Saturday, August 19, 2006

Hip-o-honder

Yes, I still have this disease. Then i have narcolepsy too… well beside syphillis, gonorrhea and ebola. OK, I'm kidding about that, I only have Flesh Eating Disease. Potem imam še to »žensko« bolezen, za katero sem bila prepričana, da sem jo enkrat že prebolela in sem se proglasila za anonimno ozdravljeno šopaholičarko. Potem..potem pa se mi je zgodila ta sobota.

Družba, predvsem njeni zakoni, me je prisilila, da če v petek ali soboto zmanjka kakšen od osnovnih nujnih izdelkov (kruh, mleko, kava) za preživetje nedelje in s tem posledično tudi večino naslednjega tedna, se vklopijo alarmi in skočim čez cesto v lokalni Mečkator ali bližnji Špar. Jebi ga. Na Petrolu nisem še nikoli dobila dobrega svežega kruha, kaj šele salme ali sira, razen v tem primeru seveda, poleg tega pa mojo denarnico neverjetno motijo njihove cene. In ker se z vratolomno hitrostjo bliža The izpit, se na spisku znajdejo še razni motivatorji in budilci pozornosti, kot so Kukakola in Redbul, katerih se drugače ne pritaknem ni sa štapom preko vode (vraga, ne bi ja to kamnom gadžala). A v tem primeru so moralni, zdravstveni ali socialni zadržki irelavantni. Namreč v primeru The izpita smo za pozitivno oceno pripravljeni za sabo puščati tudi trupla, če je to potrebno. Ija..s takim življenjskim stilom bom čez 2 tedna truplo kvečjemu jaz.

Anyway. To make a long story, not that log…

Na spisku za v štacuno sta bila le kruh in Red Bull. Iz štacune sem prinesla: 5 žemelj, 2 Red Bulla, 2 kokakoli, ledeno kavo, 4 Kinder pingui (way much better than Kinder Bueno if you ask me!) in smetano za pretepanje oz. pavlako za mućenje, kot temu pravijo v Srbiji . Aja, pa še novo vrečko, ker je za kruh in Red Bull ne potrebujem, za vse zgoraj našteto pa jo. In res mi gre na jetra kupovat vrečke, ker se mi doma samo nabirajo in jih mam več kot Japonci čudnih navad.

Zakaj ne moram jit v trgovino in zares kupit samo tisto, kar potrebujem??? But than again I needed this ice coffee really badly. Sam, da tega nisem vedela, preden nisem stopila skozi vrata Mečkatorja.

25 comments:

Unknown said...

Jup, to bo zdej tvoj konec, tko se je začelo pri meni, zdej pa komaj skoz mesc shajam :)

Black Betty said...

Fak.
Grem na kliniko Betty Black.. Blue.. Green.. al kera barva že :P

bralec said...

Viktor pravi takole:
če se dela počasi in po pameti, z marketinškim trikom ("pametni pišejo") podkovana, bi se verjetno malo stvari obrnilo v opisano smer.
1.) Piši
2.) v redkih primerih, z malo več dobre volje kot običajno, je za praznenjen pomnilnih celic dovolj že krajši sprehod (15minut na "svežem vam ljubljanskem zraku"). Da o kakšnih jogging terapijah ne govorimo. Potem se pa organizmu ja zmeša (od dobrega počutje, sure). In so vsi budilci pozornosti odveč, ozr. samo kot aditiv

Anonymous said...

Betty, boljše met kakšno stvar kot nobene - like me!
Tvoj post me je spomnil, da sem pozabila na trgovino, ki je kraljevala na samem vrhu mojega seznama NUJNO!, tako da imam trenutno za preživljanje nedelje na voljo samo kruh, ki sem ga kupila v ponedeljek, in 4 topljene sire ... hmmm
Me kdo povabi na kosilo? :)

Pridno se uči! Držimo pesti ... ;)

Black Betty said...

@Viktor: 1. Pišem, pišem, pišem. Ampak za dva artikla pa se res lahko naučim na pamet.
2. tudi jogging terapijo prakticiramo, ampak kurc, k nč ne pomaga. :P Mislm, da morajo biti budilci pozornosti prisotni že po defoltu, no vsaj kava. Drugače zelo težko zjutraj zlezm iz postelje.

@Pina: zamenjam vse 4 Kinder Pinguije za Frequency, ma ti skuham kosilo, večerjo s sladico !! Bi še ledeno kavo ponudila, pa je ni nič več ostalo :))
Ah, Editorsi..Franzi.. ;)

Anonymous said...

to je pa potrosniska odvisnost.. isto kot razprodaje.. gres in kupis, ker je poceni, ceprav nikoli ne obleces in ne potrebujes.. ok, pri hrani je drugace, ker se itak vse lahko porabi.. :)

no ja, jaz ponavadi kupujem samo se konzerve, ker vsaj zdrzijo toliko casa, da jih pojeva :)

Black Betty said...

No te vrste potrosniske odvisnosti, ki jo navajaš nimam. Ne hodim na razprodaje in ne kupujem poceni stvari samo zato ker so poceni. Kupim jih ponavadi zato ker so mi res všeč ali pa ker jih potrebujem. Če so pa poceni je pa to itak samo dobro za moj tošl. Kajne? Sploh pa kar se cot tiče. Ubistvu sem pri cotah precej racionalna in še to iz samo enega razloga, ker mi je večina cot grdih. Ah šment.

Glede hrane pa... ja rabm cukr. In ponavadi ga rabim velik ;)

Anonymous said...

sem mislil, da je to tist obcutek, ko gres v trgovino in moras kupit stvari, da ne gres prazen iz nje :) oz. iz petrola.. eno cokolado, pa se eno, pa 4pack red bullov, pa coca colo, pa 2 twixa, pa ene cajtnge, pa ene mood'se, pa je skoraj isto, kot tank bencina..

a potem pravis, da si racionalna? hudica.. a taksne zenske obstajate :)

bralec said...

pod 1) sem bil očitno preveč pod vplivom prvega linka.. (skleroza).
2) jogging terapija pomaga, če jo opravljaš navsezgodaj, za kar je pa potrebno veliko trme in še več dobre volje (vse se da, če je volja). Vstaneš pol ure prej kot običajno in greš pol ure prej spat, he he.

No,sam že dolgo ne prakticiram budilcev.. Slinavka pravi ne. Heh.. lp

Black Betty said...

Had: no da te ne bom zavajala. Prisilno sem racioanalna pri cotah. Sploh kar se tiče razprodaj (ne preneseme jih). Fora je sam v tem, ker sem zbirčna in to kar pr nas prodajajo za oblečt je JUCK! Drgač pa dvomim... oz. ne sploh nisem racionalna. Ubistvu sem sposobna celo plačo iz avjona vržt v enmu vikendu. To pa že ni racionalno!

BlaZ: "vstaneš pol ure prej.." ahaha are u kidding me!! ;) Spim do zadnje minute!

Anonymous said...

hmm.. ko bos metala naslednjo placo iz aviona, mi prosim sporoci.. bom preucil smer in moc vetra in preracunal, kam bo padla placa :evil:

se mi je zdelo, da racionalnost z zenskami ne gre skupaj..

Black Betty said...

Mislim, da se to zna zgoditi precej hitro, če ne že ta vikend v Lescah, pa definitivno 1.9.2006 Skoke pri Mariboru.

Anonymous said...

Betty, nisem se mogla zadržat (doooolgega) komentarja na tvojo nakupovalno bolezen :)

http://proserpina.wordpress.com/2006/08/20/nakupovalna-fobija/

:D

lpp

p.s.: Like your banners ;)

Anonymous said...

Gdc. Betka, a ko se tkole pripravljas na The Izpit, si gratis zraven tud ornk zoprna ipd?
Jst namreč ta problem imam, pa se ga ne morm rešt, ker kadar se res učim, se učim in popolnoma nč druzga :(

GL& HF,
Bam Bam (ki se trenutno zraka sploh ne zaveda, teži okoli, se uči in verižno pije budilce)
;)

Black Betty said...

@Pina: i see. i see ;) Baj da vej. Sej ni tako hudo, kot morda sprva zgleda :P

@Bam bam: Tukaj ti ne žal ne moram dati nobenega nasveta. Razn kako v minuti in pol rešiti sudoku, hkrati pa še čekirati bloge in iskati motivacijo za učenje - evo pa je šla ;)

bežeči norec said...

Ja kaj pa je zdaj to?! Z vsem spoštovanjem do japonske kulture (in vseh njenih čudnih elementov in slogov), ampak kje za vraga je pa klasični nasmešek zdravega slovenskega dekleta?! ;)
Če je še razumljivo, da izpit (in z njim povezano uživanje substanc) vpliva na običajne vzorce obnašanja, je takšno nespoštovanje slovenske kulturne dediščine že skorajda nesprejemljivo :P

Black Betty said...

@Nortz: Vse to je posledica prevelike količine prostega časa. Nočem se ponavlat, ko frdirbana gramofonska plošča, ampak res čisto vsakič, ko se intenzivno lotim učenja pride vmes nekaj drugega. In ja zadnje čase ima veze z obdelavo bloga in pimpanjem raznoraznih stvari. (za več, čekiri druge bloge in moje komentarje)

@Ulala: Ekselent darling! Izpit so mi prestavil na september (tnx god) - pravkar zvedla. In kot sem že odvrnila bam bam-u, pri tej tematiki nisem jaz prava oseba za deljenje nasvetov!!! Not at all. For more informatios ček Lonely Riderka's blog!!!

@blodnja: Srece, pogrešali smo te! Čekirala sem lejbl in piše SCG (mogoče je pa črnogorsk!)

@me and the rest of all ya bastards: Mal mam preveč cajta in premal hrane. Mati me je zvabila domov z mamljivo ponudbo o pohanih živalcah, ki so včasih imele vsaj 2 nogi baje.

PS. ne vem zakaj se mi je zdel pomembno, da to omenim!

castro said...

"PS. ne vem zakaj se mi je zdel pomembno, da to omenim! "

lol

mogoče, ker so ti mati dali ponudbo, ki se je ne da zavrniti?

Anonymous said...

v bistvu si hotela povedat, da bos spet jedla normalno hrano :evil:

bežeči norec said...

ah betka sej ni panike, samo nasmeška se mi zdi škoda :(
Drugače pa lahko za to lastnost napišeš, da si konsistentna pri procesu učenja. :P
Pa se lohk pol še na CV zapiše :)

Black Betty said...

@Castro: Mnja. Lahko bi si pa spekla burek. Pišanc vseen ni lih tolk zlo dobr (kot recimo kravica, pujsek ali srnica)
@had: A maš kej proti špagetom slučajno?? a? A? :[
@nortz: Pa jebeš ta nasmešk, k je že sto let star!
Moj CV itak obsega že toliko lepih in predvsem uporabnih reči, da bi takšna alinea delala tam samo gužvo :P

castro said...

se strinjam, tale zapis z linka ("MMmm ..pohane nogice od kokice, pire krompir...") me je malce zavedel ;)

spekla burek - mesni? sirov? koprivji?

Anonymous said...

@had: A maš kej proti špagetom slučajno?? a? A?

v bistvu je bilo bolj namenjeno sendvicem, zemljam in ostalemu iz petrolovih trgovinic.. spegeti pa mi zaenkrat niso nic naredili :evil:

Black Betty said...

@castro: ok, morš razumet iz konteksta, da sem bla faking 17 dni v inozemstvu, kjer sem žvela od presenečenj, ki so mi jih ponudili na krožniku. In če mati vržejo nogice od kokice (kar ni isto kt bel meso, k mi ni glih wau) in pire krompir bo potomstvo, kakopak skakalo v luft od veselja.
@had: i know. i know. i was only kidding (ja vem, čudn smisu za humor). SEj boš prežvel.
Drgač pa: boh se te usmil, če sem že doma in mam štacuno zravn, pa res nam šla na petrol po sendvič. JUK FUJ. Mam še zmeri travme!! Čeprav sem takrat celga pojedla, žužo pa sem prepustila petrolovi upravi. Pisda, glede na to kolk so podražal benz bi jih lahko tožila za travme in psihične posledice, pa za čir na želodcu in prebavne motnje, bastarde.

castro said...

razumem ;) men so nogice od kokice ql (I blame tom&jerry cartoons)