Thursday, September 28, 2006

Dohodnina v deželij Nije!!

Večina vas je že prejela dohodninske odločbe, jaz pač ne. Kar je logično. Namreč k dohodninski odločbi sem priložila priloge (potrdila o vpisu) + v opombe sem z velikimi tiskanimi črkami in 7 klicaji dodala, da mi je študentski servis malce zagrenil življenje in na izdanem »pildku« napačno navedel, da sem bila v letu 2005 brez statusa, ter da dokažem nasprotno prilagam k dohodninski napovedi dokazila. In sem bila prepričana - to je to!
Ali jaoo šta sam ja glupa!

Seveda zaposleni na Davčni zapravi niso ravno usposobljeni pogledati preko svojih miselnih okvirjev, odložiti tisti sendvič in mogoče kakšni ubogi študentski zalegi olajšati življenje. Sej vem, kdo pa sem jaz, da bi pri meni delali izjemo. Tako ali tako nas že vsi tepejo po naših trpkih plečih, zakaj nas ne bi še DURS. In njim tistih 30,40 tisočakov, ki mi jih morajo vrniti prav res nič ne pomeni. Še niti tolar obresti nimajo od tega. Napačno je torej sklepanje tlačana, da si lastijo njegov denar, ker ga hočejo, želijo, potrebujejo, za povrh vsega pa še obresti dobijo. Wrong! Wrong! Wrong!

Usodo sem vzela v svoje roke, poklicala tetko na davčni izpostavi, ki skrbi za mojo obveznosti do države in ji razložila, naj vpogleda v mojo napoved, pregleda potrdila, da res nisem hotla države nategnt, dasiravno je eno potrdilo obkroženo z drugim kulijem! Seveda. Eno je bilo iz vpisnega leta 2004/2005, drugo pa leto kasneje. Namreč, ravno tisto leto sem izgubila kuli - kakšna nerosnost - in sem se bila primorana podati v novo investicijo. Posledica je druga barva kulija na drugem potrdilu o vpisu. Druge pač takrat ni bilo na zalogi. Bdžizs!

Zaključek: dohodninsko odločbo + moj denar - obresti dobim v oktobru. Vrisk. Vrisk. Vrisk.

In jes. Še ena dobra novica. S 1. oktobrom grem na Zavod za zaposlovanje. O raznih zaposlitvenih ponudbah »višinska dela« in »upravljanje z viličarjem« pa še poročam.
Nije lako biti fin!

21 comments:

miss.nymphee said...

Dvojno vidm. Jebo mast da se bom spet drogirat začela. :(

Black Betty said...

Jebem blogerju vse po spisku. Vrjem!! Prej sem jaz vidla trojno!

miss.nymphee said...

What?! Trojno?! A to zrd preveč al premal kofeta? Pr teb člouk res nkol ne ve. :P

Aja pa veš kaj je še nouga, s slaščicam sm se začela ukvarjat. Sm nardila take dobre čokoladne bombončke. Jih ni več. Jutr jih spet delam. :)

Black Betty said...

Še odgovor na prvo fprašanje: Yes my darling. Yes you should! You could! You must! :P Ok - hec - odločitev je v tvojih pljučih.

ja Trojno! Sveta trojica pa te scene.. woohoo! Kava je bla sam ena..sem na čajčkih zadne cajte, ker me en grozn prehlad jebe. Pa še to! Matr sem jest jebljiva oseba.

Slaščice pečeš. Kaj mi hočeš povedat, da jih morm pridt sprobat? Deal. jutr it iz ;)

miss.nymphee said...

Ti bom še sporočila kdaj lahko prideš, ker te bom naročila na takrat, ko še darile pridejo po pošti. Darile o katerih se naglas ne govori. ;)

Black Betty said...

Oh, darile pridejo po pošti? Hm, pošta rabi pa koliko časa iz enga konca lj do druzga? Dan ali dva? Huh, škoda k se jih ne da poslat po mailu. Ali pridejo mogoče iz kakšne tretjerazredne države?
No te pa sporoči, kdaj SMEM pridt po darile o katerih morm potih govort.

miss.nymphee said...

Pridejo priporočeno in v dveh kuvertah, ker so darile tut kot se šika in niso šle le v eno kuverto. :)

Sama upam na dan ali dva + nedoločeno število dni za dvig na pošti (razen če zjutraj ujamem poštarja za kolo). Te obvestim! ;)

Anonymous said...

js tut ne vem, kwa je tok finga v oktobru
men so isto rekl

Anonymous said...

Punce! Šššššššššššššššš. Ne tok naglas. :)

Black Betty said...

Jaka: oktobra jabolka dozorijo ;) hoho
ula: hm, jaz sem poklicala na durs in stvari uredila. torej bo tudi darilo temu primerno, sicer z astronomsko zamudo.
syco: uredu, bomo bolj potih. nisem vedla, da smo tolk glasne :)

castro said...

"O raznih zaposlitvenih ponudbah »višinska dela« in »upravljanje z viličarjem« pa še poročam."

pa o seminarjih: "kako napišem prošjno", "Zavod tu sem, pomagaj mi", "pravice in dolžnosti brezposlenih"...
;)

Anonymous said...

upravljalka vilicarjev 20m nad tlemi. hm. ne vem, ce hocem bit zraven, da tole vidim :)

Anonymous said...

mačka mam , asm že trezn ?

miss.nymphee said...

1. Viličar je silno zabavna zadeva.

2. Ulči, jaz oz. moj oz. Frasov poštni nabiralnik smo samo prenašalci darilov in ne prinašalci (ker darile ne bojo od nas in ker ji bo Betka pršla iskat). Prenašalka bi bla eventuelno lahko tudi zate (predvidevam, da bi darliledajalca uspela prepričati, da darileduje še darile), ampak te žal ne poznam. Lahko pa te Betka pripelje sabo, ko bo prišla po darile in na čokoladne poslastice (home made by mua). ;)

Anonymous said...

Jez pa nebi darile, jez bi čukulade! ;)

miss.nymphee said...

O vsem boste še pravočasno obveščeni. Tvoj glasnik draga Ula bo Beti, Sajkota mam pa tko prkloplenga. ;)

Black Betty said...

@Castro: Mislm, da bom te seminarje prešpricala. Če se bo le dalo :P

@ana.: hočeš hočeš ;) Zakaj bi zamudila prvovrstno predstavo? Sej mogoče pa ne bom parkrirala viličarja direkt na tvojo glavo :P

@Orangutan: Šmenta. jest mam tud mačka. Dva v bistvu. A pa maš miške tudi? K pol če jih maš si še zmeri trezn! Not good ;)

@Nimfa: ne vem kaj je tako blazno zabavnga na viličarju. Razn tega da ti lahko kakšno paleto piva spusti na nogo.

Ula, Nimfa, Sajko: vi ste sami (čokoladni) psihopati !!! Tko, rekla sem zdej pa grem pogledat v hladilnik če mamo kako salamo :P

Anonymous said...

kva?

Black Betty said...

Nazaj k mojim problemom z dohodnino aa ?? :P

Anonymous said...

vse kul, ampak mal moraš osvežit razliko med rodilnikom in tožilnikom :)

... zaposleni na Davčni zapravi niso ravno usposobljeni pogledati preko svojih miselnih okvirjev, odložiti tistEGA sendvičA in mogoče kakšni ubogi študentski zalegi olajšati življenjA ... še niti tolarJA obresti nimajo ...

sori, nism najbolše volje pa se spravlam na neznance :D vsaj dohodnino dobiš v tolažbo :)

Black Betty said...

Neverjetno. Koliko dobrih ljudi je na internetu, ki te takole opomnijo na razne velike probleme. Še dobro, ker do zdej sploh nisem vedla, da jih imam.
IJa pravi imaš. Veš kdaj sem jest nazadnje šolske klopi gulila. Bi morala osvežiti še kaj drugega kot rodilnik in tožilnikom. Po en stran pa mam čist zegn, da me ne jebeta mestnik in orodnik! K tedva sta res opasna. Pa vejice, sam ne okol govort, k do zdej tega še noben ni opazil. Al so pa tiho. Sej veš, kar ne veš ne boli.

Med drugim sem se tudi spomnla da bi mogla osvežit osnove flasha in dreamwiverja ... in že prou zaumujam.