Sunday, July 02, 2006

Šlaufanje

Šlaufanje - Oprema, ki jo potrebujemo: Hladilnik poln piva/vina/jacka. Kraj: pri Pogačnikih na vrtu, ki bi bil lahko po neki čudni teoriji tudi bazen. Občudovanje novega vrtnega inventarja, gibsastega yorkširskega terierja in oblikovanje zračnice okoli trebuha, na kratko - šlaufanje.

Ekstremno šlaufanje - Ležanje na Pogačnikovem vrtu, teoretiziranje o načinih, kako bi konec jemal gipsasti yorkširski terier in oblikovanje traktorske zračnice okoli trebuha, odganjanje nezaželjenih naključnih mimoidočih ter za konec še odlična Martina lazanja. Njami. Na kratko - ekstremno šlaufanje.

Vodno šlaufanje - Primerno za vroče poletne dni, še posebaj, če imate probleme s klimo ali pa je, tako kot jaz sploh nimate.

Oprema, ki jo potrebujemo: šlauf in kopalke, po želji lahko tudi brez kopalk, ampak obvečzno brez neoprena, prosim. Neopren je za pusije!!
Začetek: Mimo dvorišča Rastamana s šlaufaom na rami, gremo, gremo, nazaj nas več ne bo (no, to ni res) v mrzlo vodo Save Bohinjke, če te črni mož ulovi, jo pa raje hitro ucvri.
Nam je črni mož zažugal s »prajvt properti, prajvt properti«, zato smo se raje podali mimo elektrarne. Malce bolj zajebano, ampak toliko bolj zanimivo. Ko se navadimo na prvi šok ledeno hladne vode, se lagodno vsedemo v šlafue in nato sledi ena ura in pol veselja, presenečenj ter brzic ki jih ponuja tok Save Bohinjke. Na našo srečo, je bil dan prej urnebes in je padala toča, tako da je bila reka še toliko bolj visoka in prijetno nagajiva.
Konec: pod nekim savskim mostom, sredi idiličnega tolmuna, kjer se sončijo mlade rusalke zgoraj brez (hint hint).
Ocena: Lahko primerjamo s fitnesom, vendar mnogo bolj zanimiva in družabna zadeva. Ubistvu nima nobene veze s fitnesom, edino trebušne in hrbtne mišice so podvržene podobni obremenitvi. Samo enkrat sem čmoknila s šlaufa, ob tem pogoltnila dober liter vode in se enkrat rahlo podrgnila ob drevje, ko sem "opazovala" mlade račke. Skratka, vredno vsakega zamaha mojih ročic.

PS: Če je kdo dobil tukaj idejo za podobne neumnosti, naj prosim upošteva dejstvo, da je Bohinjka lahko zelo nevarna (Češka skala), zatorej podobne ekspedicije samo v spremstvu izkušenih ljudi, ki poznajo nevarne pasti Save Bohinjke. Naprimer: mene ;))

6 comments:

Anonymous said...

Pa nikarte pozabiti kreme za sonchenje. No ja, v vsakem primeru te opeche "na bosanca" tako po ramah kot po glezhnjih, kar nemudoma izda tvojo aktivnost, ko srechash ostale extremiste =)

Black Betty said...

indeed. in jorkširski terjer je še zmeraj "živ",ampak nesreča nikoli ne počiva... bwahahahah

Black Betty said...

oh trisam al kaj? ;)
pošl igorjeve fotke, po možnosti take, da se dobr goli torzo :P

Black Betty said...

med besedama "dobr" in "goli" manjka "vidi" ;) logično. :)

Black Betty said...

ti veš, si bolj slabo predstavlja, slikovni materiali so vseeno dobrodošli. moj mail je pa itak javen ;) hehehe

aja gregi tud. točn, sej so sami swingerji ;) doh. ;)

Black Betty said...

ja šment. pol bom pa še vidla če bom mela cajt :)