Wednesday, June 18, 2008

Kaj pa ti poslušaš?


Opažam, da se zadnje čase precej čudno obnašam. Mogoče ima kaj posredi neredna prehrana, zanabiti, da sem rahlo neprespana ali pa enostavno popijem premalo kave. Še zmeri se grem namreč eno čudno "dieto" - eno kavo na dan. Dokaj neuspešno, ampak še zmeraj vztrajam. Pravzaprav sem si vzgojila nov fetiš, ki me je totalno obsedel. Ne vem, če je že tako abotno, da zaradi njega ne bi jedla in spala, ali da bi se mi odpovedali frendi in lastna familija. Sumim sicer, da ni daleč.

Stvar je v temu, da sem se rahlo obsesivno navezala na svoj gedžet. In na kaj se lahko ženska naveže, kar ni ultravibrator s tremi glavami, računalnik ali, boh ne daj TV, ki je pri meni pase prededen so ga sploh izumili.

Navezala na svojga fotiča. Kronično, abotno, nezdravo, imam neke vrste fotofilijo. Fotič je pravzaprav že mutiral v moje tretje oko in se zarasel na roko in en del mojega obraza. To pomeni, da skupaj spiva, jeva, delava, se voziva, skupaj opravljava osnovnga gospodinjska opravila in tudi smeti neseva skupaj ven. I know it's sick and it's gettin worse!!! Lahko bi me kdo prijavil na kakšno spletno oko za gedžete zaradi nehumanega - no, zlofotografskega zlorabljanja.
Ko pade mrak se začne maj mišn. Takrat se odenem se v črno (kakopak) in se podam v noč. novim dogodivščinam naproti. Stopim na okno in visoko iztegnem desnico, da bi poletela .. aja, to je bil superman. Upsi. Vseeno, ne vem če je to ravno normalno, no. Sicer nisem (še) razvila fetiša na slikanje čevljev mimoidočih, dasiravno me ob določenih primerkih prime, bi jih fotkala in objavila na spletni strani theugliestshoesontheworld.com. Da ljudje vidijo, kako to izgleda na nogah iz drugega zornega kota. Eni si enostavno ne znajo kupit stila.
Zadnjič sem ugotovila, da kandelabr pred našo bajto oddaja neko posebno svetlobo in sem ga potem ene par minut obsedeno fotkala. Tako sem bila zatopljena v svoje početje, da nisem opazila sosede, ki je stopala po ulici. Zalotila me je ravno v trenutku, ko sem se dokaj glasno navduševala nad nastalimi fotkami. Ne vem ali se mi samo zdi, ampak od takrat dalje se mi samo prisilno nasmehne in mi nameni poseben pogled "you weird notty filthy girl". Sumim, da pobriše ograjo za mano, če se je dotaknem. Kot, da sem kaj slabega naredila. Res ne vem kwa je narobe, če hoče met punca kakšno fotko mestne svetilke. Jo pač ma, ne? Eni ljudje mamo fotke kandelabrov, drugi pa majo nage babe. Jebiga. Vsi drugačni - vsi enakopravni, al kaj že?
No ta teden pa sem se najbolj navduševala nad avtoradii. Tkole igranje z lučkami lahko rodi prou zanimive risarije, ki jih lahko podtaknem kakšnemu zadetku za odkrivanje njegove psihe. Al pa, če se mi kdaj utegne zgoditi, da bom morala zaposliti kakšno osebo. Potem ji bom podtaknila eno od takšnih fotk in jo vprašala kaj vidi v njej. Ja tale stavek se mi je zapisal z veliko mero ironije. :D Mogoče bi si iz tega lahko kej prerokovala, tako kot kakšna stara teta bere usodo iz kavne usedline, ali pa Maruča iz kamnov ali pa Deni - Denijel Šmid iz kart. If they can do it, i can do it to. V kavnih usedlinah sem vedno videla samo žirafe in slone. Dejansko se počutim, kot da bi živela v živalskem vrtu!!

9 comments:

tjasa said...

Stil se ne prodaja, bejbi. TO je problem. In bolj kot rineš v ta gešeft, bolj si najebal. Sploh v časih, ko je kolektivno v taki komi, da ne loči med modnostjo in stilom. Kje je šele estetika! Ali kot se tečnobno sprašujem zadnje mesece: if that is beautiful, what if ugly then?

tjasa said...

what IS ugly...

tjasa said...

Ajao, ne me ubit, eni si ne znajo kupit stila, jaz pa ne zbranosti. Sem hotela še pajka pohvalit. Taplavega. Rdeči so kul, ampak všeč mi je taplav. Ne veš, ali je mrzel ali je vroč, ali je iz vesolja ali iz kakega sik brejna.

MMG, tale fotka je videti kot zrela za prijavo društvu za osvoboditev živali.

*kiddin', key?* :)

Black Betty said...

Hehe, tjaša, sem vedela, da se bo kdo zakačil za ta stavek. Stila se res ne da kupiti, ampak problem je v tem, ker večina to misli. Zato pa nosijo krokse, pajkice in geparde na svoji riti. Ewwww!

Anonymous said...

Včasih, ko ga je še delala Radenska, se je stil dalo zlahka kupiti :) Danes je pa že malo težje in predvsem dražje.

Alex van der Volk said...

Mater, če ne bi izdala da je to avtoradio, ne bi nikoli uganil - ja, brez stila sem :D Drugače pa pogrešam fotko tvoje mašince ali vsaj info kakšne vrste je

Anonymous said...

jest sem pil rajsi dejt.

in ja, un pajk je kt en zergon iz spejskrafta ... zakon.

Anonymous said...

jejhata, da ni betty treščla v postojni

Black Betty said...

uh uh, oh oh, ne še vedno sem živa in zdrava in imam slovensko državljansto edino internetni operater se je odločil, da mi mastno zaračuna nedelovanje internetra. ko ga šljivi. gremo drgam.

volkec: imam canonov powershot s5.