Friday, September 08, 2006

Zbirateljske obsesije

Eni znamke, eni životinjsko carstvo, drugi pa...

Zadnjič se je moj osebni bloger (oh, ah, kakšna čast, piše samo meni.. ok, zdej se mu je še ena bralka uštulila, a nič ne dé) čudil nad tem, med kakšnimi posebneži živi. Njegov tipični sosed (baje) zbira pingvine. Jaz bi z veseljem imela tako prisrčnega pingivnastega soseda, s katerim bi šla sem in tja na kozarec rdečega in bi se pogovarjala o tipičnih pingivinskih rečeh, katerekoli že to so. Zakaj pa ne? Vsaj nekdo, ki mi ne govori o tem katere plenice uporablja šestmesečni dojenček ali kako je bedno je izpadel še en one-night-stand z nekim neznancem iz partija.
Well, I think he's cute in that penguin dress.

Včasih sem imela po policah gezilijn figuric iz kindrjajčka in to je blo to. Nisem bila obsedena z zbiranjem, včeš mi je bilo, da se da delčke sestavit v neko funkcionalno in zanimivo celoto. V dnevni sobi babice in dedka smo imeli posebno vitrino, kamor smo vnukinje postavljale svoje jajčne zadetke. Na koncu je edini, ki se je še posvečal kolekciji kinder finguric bil dedek, pa še ta je ugotovil, da odkar v čokoladna jajca postavljajo že sestavljene želvake in hipose, surprajz iz kinder jajc enostavno ni več to, kar je bil. Ko nobeden od naju v kinder presenečenjih ni več videl druge funkcije kakor v intenzivnemu nabiranju prahu, jih je nekega dne enostavno pobasal v kanto za smeti in ljubljanska snaža jih je odpeljala na odlagališče smeti, kjer so dočakale svoj konec (če jih slučajno ni našel ciganski deček, jih pobral in postavil na polico svoje barake).

Eni zbirajo životinjsko carstvo, drugi pač glave. Meni naprimer so najbolj všeč takšna gigantska stojala za selotejp in podobni predmeti, ki služijo več
ali manj nabiranju prahu in kratenju prostora.

Ja, všeč mi je krama. In kaj če ta postane obsesija????

12 comments:

Centrifuzija said...

Beti, podpiram bizarnosti. Do neke mere so mi simpatične, ampak na tem mestu bom očitno prva, ki te bom čisto resno vprašala: kdo misliš, da pri teh letih zbira životinjsko carstvo? Ali glave, če ne upoštevamo maščevalnih Mehičanov? Gigantska stojala za selotejp se mi v tem kontekstu zdijo še najbolj smiselna, čeprav morda ne najbolj praktična.

Kar se tiče rešitev na zadnje vprašanje, imam dve:
A.) Bojda so starejši pametnejši (tko da tud mene lahk upoštevaš, ampak ni to poanta) in dedek je storil pametno potezo, ko je kinderfigurice zabrisal proč oz. jih daroval Romom.
B.) Če si obsedena, ni to nič hudega. Se dogaja pogosto in na tak način se razvijejo kakovostne čarovnice. Sprijazni se in vzljubi vraga.

Anonymous said...

glave.. kje to najdes? a to jih kupis na kaksne potovanju.. ker na pogled so iz kamna?? potem ima to svojo tezo.. in nekako potem razumem, da je to obsesija.. sicer pa so obsesije zdrave..
gigantska stojala za selotejp.. wtf.. kje si pa to nasla.. vsec mi je, da sem to videl.. ker do sedaj pac se nisem..
no ja, cudna so pota obsedencev :evil:

Anonymous said...

všeč mi je ta krama. če jo je na koncu preveč se pač preseliš na večje posestvo.
sicer pa so moja šibka točka vrtni palčki.

Black Betty said...

Tamara: Odgovor na tvoje vprašanje.
Kdo zbira životinsko carstvo?? Jest tud nikoli v mlajših letih nisem zbirali nič drugega kot krame ;) Ki pa res ni praktična, razen če doma poseduješ gigantske selotejpe, potem seveda tudi rabiš gigantsko stojalo za selotejp. Sicer pa, v resnici sploh ni tako veliko, samo zraven mene zgleda malce večje.
Me pa skrbijo glave, sedaj so še glinene, toda kaj če se razvije v obsesijo in bom okoli hodila in nosila domov glave svojih najdražjih ;))))) Ok.. no to je res mal tu mač, sej se hecam. (čeprav nikoli ne veš,kaj te lahko doleti).

Had: na potovanju? LOL.. ne. Vse stvari so houm mejd izpod rok izkušenega mojstra :) in so iz gline. Svetle, črne, oranžne, rumene. Edin tista pisana v ozadju, ki se je ne vidi preveč dobr, je iz papirja in selotejpa (to pojasnuje potrebo po giganstkem stojalu za selotejp).

Orangutan: Natanko to sem jaz storila. Preselila sem se na večje posestvo, ampak tuki je tudi ogromno zanimive krame.
Ampak vrtni palčki? Zgraž zgraž ;)) Dej prid mal okol in našim sosedom pober vrtne palčke. Jih majo preveč ;)

LONELY RIDERka said...

lepo si zakamuflirala Buttercup tja nekam v ozadje. sem opazila sele zdele, ko si omenila ;))

bežeči norec said...

You could always marry Cosmo Cramer. That should do it :)

Black Betty said...

Oh, my dream man ;) kako si vedu ?

Anonymous said...

deal, mo poraidal une palče pa jih pospremil v naravni ambient. palčki morjo stat v kakem grmu al pa visoki travi . al pa na jasi al pa za potokom. na angleški travi zlo trpijo , sam toj to kse ljudje ne poglobijo v njih. in modrosti ki jih izpričavajo. KDAJ gremo na lov?

Black Betty said...

Jaaaa...Ušeč ideja. Pobasat palčke z vrta in jih znest nazaj v gozd. Tja kamor spadajo.
Ob naslednji polni luni sem že zasedena (baje) grem volkodlake rešvat. Tko, da lahko ob prvem ščipu??

castro said...

tile so vaju že prehiteli, lahko pa se jim pridružita ;)

"po dedkovo" sta končali tud dve moji zbirki - piksen in škatlic od čikov ;)

Black Betty said...

sicer po francosk ne znam bistveno več kot "omelette du fromage" ampak mislm, da sem dojela bistvo. Hehe.. torej je to bolj sekta. Bova midva z orangutanom nardila Slovensko celico ;) weeeee

castro said...

"omelette du fromage"?! he he dober schnelkurz ;)