Monday, June 30, 2008

Vreme sploh ni tako dolgočasno, kot se sliši

Od vremena je odvisnih kar precej odločitev v mojem vsakdanu. Vem, pretty bedno. Stvari v mojem življenju grejo pač nekako tako, če bo lep in sončen dan bom šla v službo s kolesom in tako okolju prišparala kak gram nevarnih izpušnih plinov, sebi pa kak liter božjastno dragega bencina.

Če bo za vikend deževalo, bom ostala doma in "malala" ter si tako prišparala praviloma drage vikende, ko ves tisti našparan bencin od sončnega tedna pokurim za prevetritev na nekaj tisoč metrih. Takrat me priznam, prav po slovensko okolje zelo malo briga. Jebiga, temu se reče odvisnost.

Tako nanese, da sem se zmožna cele ure in ure pogovarjati samo o vremenu. Ali bo nad Slovenj Gradcem šajba, se utegne nad Novim mestom utrgati oblak in zapolniti močvirnate bazene na pristajalnih površinah - jeah Rock otočec all the way. Ne vem zakaj nam še ni prišlo na misel, da bi organizirali Miss/ Mr. blatnih padalcev. We are soooooo slow.

Anyway. Vem, da so tokovi, ki nam prinašajo vreme včasih zelo muhasti in nepredvidljivi, zato niti nisem tako začuedena nad "salamonsko" rešitvijo vremenarjev na 24ur.com. Tole je njihova napoved za ta teden.



Vremenska napoved v sliki: dež, dež, in dež.

Vremenska napoved v besedi: v sredo in četrtek bo sončno in vroče.

Am, bam, pet podgan. Štiri miši, uh me piši, vija vaja ven. Sončno bo. Ne deževno bo. Eh, dopoldne bo sončno, popoldne pa bojo plohe. Matr, to vreme!!

9 comments:

Anonymous said...

Mogoče pa gledaš napačno stran. Na http://vreme.malamalca.com/ je sicer podobna napoved, ampak izgleda dosti bolj optimistično.

Smoki said...

Jap, opazil sem, da če obstaja vsaj 0,01% možnost precipitacije, 24kurjevci brez izjeme usekajo ikono za sodni dan.

Anonymous said...

Odvisno od tvojih osebnih preferenc se je najbolje relocirati kam v Čerapunđi ali Atacamo. Tam že brez napovedi veš, kakšno bo.

Black Betty said...

m: ponavadi gledam na arso, ampak v to sem se pa zapičila zaradi velike ponudbe in širokega spektra napovedovanja ;))

smoki: jah, da jih ne bo kdo zajebaval, da so netočni.

nj: moje osebne preference niso podrejene vremenskim napovedim. ;)

Anonymous said...

Zihr ste bli zadeti k ste gledal stvari na 24ur

Black Betty said...

seamus: drugače itak sploh ne gre. knede? :D

Yah0da said...

ej ne morš verjet, hotla sm o tem post napisat. fak. (k tok velik pišem.) sej ne da je 24ur že tko al tko najbl debiloidna novičarska stran (pa jo še vsen sadomazohistično klikam usak dan) sam pol še ta vreme kr skoz dež kaže in kliknm in pol piše sonce. js ne razumem ane. al pa če se grejo: The nice part about being a pessimist is that you are constantly being either proven right or pleasantly surprised.

Sam pol bi bli še kul na nek način.. Nee, to zihr ni to.

Luka said...

accuweather.com ... bolj zanesljivi kot ta nasi, pa se kompletno avtomaticno, tko da niso podkupljivi :)

Black Betty said...

O pizda, mojca. Zdej se pa počutim, kot da bi namesto jezusa ustala od mrtvih, pa on je hotu tud. ;D

A veš, ne zgodi se to tolk pogosto.

Jest sploh ne vem zakaj klikam na to stran. Pomoje je to kakšna voodoo magija posredi. Al pa kak urok od Maruče s kamni. Bojim se da mi je Deni tako namešal karte.