubiva, da se nama takrat lahko pridružiš na kauču. Prostora je več kot dovolj. ;)

Anonymous said...

nkol nism vedu zakaj krušni starši...vedno to povezoval s krušno pečjo in trobcem.....me bodo krušni starši sežgali v krušni peči?

Anonymous said...

oča že vejo kako se stvari streže.

castro said...

krušni pa tako pristni, prava redkost ;)

Anonymous said...

Krushna starsha se kregata in porivata na kavchu kar pred gojenko? Nato pa she smotke in nasilje? C c c. Kaj ne vidita, nesrechnezha, prizadejala sta ji take travme, da posledichno mrgoli slovnichnih napak.
Mama naj pride v sholo. =)

miss.nymphee said...

Mama je bila danes na zavodu za zaposlovanje, tako da bi prihod v šolo še malce preložila. Aja pa 21.12. imam en seminar - spet posledica brezposelnosti oz. rojstnodnevno darilo zavoda. Torej prof. Jinx, naslednji termin? :)

Čukmajster said...

Mislim da je čas, da spraviš tole prelepo prozo v še en pristen slovenski cankarjansko soc.- realističen roman in pobašeš milijone od Simonitija :)

Anonymous said...

@BB: A loh zvemo kej več o spolnem deviantu?

Anonymous said...

Sposhtovana ga. Nymphee,
predlagam roditeljski sestanek v blizhnji prihodnosti na lokaciji kot je npr. Metelkova, ko se bomo pogovorili o stranpoteh male Betke. Prav tako pa sprejemam stimulativne podkupnine najrazlichnejshih oblik in barv. Za primeren obseg slednjih navajam svojo skromno titulo v maniri akademikov. Nasvidenje!

miss.nymphee said...

Spoštovana sposh. ing. prim. prof. doc. dr. jinx, spec.,
se razume, da se je o Betkinih poteh, ki so resnici na ljubo po večini stranske, absolutno potrebno pogovoriti. Da se nam od pogovora ne izsušijo grla, bo potrebno tudi njih zalivanje. Da se nam, hodeč po Betkinih sledeh, ne bi popolnoma zmešalo, pridejo verjetno v poštev še kakšne druge substance, predlagala bi tiste, ki malce zameglijo razum. Metelkova je takorekoč na dosegu noge, zato se z izbiro kraja povsem strinjam. O času se bo potrebno še malce bolj natančno dogovoriti, ampak ker je zadeva že dokaj kritična, ne gre predolgo odlašati.
Kmalu nasvidenje!

Anonymous said...

Prijazno se ponujam za vlogo dopisnega spolnega devianta. Dovolim, da se mojime vnese med kontakte ali pa ponujam obisk na domu (samo en klik stran...)

Black Betty said...

O kakšnih stran poteh neki govorite. Moja pot je še dokaj naravnost, za razliko od staršev ali prof.doc. (vstavi titulo po želji)

Anonymous said...

Miss Nymphee, v veselje in chast mi bo. Do nadaljnega!
Kinkytone, che Vas ne uslishijo, se ponudite Anglezhem, le poglejte si, kako mrzlichno policija ishche morilca prostitutk, pa se nihche ne javi na delovno mesto. Srechno!
Black Betty: zlohotna natolcevanja gor ali dol, pot zhe znabiti naravnost (straight?), a kaj ti to pomaga, che si ves chas pokrivljena... ;)

Black Betty said...

@Tone: čak zdej, s kom bi se zdej ti prijazno pisno dopisoval ? S krušno materjo, s krušnim očetom ali s spolnim deviantom ;) ?

@Jinx: Huh. Mislim, da vaše mnenje o moji nakrivljenosti izvira iz vaše napačne percepcije. Morebiti vas je vaš nakrivljen razum kot goljfiva kača speljal na napačno pot. Od rednih obiskova dalje pri moji fizioterapevtki Bosiljki je moja drža pokončna in strma, kar si pa sicer ne bi upala trditi tudi za moj um... :P

Black Betty said...

@sajkič: Ah, sem se zaobljubila večnemu molku, tako da resnično ne bi nič govorila o mojem razgovorčku s spolnim deviantom. Poleg tega so bile pa to zelo osebne zadeve, tko da boš moral malce brzdati svojo firbčnost.

Anonymous said...

Betty se je zaobljubila vechnemu molku.
Well that's a slap on the knee =)

Anonymous said...

Pravim (ŠE 1X!), da se prijazno ponujam, da prevzamem vloge dopisnega spolnega devianta. O kvalificiranosti pričajo moje izkušnje, o katerih večrat pišem. Ne bi si dopisoval s krušnimi drobtinicami ali s polnim Delialom.

Black Betty said...

Drati tone: Takle prevzem ni ravno mišji prhlaj. Cv, izkušnje in motivacijsko pismo pošlji na akutalen mail. O vaši prošnji za akutalnega dopisovalca bo odločal posebna komisija, nato pa še nadzorni odbor. Če boste ustrezali našim potrebam, željam in če imate kvalificirane sposobnosti, Vas bomo obvestili o vašem novem neplačanem honorarnem slejvanju. tenkju.
Hkrati pa tudi pozivam Vse morebitne kandidate, da storijo isto. Konkurenca je zdrava.

Anonymous said...

Poslano!

Centrifuzija said...

Samo nekaj sem nenavadnega mi je padlov oči in mi je nepojemljivo: zaobljubila si se večnemu molku???

A je to možno?
Kako zaboga?
Kdaj?

Black Betty said...

Tamara, "večni molk" se nanaša samo na temo pogovora s s polnim deviantom.

in

Pina: Žal te moramo obvestiti, da nismo prejeli nobenega maila o katerem govorite. Ste morebiti poslali s poštno kočijo? No tega ne bomo upoštevali ;) Jasno piše, da mora biti poslano po mailu.

Anonymous said...

damn ... torej po s selom odposlanem telegramu pride še elektronska prijava.