Monday, November 19, 2007

Kaj bi brez emotikonov?

Zadnje čase se mi zdi, da mi povsod skačejo ven oklepaji z dodatki. Kot kaže, se ljudje na medmrežju težko sporazumevamo brez teh dodatkov, kar povsem razumem. Če se hecaš želiš, da drugi tudi razumejo, da se hecaš in da ne vzamejo tvojih izjav kot grob poizkus diskreditacije ali žalitve. In ponavadi je večja verjetnost, da se zgodi prav slednje.

Občutek imam, da bomo morali te emotikone uvesti ne samo v virutalnem življenju, ampak tudi v realnem. Recimo, drugače bi bilo, če bi Janša ob svoji izjavi , ki se bo nedvoumno zapisala v zgodovino izjav slovenskih politikov, držal nad sabo emotikon ;) , ki mežika.. potem, bi se dalo razumeti to izjavo kot "just kidding.. LOL.. I'm such a funny guy", ali pa :P, ki nam kaže jezik, kar bi se dalo razmeti kot da ne vidimo vsi štruc v smetnjakih, ampak jih samo on. In nam za to še kaže jezik - in šlik - šlak konreček. :D. No, ampak resnica je boleča.. za te njegove izjave enostavno nimamo emotikona, da bi mu lahko povedali, da je PR-FU-KJEN, pardon RE-TAR-DI-RAN!! Upam, da zna vsaj brat!

No nekateir ljudje so zelo pametni in so že pomislili na podobne situacije, zato so začeli prodajati lepo zapakirane plišaste emotikone v šestih različnih izvedbah. Resnično sem jim hvaležna, da nas zalagajo z vsemi temi (ne)potrebnimi stvarmi. Sedaj, pa menim, da je že skrajni čas, da nekdo izumi teleporter!!! V Ljubljani imamo resne teževe s premikanjem od točke A do točke B.

4 comments:

Karmen said...

a unga smajlija s krivimi usti so pa kr spustil :S

V real lajfu bi prav prišel še "send a nudge" - da ne rabmo nosit s sabo lih dolge palce al pa elektrošokerja ;)

Black Betty said...

sej so dal tega k ma postran usta :/ kar je podobn ;)

Anonymous said...

Huda zadeva. Bi janši res prov pršla:)

Še bolj mi je bil všeč tvoj predlog glede teleporterja! :))

Black Betty said...

ja ne. meni tudi. res je že skrajni čas, da biv že kaj takega izumili.