Tuesday, May 20, 2008

Zakaj se zelena luč prižge šele, ko se že ustavim?

Bojda, blogerji največ pišejo o stvareh, ki nas jezijo, ki nam grejo na živce, ob katerih se nam dviguje žolč, o stvareh zaradi katerih bruhamo vulkane gneva, oziroma, o stvareh, ki nam preprosto grejo na KUARC*. There, I said the K word. In bojda jaz precej pogosto jamram, čeprav zadnje čase, moram priznati, nimam pretirano ogromne kvačke. Brez skrbi, to še ne pomeni, da mi absolutno nič ne leži na duši. Če bi se potrudila, bi lahko šla kar po abecedi, ali pa vsaj po samoglasnikih - za začetek. Roko na srce, nisem v prav izjemni kondiciji.

A - Antena. Radio, ki pokvari še tako dober komad. Radio, kjer ne znajo delat spodobnih jinglov. Primer poraznega jingla: Lepši ti je svet, ko prideš v Emonsko klet. Ewwww. Oh, ah trpim že samo, ko tole pišem. Težko bi opisala, kako izgleda moj obraz, ko se na njem hkrati pojavijo vsa možna čustva prezira, sovraštva, gnsua, jeze in studa vsakič, ko slišim to reklamo. Vsekakor se zaradi kremženja postaram za vsaj ene 10 let!

E - Evrosong. Sicer mi je ta parada kiča všeč, vendar pa ne prenesem letošnje izbire slovenskega televoutinga. Za Rebeko se govori, da sicer ni najboljša pevka, je pa vsaj najlepša na letošnjem tekmovanja. Ekskjuzzzz meee? Še tisti skandinavski metalci zgledajo manj kobilasti, kot naša Rebeka. Predvidevam, da so naši evrosong komentatorji iz Beograda napačno prevedli kakšen komentar v stilu: Nije lepa, al je glupa. :D

I - internetni ponudniki. T2, če smo bolj natančni. Ne maram, da mi njihovi akviziterji kvarijo popoldanski počitek. Ne maram, ker so preveč prijazni in ustrežljivi, sploh pa so preveč pametni in težki in ne razujemo, da sem pravkar prišla domov in se mi res ne da stat na vratih in poslušat enga lolota, kako mi razlaga o tem, da nujno nujno potrebujem optični kabel in kako je moj dosedanji bednobeden.

O - je črka v besedi prOOOOOOOOOmet. Zakaj se vednoooooo takooooo zelooooo vleče?? In kdaj mislijo že skooooopat tisto luknjoooo čez šentviški hrib?? Jebela, še ruski zaporniki so hitreje skopali cesto čez Vršič, pa so imeli takrat na voljo samo kramp in lopate, pa še tiste težke kugle so jim verjetno okoli nog bingljale.

U - uslužbenke. V našem lokalnem Interšparu so cepljene proti hitrosti ali pa imajo lenoritis. Kadar želim kupiti kruh jih moram prav povleči izza kakšne police z izdelki, kjer se včasih prav uspešno skrivajo. Tista peroksidno blond z nekajmesečnim črnim narastkom na blagajni pa potrebuje nekaj stoletij, da peljejo tri izdelke čez jebeni laserski čitalec. Ko končno prideš na vrsto pa boh ne daj, da plačaš z denarjem, ker ni variante, da bo imela "drobiž" za nazaj.

Evo, naslednjič obdelamo šumnike.

*Tokrat ne bomo preklinjal kle.

5 comments:

Anonymous said...

Je z mojim vidom vse v redu?? Skandinavski metalci na Evroviziji??? Lahko malo bolj namigneš, s katerimi čudežnimi besesami se jih najde npr. na Youtubu? Mogoče veš telefonsko za televoting? Zaradi enega dobrega komada sicer ne mislim gledati celega evrovizijskega sranja, ampak tistih nekaj evrov za glas bom pa že zmogel!

Black Betty said...

Nj: GIYF or STFW! No, ampak, ker si lih ti, evo ti velikodušno kopipejstam link nafinske metal desce. Ni baš neki. Ne?

Sam za njihovo cifro se boš moral pa kar sam potrudit. :D

Pismu sem dons velik kode že vpisala. Ziher je polna luna.

Anonymous said...

Ahhhhhh, kiitos Betty! Vidiš, kaj bi zamudil, če ne bi bilo tebe :) Finci (in Finke tudi) so pa res face, ko bi le še govorili kakšno bolj normalno špraho. A ja, to niso samo metalci, to so že armiranobetonci :)

Mogoče kaj veš, se bo z našo SIM kartico dalo glasovati pri Madžarih ali bo treba ubosti kakšno njihovo Mobi kartico?

Krtek said...

Eh ja. V bistvu gre meni tudi vse tole kar si napisala, tudi nekam. Ampak imam nekaj rešitev, ki se jih držim.

a - anteno poslušam natanko toliko časa, dokler se ne oglasi kateri blebetač, đingl ali kaj podobnega. Nato preklopim drugam. Kjer pa imam zraven internet pa obvezno net radio. Brez reklam, cel dan. Edino đingle znam že na pamet: Kifcool, baby be cool. :)

e - ojrosongu se ognem v velikem loku,

i - imel nočne more zarad Siola. Zdej mam pa cifro od lokalnega tehinka in ko centrala spet zaštrika takoj na tulifon in centrala v nekaj minutah doživi reset

o - prometu v obliki stoječega prometa se ognem na dva načina: 1. z avtom se vozim izven konic 2. vozim se z vlakom. Je počasen ampak se da brat/spat/sanjarit. :)

u - hodim v Merkatorija. :) (sej ne da bi bilo bistveno bolje, ampak nimam težav s šparovimi uslužbenkami :) )

Black Betty said...

nj: jest sem predvidevala, da se temu reče pussy metal.

Pojma nimam kako se ujameta madžarska in naša simka. A tvoj operater nima nobene zastojnske telefonske številke za take zagonetke?

krtek:
- načeloma antene sploh ne poslušam, razen če nisem v to prisiljena (ja cevko sem mela na sencah :)) To je taka KGB oblika psihofizičnega mučenja.

- i - jaz sem sam svoj mojster. no, mojstrica. :D

o - vlak me en vozi v daljave kamor se moram prebiti z avtom in to ob najbolj prometnih konicah. jah klinc, eni plačujemo za grehe iz preteklosti, ko smo se šlepal na kolo in trolo.

- pr nas je v merkatorju podobno, sam da je delj, manj stvari imajo in vse je dražje. trenutno se psihično pripravljam na prvi izled v hofer/lidel. drgač pa najboljš je ena 2x2 metra štacuna v bližini. imajo vse kar rabiš za preživetje. :D