Monday, April 07, 2008

Računalniška ne-pismenost (ali spet Kamen leta!)

Odkar imam novo službo in odkar sem hkrati tudi zaposlena - ja, dejansko sem zaposlena - aleluja! In to pomeni, da sem dejansko sedaj redno zaposlena oseba. Pri mojih letih? Kdo bi si mislu. Moja mati je bila prepričana, da tega živa ne bo doživela. Verjetno bom sicer sedaj plačevala davke državi, če ne drugega, pa jih bo moj delodajalec, zaposlena kot - nimam več nekega mutnega statusa, mi delodajalec plačuje zdravstveno, zaposlena tako, da mi teče delovna doba in da grem lahko natanko čez 39 let, 11 mesecev in 23 dni v pokoj - haha. Vem, sliši se neverjetno, ampak to ni neka prvoaprilska šala, dasiravno smo ravno na ta pomenljivi dan podali križce na neko polco in člene, kjer je zapisano, da jaz, ta in ta, s tem in tem emšom izročim svojo dušo in telo v tlako bogatemu oblastniku, pa še to se bo tri mesece lahko odločal al sm mu ušeč al ne. Ja, tko gre to.

Enivejs, se opravičjuem za tak dolg intro, ampak res še sama ne morem verjet in je fino, če še tko ene 5x napišen in se še ene 3x uščipnem, da se prepričam, da je vse to res. Če ni slučajno Hopla! ;)

Baj da vej, ste opazili, da sedaj mnogo manj časa prebijem on-line. Yeah. ;))

Skratka odkar imam novo službo, v naši pisarni/dnevni sobi poslušamo radio. RADIO!!

Naj omenim, da radia v RL sploh ne poslušam, razen izjemoma med vožnjo poslušam ekskluzivno Radio Študent, pa še to samo če kje založim svoj jabolčni nosilec kvalitetne muske ali pa se mi ne da brskat po nepreglednem naboru CD-jev. Posledično imam zaradi tega razvito zelo nizko stopnjo odobravanja in prenašanja muske - saj ne morem verjeti, da sem to napisala - tipa "izpekla bom jaja od Jana" ali Tošeja Proeskija (al kuko se že to napiš). Povrhu vsega pa sta tedva kerlca zelo zaželjena na slovenskih megaherčnih valovih in jih zavrtijo vsaj 5x na uro!!! Aaaa, pain in my eyes!!! Še bolj pa mi grejo na moški spolni organ voditelji čvekači, ki čvekajo base kar nekaj v tri dni, kot da bi govorili sami sebi, ne pa neki množici poslušalcev in so tako še bolj nadležni kot mravlje na prvem spomladanskem pikniku.

No, sem in tja se tudi najde kak biser na radiu tipa radia Veseljak - izjema, ki potrjuje pravilo - najbolj pri srcu mi je trenutno oddaja Boljšak, kjer poslušalci prodajajo in kupujejo stvari.

Tako kliče na radio teta, ki se je odločila, da se ji doma ne bo več nabirala nepotrebna navlaka, katera itak služi le kopičenju prašnih delcev. Tako se opogumi in globokemu moškemu glasu, ki prihaja iz njenih zvočnikov pove, da bi rada za male pare prodala računalnik. Ampak res za male pare, ker je že star. Pa jo glas iz zvočnika pobara, če ta računalnik vsebuje kakšno mehko/trdo programovje, kable mogoče, kakšnega glodalca?

Teta odgovori: Da, zraven prodam tudi en ram.

En ram?! A samo en? Smehi!!!!

19 comments:

only4u said...

Heh, ma ne ne tetka, jst bi ga kr brez rama uzeu :-)A pride pol še bl poceni:-)lol

Tjasa said...

Mogoče v računalu ni več slotov in en ram da zraven. Ne vem, možno je :)

Stalker said...

Ah, ja! Koliko let mora še preteči. A naj ti zaupam, da sem za v penzijo 100% kvalificiran, pa tega noben ne opazi!!!!!

Dinozaver said...

A maš službeni avto?

LONELY RIDERka said...

ohoho, dobrodosla v klub odraslih ljudi ;)
sam ne si zdej se po hitrem postopku froca omislt, k toj zdej neki ful popularno ratal...

seamus said...

zanimivo. A sploh še kdo posluša radio?

In čestitke, da imam en socialni problem manj na plači (zihr se mi bo na plači kj poznal) :D

Karmen said...

Misliš ears?

Lukc said...

ja, čestitke ... o šit, kaj se je zgodilo s fontom?!?

Krtek said...

Dobrodošla med nami, žrtvami, radijskih postaj in čvekačev. In meni so v službi prepovedali poslušati internetni radio. Bojda pokuri preveč pasovne širine. Ko so mi kupili USB radio (ja, firma mi je kupila radio za računalnik), sem mislil, da se bom šel vržt pod prvo ljubljansko trolo.

Neizmerno bom hvaležen človeku/programerju, ki bo naprogramiral programček, ki bo avtomatsko prestavil postajo, kadar se vrti bedna glasba ali nekdo naklada ali pa se vrtijo reklame.

ñ said...

Lepo, lepo. Me je že skrbelo, da se ti ni kaj zgodilo. Upam, da se bo še našel čas za kakšnhe odbite poste :)

Black Betty said...

only4u: počakajmo, če bo še kak VHS z eno glavo prodajala, pa jo vprašajmo ;)

tjaša: ziher je možno, pravzaprav je to edina logična razlaga. ;))

stalker: a psihično al fizično? ;)

dino: ne še. ampak se mi zankrat še ni treba prodajat, niti nikamor vozit, tko da it's ok.

lonely: you must be jokeing??? sm misnla da poznaš moje stališče do teh "odraslih" reči! takim nebulozam sploh ne mislim odgovarjat. :P

seamus: yes, they do!!! in ni jih mal.
ja zdej boš verjetno obogatel odkar nisem več socialni problem. Upam, da ne boš dobil kakšne čudne žene. ;)

Karmen: ne, ne. mislism prav eyes. Namreč v takih primerih si zato, da preusmerim svojo bolečino začnem tlačit ošiljene svinčnike v oko. I know .. it's weird. ;)

lukc: zrastel je.

nj: odbite poste? hm.. ne vem, ne vem, zdaj ko sem stopila v klub "odraslih" se moram obnašat temu primerno. to vključuje tudi zmerno kulturo in lep neekspliciten jezik na blogu. to pa je, po resnici povedano, težko. ;)

seamus said...

@Betty - ne, zj bom še bolj bogat (samo ne vem, al to pol pomen, da slučajno ne bom dobil ŠE bolj čudne žene?)

Ruth * said...

*aaaaaaaaaaaaa :) To je ubijanje kreativitete na delovnem mestu.

Luka said...

Ma kašne. EJ.

Luka said...

Ja maš prav.

jinx said...

No jzst zhe vse to vem, tako da ne bom nich chestitala in komentirala =)

Samo obudila bi spomin na legendarno gospo Gordano, ki je nekoch v eter zaupala, da zheli prodati pnevmatike (naglas na i-ju), nato pa jo je ochitno abruptno zapustil sluh in je na nekajminutno "chvekachevo" sprashevanje, za kakshne pnevmatike gre in po chem jih da, odgovorila le "tudi vam" in odlozhila slushalko.

Dotichni izraz mi je seveda takoj silno prirasel k srcu.

Tako da Betty, le pogumno zavrti telefon in razdri kako zhaltavo s chvekachi. Marljivi ljudje Slovenije ti bomo z veseljem prisluhnili.

Black Betty said...

@seamus: sedaj sicer tvegam, da se zamerim tvoji ženi ali bodoči ženi ali bivši ženi, ampak je eno tako sorazmerje ja ;))


@ruth: ma niti ne, dobiš kakšne bolne ideje, ampak to ni vedno u redu. je pa fino, ko zveč, da obstaja "kum šop" - kakorkoli se že napiš in karkoli že tam prodajajo, ime je zaaaaanimivo. ;))

@luka: ja ne.

@jinx: huh, radio ni ravno moj medij za razdiranje šal. ;)

teoo said...

ja, zdej pa froca!

Black Betty said...

joj teoo še dobr, da to nisi v četrtek napisu, k bi te okol kepe ;))