Monday, June 09, 2008

Pozor, baba za volanom!

I'm sliiiiiightly upset.

Danes sta me že dve kuri prav grdo izsilili, s tem da mi je ena kokoš ob tem, da se je iz pasu za zavijanje levo urivala na moj pas za naravnost, ob paničnem hupanju še kazala zelo, zelo skremžljen obraz - ne vem ali je bila jezna, ali pa je imela le hude travme iz otroštva. V pantomiminem jeziku sem jo zelo razločno vprašala ali je mentalno prizadeta ali je samo neumna. Odgovora žal nisem dobila, ker je ženšče nekaj metrov za tem varno in uspešno ustavila pred dovozom hiše. Še dobro, da je bila tako blizu doma, jaz si ne bi upala v takem stanju vozit naokrog. Ma sej jo zastopm, doma jo mož tepe, v službi ji šef teži, potem mora pa še med vožnjo razmišljat kako bo čim hitrej prišla domov, da nahrani tečne otroke. Božca.


Najprej razčistimo nekaj za vedno in za zmeraj, na veke vekov, enter in tako dalje:


  • Če zavijamo levo, se v križišču postavimo čim bližje levemu robu smernega vozišča ali na prometni pas za zavijanje levo.

  • Pri zavijanju desno, se postavimo čim bližje desnemu robu smernega vozišča ali na prometni pas za zavijanje desno.

  • Pri vožnji naravnost, se postavimo čim bližje desnemu robu smernega vozišča ali na prometni pas za vožnjo naravnost.



A si je to tolk zajeban zapomnt??????


Seveda obstajajajo tudi objestni primerki moškega spola, ki niso vredni, da nosijo roza knjižico - take ponavadi nazivamo s posebno lepimi in izvirnimi nazivi, kot so Kreten, Idot, Pič Katimaterina, Datidecaurikverchodila, Najte Kokljabrcne, Mamicutin Akalašnik, Jebalatečačkalica, Kdotije Vozniškodal, Pederast ali zgolj s sočnim - Peder. Po mojih osebnih izkušnjah takšni osebki v večini primerov frajarijo, izzivajo svoje sposobnosti obvladovanja vozila in tako ogrožajo predvsem naša življenje, zato jih kot take imamo lahko le za zelo imbecilno človeško podvrsto. Ja, če imaš preveč želeja na laseh je večja verjetnost, da ti na njem spodrsne.

Ženske v proemtu pa so druga zgodba. Njihovo poznavanje cestno prometnih predpisov je na nivoju pravkar izleglega piščanca. Kadar imajo prednost lahko prej pričakuješ, da si bodo odgriznile roko in raztreščile vsaj dva avta, kot pa kakšen avto spustile pred sabo. Razvrščanje v križišču, pravilno nakazovanje smeri zavijanja (opažam, da so se v Ljubljani tega navadili tudi moški - torej kureci) in predvsem pravilna vožnja v krožišču pa jim je že španska vas. Kako bi se šele znajdle sredi Barcelone, nočem niti pomisliti.

Prav tako bi bilo zelo odlično, če bi iz prometa umaknili vse starejše letnike. Tako avtomobile, ki onesnažujejo okolje, kot senilna trupla, ki ne ločijo številke 9 in 5. Ne mi vozit 50, če je omejitev 90.

Mejdun.

17 comments:

tjasa said...

Res je. Ma če ne znajo, me samo kratkotrajno vrže ven, une, ki me s svojimi nerazvitimi živci ogrožajo, bom pa začela zasledovat in jim (za začetek) mahat s kajlo, ki si jo bom dala na zadnji sedež. Čist zares. In lahko rečem, da dokler nimam otrok, je Ljubljana še varna. Potem pa naj mi kdo skuša, ko sem na voznem pasu, rinit v avto in blendat zraven. It's the last thing they will do. Majkemi.

Black Betty said...

Ja men je dons mal skoču pritisk gor (k drgač je relativno nizek), ampak če se ti to dvakrat zgodi na eni cesti, je pa mal tumač. A so avtošole sploh še obvezne?

Maja said...

Dodatek 1: folk, uporabljajte smerne kazalce/žmigavce. Da se jih tudi s fakičem premaknit, ni tak napor. Včasih bi kdo za vami tudi rad vedel, kam greste (pa ne v lajfu na splošno).
Dodatek 2: bodite zdravo sebični. Če misliš na svojo rit ob upoštevanju dejstva, da nisi sam na cesti, smo že na 3/4 zmagal.
Dodatek 3: pri zavijanju desno....pa dobr, upam da ni treba vsega dobesedno narisat.

;-) tale je za Betty, ne za tiste, ki so jim dodatki namenjeni.

Anonymous said...

Sta na tablicah mogoče bili črki C in E?
Eni se med Trojanami in Tepanjami križamo tako po "naše" kot pravoslavno, odžebramo kakšen očenaš, za ziher pa še alahekberja.

anusmundi said...

Kako se zavija naravnost? Nisem od foha, pa moram vprašat.

tjasa said...

Maja, a vi niste kolokvija iz jasnovidnosti imeli kot predpogoj za pristop k CPP-ju? Mislim, oprost, jaz za vsako vozilo spred, zad in pr stan VEM, kaj namerava (za pol ure vnaprej, vidim pa tudi za nazaj, vem, kaj so počeli, kod so šli ipd). Ne vem, kaj je s tabo narobe, da potrebuješ žmigavce. Ej, dekle, 2008?!

(kiddnin', aiiiight?!)

adj. said...

Po mojem je pa vedenje, kam bo kdo zavil, že vpogled v osebne podatke, tega pa ne smemo, a ne? Na cesti se je, tako kot v življenju vobče, treba ravnati po načelih: "nič ne vidim, nič ne slišim" in: "ne vtikaj se vame, jaz pa se ne bom vate". Sprememba smeri naj bo torej čimbolj nenadna, nenapovedana in neopazna. Kar se pa izsiljevanja prednosti tiče, je tu načelo: "umakni se, pa se ti ne bo nič zgodilo". Res je, da CPP niso usklajeni s sodobnim načinom vožnje, ampak vemo tudi, kako obupno neučinkovita je trenutna vlada pri sprejemanju zakonov o resnično pomembnih zadevah...

Black Betty said...

@maja: hehe...ja včasih je tudi fakiča izreden napor pokazat. kaj šele da bi pomislili, kdaj ga uporabiti. Preden zavijamo, ko bremzamo ali ko smo že tako ali tako v sosednji ulici. :D

@anonimni: ne, mislim, da je bila kr LJ. Te so še tok huj. Sem pa opazila, da ljudi zmoti ker imam jest KR. Verjetno mislijo, da sem jaz zajebala. :D

@stalker: če je volja je tudi pot. :D

@dinos: ja kriva je vlada. itak. zavarovanje si morm pa sama plačat. :D

Anonymous said...

Pozabila si na eno cvetko, ki je zelo pomebna za nas ostale, ki to opazujemo - prehitevanje kolone vozil (pri čemer s kolono mislim na to daje kolona spredi, zadi, skoz!). Pri tem početju si najbolj efektiven ob jutranjih ali popoldanskih konicah :D

Anonymous said...

Tudi tebi en iztegnjen prst v pozdrav.

Black Betty said...

seamus: no to prehitevanje se mi ne zdi ne vem kwa, razen da je res nesramno in nevljudno in predividevam, da to počnejo samo nevzgojeni ljudje in tisti, ki se jim res kam strašansko mudi. :D

anonimni: ha, si se prepoznal-a v postu. kontra :D

Anonymous said...

Ne vem ali se samo meni zdi, da so razmere po sprejetju novega zakona postale še bolj porazne. Res ne razumem, ali mora res vsakdo, ki se spravi delati izpit le tega naredit. V praksi tega ni videti.

Nina said...

Betka, si ženska in voziš avto s kranjsko registracijo ... Jasno, da si vsega ti kriva :D Jest tut :)

Black Betty said...

Nina: itak. in to tudi izkoriščam, ko bolj šlampast parkiram. Jebiga, če sem že kriva za vse, bom pa še to izkoristla. :D

Urosg: Ne zdi se samo tebi. Ampak gospodje, ki so zakon sprejeli, pravijo, da je 10 trupelj manj in zato je zakon iber uspešen pa še u proračun se eurčki stekajo. Jupi. No jest se še vedno počutim ogroženo. :D

Mayhem said...

Men grejo pa še zmer na k... uni kolesarski kamikaze na Večni poti.

Zadnč je pa en iz avtošole vozu po večni 40-45.. omejitev je 60 pa znaki so na vsakih 50 metrov!!! Kako bo ta vozu, ko bo dobu vozniško v roke, rajš nočem vedet.

Luka said...

Jaz imam samo eno besedo:

SMERNI FAKIN INDIKATORJI ... ali po domache, Zhmigawci.

Voznikom ni jasno, zakaj jih imajo. Ampak she huje, ni jim jasno zakaj jih JAZ imam in uporabljam! Che se razvrscham v drug pas, me pach spustish, ker te bo itak naslednji semafor ustavil v vsakem primeru, jaz pa potem mogoche ne bom ustavljal cele kolone za sabo, ko moram zamenjat pas.

Ampak ne, to je prevech zajebano.

Anonymous said...

Ha ... ja sej res težko ni ne ... ampak večkrat nas moti premalo časa ... pa hočemo na hitro ... in newem .... gre pač tako.