Thursday, June 07, 2007

Četrtkov izobraževalni dokumentarec

Vsak šport je lahko nevaren, še posebej, če si zelo štorast. Neverjetno, toda bojda naj bi bil najbolj nevaren šport prav pojanje za žogo. No, tam je vsaj največ poškodb, kar je povsem razumljivo, saj fuzbal igra največ ljudi na svetu. Malce driblaš, pa ti ode koleno, ne?

Recimo padalstvo sploh ni nevaren šport, čeprav bi se morebiti naključnemu bralcu to zdel en slab nonsence. Konec koncev, kaj se ti pa lahko v luftu zgodi?? Da bi padel na kakšno letalno napravo je skoraj nemogoče, saj zračni prostor nadzorujejo natančni kontrolorji zraka, ki so žal slabo plačani - mogoče bi me morala skrbeti njihova slaba plača, če je to premosorazmerno z njihovo vestnostjo pri delu. Tako se nesreče v povezavi z padalstvom dogajajo največkrat na poti na letališče oz. nazaj grede. Tole, recimo, je bil en tak šolski primer.

No, pri kitenju sem imela probleme samo z bolečinami v hrbu, pa še to le naslednji dan. Na vodo mi še ni znesl pridt, ampak če stvar vedno izgleda vsaj približno tako zabavno, kot v temle filmčku, bi se morda splačalo vsaj probati. Kajne?


No comments: