Saturday, November 24, 2007

Liffea je konec, naj se začne Animateka!

Zaključek Liffea je pristal, tam kjer je treba - ob kozarčku ali dveh rujnega in ob kozarčku ali treh penečega. Bilo je super in bilo je krasno, poleg tega pa danes presenetvljivo nimam mačka. Waw, krasn. Zadnjič me je že malce skrbelo, ko sta me dva laška za cel dan položila v posteljo. Res, piva ne bomo več pil... vsaj nekaj časa.

Liffeov presežek je bil za moje pojme definitivno Persepolis in sem prav navdušena, da nam je gospod Prassel v roke vrgel šop kart za Animateko, kjer se bo ta film ponovno predvajal. Poleg tega pa obljubljajo prisotnos kupa vročih ustvarjalcev animiranega filma. Recimo Fernando Galrito, trenutno d hotest oseba, kar se tiče vedenja o animaciji in animiranem film, kani imeti "master class" v ponedeljek 3.12. predavanje v šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart. I can't wait!!

Animateka '07 Trailer, ki se bo odvijala od 3-9. decembra: Avtor animacije je Matej Lavrenčič, do katerega del sem razvila že rahlo nezdravo in neselektivno oboževanje, avtor grafike je Koji Yamamura, avtorica glasbe pa Mateja Starič.


Če ne dela - klikni sem.

Nekje vmes pred tekmovalnim programom se bo odvrtel tudi naš 40 in nekaj sekundni animirani filmček, ki predvsem ni risanka za otroke! Razen seveda, če želite, da imajo trajne psihične motnje - če samo omenim razne godzile in odtrgane body partse ... no to je to. V 40 sekund ne morš ravno veliko raznolikih stvari spravit. ;)

Bodite tam ali pa bodite kvadratni.

Edit: Jaz že imam trajne psihične motnje - včeraj, zadnji dan delavnice so nam v prezračevalni jašek pasaže kjer smo snemali spustili en plin. Resno. Kar naenkrat je bilo v kleti ene 20 gasilcev in ene pol manj policajev. Na koncu se je izkazalo, da šlo baje "samo" za solzilec. Ni čudno, da je filmič "mal" bolan.

Edit2: Ali se komu sluuuuučaaajno doma valja kak 800 vatni reflektor z belo svetlobo in bi ga lahko posodil? Sej vem, da se take stvari ponavadi ne valjajo doma v garaži, ampak vprašat pa tudi ni greh. Ne?

6 comments:

Anonymous said...

Ati stu tani mérana?

Black Betty said...

predvsem sem marinirana. ;)))

Anonymous said...

Če rabš pocen osvetljavo, se da narest tud z več 150W žarnicami (cheap, cheap, cheap!) tako, da kupiš več tistih navojev za žarnico, jih zelo skupaj navrtaš in montiraš na desko, pa vse skupaj priključiš na en kabel.

Že počel - z dokaj lepimi rezultati. Pa še bonus - mehkejše sence v primerjavi z eno 800W žarnico.

Black Betty said...

krof: a ti si to že sprobal? a maš še doma?

Drgač pa en hint: Če se želiš znebiti nadležnih ostrih senc pa samo usmeriš svetlobo v strop.

Anonymous said...

A so tam tudi kakšne znanstvene animacije na specialnih CAD-ih???

Anonymous said...

A maš kako karto odveč? :D Bom mogoče prišel kaj pogledat na animateko, če ne bom pozabil, da je :D