Saturday, April 08, 2006

Golden Shower

Zlati tuš je naslov komada od Srečne mladine, ki sem ga zamudila. Ne bom si odpustila!

Kako do karte?
Letos so se v Ortiču spomnili ene čudne zadeve in tokrat za Ortofest ni mogoče rezervirat karte. Lahko pa jo dvigneš po 18. uri na dan koncerta. Poanta je v tem, a sem bila spet pametna in si mislila »ah, sej itak ne bo razprodan«. Koncertno primerno podprta uletim v Ortiča, od pozitivne energije, pričakovanja, hormonov, 1 piva in ganje me je razganjal do stropa! Na WC-ju težim eni blondinki, če slučajno ve, če se je koncert že pričel (ker zamujam kake 30 minut). Po stari navadi se seveda koncerti v Ortiču vedno pričnejo kake pol ure po napovedanemu začetku. Opravim na WC-ju in šibam gor, kjer me na začetku šteng v trenutni raj na zemlji ustavi gospod debeli redar/vratar/moron/debil/vunbacač/__________ (vstavi po želji), ki mi z nasmehom na ustnicah pove, da je če nimam rezervacije bo bolj švoh tale koncert. Zaradi prej omenjenih razpoloženjskih presežkov mi RAM malce zablokira in edino kar sem uspela izjavit je bilo: »Rezervacije???«. Sekundo kasneje je mal manjkal, da nisem začela vpit. Pa model, na netu piše, da ni rezervacij. Po rahlem šumu v komunikacijo z na štengam stoječim se vmeša v pogovor drugi vunbacitelj in mi predlaga nej se grem gor zment. Preplavi me občutek zgroženosti in zmedenost… in po glavi mi hodi samo to, da moram nekak noter. Okej, pridem pred nebeška vrata in Sveti Peter je imel še en tinivini majcen kupček kart (tri največ). Vrata se odpro, zasije edenska svetloba, ki me posrka vase in glasba me omami. Yesss notri sem. [Vratarja bom pol na gobec.] Občutek je božanski, stojim v prvi vrsti, direkt pred zvočnikom in ogrožam svoj ne več tako dober sluh. Jebiga, če bom že oglušela, naj bo to vsaj zaradi dobre muze! Ne vem čemu gre pripisati fantastičen filing ob poslušanju koncerta, toda ozvočenje je bilo super, ozračje fukabilno, publika v transu. Neopisljivo. Malce so mi šle na živce 16-letne fotografinje in kamermanke, ki so se preveč rinile pred odrom in me prav nesramno odrivale, a se nisem pustila motit!!! Koncert je bil fenomenalen plata Listen to Srečna Mladina pa je najhudejši izrodek slovenske glasbene scene.

Tizer- Divji grm na vzhodu

Več tega, prosiiiiim!!


Fantje res Obvladajo v nulo, dvorana je bila pretesna za vsa ušesa hotna harmonije happy mladcev, kar samo vpije po dejstvu, da Ljubljana potrebuje še en večji prostor za takšne prireditve! Srečna mladina je iz medlega punk tenstanga krompirja, ob zamenjavi vseh članov (razen Vladeka), prišla iz pubertete in se razvila v enega najboljših underground bendov v Sloveniji. Jebeš Šitdarto! I want more!!!

Res ne vem kwa je s temi redarji v Ortiču. Po koncertu, ko sem ravno v miru praznila krigl s pivom in že planirala odhod na meto (80's z očarljivim DJ Emulgatorjem, ki žal pojmuje 80's brez Depeche Mode ampak mu oprostim, ker je tako fajn migal z rito in rokami, pa še lupčka na lička sem dobila) , mi je prišel morit za dokument. Haloo.. zakaj že? Ni mi verjel da bom 25 in sem mu mogla dejansko pokazat vozniško. No sej tako na hitro je ovitek pogledal. Vozniška je v resnici od mame, jaz imam pa rosnih 16 let.

12 comments:

Anonymous said...

pisuka poldi.. sicer sem cist pozabil na ta koncert, pa tudi zaspal sem ze ob 19 uri.. ampak imel pa sem it to gledat.. se dobr, da si napisala kaksna je sedaj ta procedura za nakup karte :)

sicer pa so bili men mladinci hudo vsec cist na zacetku kariere, ko so bili se mladi in bolj "odfukani".. je pa res, da jih sedaj ze precej casa nisem videl v zivo :(

Black Betty said...

Joj Hadovje, spali boste, ko boste pod rušo, sedaj pa ven na zrak in žuraaat ;)
No, naj ti povem, da so se srečni mladci dejansko precej več naučili in se razvili v prave male nočne vešče, če so bili pri tenstanmu krompirju še buba. Zelo lepo dodelani, uigrani, melodični, malce marsvoltarski, nič več punk, eko, pop, rap.. scene ampak res prava d best glasba. Sej sem dala tizer.

Spomnim se dobri 2 letni nazaj, ko sem jih prvič v živo (pustimo novi rock pa te scene ob strani) slišala v Kranju na Rocku proti drogam. Priznam, nisem vedela kaj pričakujem, ampak tisto kar sem slišala je bilo fantastično, predvsem pa neverjetno, da premoremo v naši mali državici en tak dbestičen band, pa tega sploh ne vem!! Če majo pa tolk mal koncertov!!!!

Tenstan krumpir kaseta se nekje valja po škatlah (pač nimam več kasetofona, pa nekak sem prerastla tale krompirček).. v ponedeljek - hotla sem že dons, pa sem prepozn vstala - pa hop v štacuno s cedejkami še po njihov cd in usput še po karto za Dipeše. DDD

Anonymous said...

ja ja.. sej bi spal, ko bom star, pa sem to na sreco ze sedaj :) pa se zadnje par dni je bilo prevec delovnih pa prevec v avtu.. tko, da sem moral se napolniti..

jaz se jih spomnem, ko so bili se mulci, na enem koncertu v trbovljah.. mislim, da na zacetku kariere.. pa so mi bili cist divji.. in potem so rasli in rasli.. tako in drugace.. zato pa bi jih spet rad slisal v zivo :)

kdo bo predskupina dipesem? a bojo placebo? arctic monkey? al kaj tretjega :)

LONELY RIDERka said...

dej ce gres v pondelk po karto, greva magari skupi na lunch pa pol se po karte...bom lahko spet sla na kompas holidays in jim morila za karte od dipešev...mislm, da bom tam kmal del inventarja ratala...

o vord verifikejsn, i missed you so much...qdgrkhl

Black Betty said...

Jaaaa Placebo bo predskupina.. iiiii ;). Čeprav se vsi neki zmrduje(m)jo nad zadnjo plato. No sej upam, da bo kakšen star komad na programu.

Sej sem rekla, tudi mimo mene bi verjetno šli, če ne bi bila ob pravem trenutku na pravem mestu. ;) Takrat sem si sam rekla: Wauu oni znajo igrat. In to neverjetno dobr. Dobil so me že na prvem komadu. Pri drugem komadu sem bla že ta huj fenica. ;)

Black Betty said...

@Rajderka: Karte jaz zmeri kupujem pod Madxijem. Ne vem, iz navade. Za kosilce, malico se pa še zmenve. Morm nadoknadit petek, ker sem si vzela frej in šla smučat. V soboto pa se mi niti slučajno ni dal premaknt svoje riti v mesto! Čeprav sem šla.. ampak ne v službo, je bil preveč lep dan.

Anonymous said...

Dejta pol she men karto nabavit, che mata za zalozhit prosm, sej vesta da center ni moj doma ;)
Placebo repertoar zgleda za1x kar obetavno, vsaj po opisih nastopov v Dojchlandu. Uiii bejbi, naj me zaslepi lepota ;)

Black Betty said...

A ti zgledam kot Sparcasse mogoče?

Če boš ful pridna pa boš zvečer zmolila tri zdrave marije in en očenaš. Okej?

LONELY RIDERka said...

betty, tud jest naceloma. iz navade, ki je zelezna srajca. prva pot me je vodila tja, pa jih ne drzijo. ekskluzivno jih prodajajo v kompasu pa se neket, tiste druge "verige" si nisem zapomnla, ker mi je kompas blizji...mrbit pa dobim se kak popust za pocitnice glede na to da 3x tedensko hocem neki kupt pri njih...;))

Black Betty said...

ah so smotani. Kira ekskluzivnost in "jedinstvenost" ;) Ko bi bila vsaj kakšna lepa fotka na karti pa je direkt ista kot tista iz zagreba. A mislš da lahko isto ponucam ;);)

Black Betty said...

Hehe.. ta komad je bil tud men d best. vrjetno zrd besedila k ga nisem razumela in je blo kr neki ;)

Black Betty said...

jah strgane res niso. sam lahko bi bili malce bolj inovativni in kreativni pri izdelavi kart.. vsaj kakšno slikco.. ne pa da je skret paper bolj živ ;)