Thursday, October 05, 2006

Naj mi nekdo prosim razloži...

Zakaj se reče damskemu vložku vložek, če pa opravlja funkcijo tampona. In zakaj se tamponu reče tampon, če je dejansko vložek???

Vem, nerodno vprašanje, še Gugl je ostal brez besed!

85 comments:

Sedmerec said...

Pa to se jaz sprašujem že od 1986. Doslej mi še niti ena uporabnica ni znala (hotela?) pojasniti. Izjave "ker se tako reče" ne dojemam kot pojasnilo.

Med njimi so bile izkušene in mlade, pametne in inteligentne, a od nobene niti poskusa smiselne razlage.

miss.nymphee said...

Verjetno zato, ker so vložki nastali prej (ugibam) in ker se vložijo v spodnje hlačke (malce domišljije no!) ali pa med noge in ker je značilnost tampona poleg tega da se vloži (opa, zasedeno ob izumu) tudi to da vpija (kar dejansko tudi počneta oba).

Tko, če kupta to, če ne pa:

Ker se pač tko reče. ;)

Black Betty said...

Ne vem, ne vem, Nimf. Če bi se vložki poimenovali takratk ko so nastali, potem bi jih verjetno imenovali "plenice" ali "cunje za obiske".

Black Betty said...

Sedmerec: Mogoče, se pa nisi dovolj vneto spraševal? Mogoče bi pa moral vprašati koga drugega ;)

Pero said...

ka će'b šl midva en kofe spit, sj je lohk bela

Tamara said...

Evo, priznam, moj odgovor bi bil zelo podoben nimfastemu. No, kakšno vejico bi dodala. Kar pa se tiče novih pomislekov, mislim, da gre za bistvene razlike med:
A) plenicami,
B) vložki in
C) plenicami za odrasle.

A) Plenice so nemenjene otročkom, ki jim je ena od poglavitnih dejavnosti, da nekontrolirano izločajo. To ni nič sramotnega ali nezaželenega. nekaterim je to celo luštkano ... ne vem, ne razumem, karkoli ...
B) Vložki so ženska domena. O menstruaciji se ne razpravlja toliko kot o deci. Poleg tega menstruacija ne predstavlja tolikšnega veselja kot otroške kakice. (Z zjemo tistih menstruacij po nespametnih avanturah, ko si ne želimo vložkov zamenjati s pleničkami.)
c) Plenice za odrasle so spet nekaj čisto posebnega in praktično tabu. Za ilustracijo navajam primer, da velja v številnih državah prepoved oglaševanja za tovrstne izdelke.

Zgornje pisanje dokazuje, da omenjenih zadev zares ne moremo enačiti. Omenila bi le še, da je TAMPON tujka, VLOŽEK pa slovenski izraz.

kljub temu pa se mi od nekdaj zdi, da bi se vložkom VIR moralo reču POVŠTRI ali BLAZINE. V tem primeru enako poimenovanje ni ovira, saj je podobnost prevelika.

fajnfant said...

ženska zmešnjava.
simpl as that.

pina said...

Betty, dodatek zadnji vrstici posta: Gugl ostane brez besed, medtem ko Tamara suvereno postreže s poglobljeno refleksijo pleničarsko-tamponske problematike ... :)

Black Betty said...

Pero: Hvala za povabilo Perice, sam se ti ne zdi, da malce prehitevaš?? Ponavadi se spodobi, da dekletu najprej pol leta pišeš dolga pisma o svojih čustvih, kaj čutiš do nje, kaj so tvoji načrti v prihodnosti, koliko imaš na bančnem računo, kako jo pogrešaš in podobne nesmisle, dekle vse to seveda ignorira, potem pa vprašaš njenega fotra če jo lahko pelješ na belo kavo. Sploh pa recimo ene dečve ne dajo nič kaj dosti na švohotno belo kavo. Če že naj bo črna in močna!

Tamz: to so (po mojem skromnem mnenju) samo podvrste. Dejansko pa vse tri zadeve opravljajo isto funkcijo (samo ljudje smo jih s časoma drugače poimenovali) vse pa zadržujejo človeške izločke.
Se pa absolutno strinjam glede Vir "vložkov".

fajnfant: ja fajnfantje ponavadi ponudite takšen ali podoben odgovor, ko nimate nobenega pametnega odgovora :P
simpl as that :P

Pina: Ija, ampak zdej smo v zadevo vmešali še plenice in plenice za odrasle.

No zaenkrat je Nimf ponudila še najbolj enostavno in verjeto teorijo. Fantje pa so spet nekaj palamudili in dokazali da o vsej stvari nimajo pojma. Dasiravno se podobne stvari uporabljajo tudi v gradbeništvu, medicini in arhitekturi - pa ziher bi se še kej najdl:P

had said...

predvidevam, da so vlozke in tampone izumili moski.. in ker je nasa logika pac drugacna, kot vasa, potem taksno poimenovanje.. in od tukaj naprej nastajajo problemi v razumevanju..

preprosto in razumno :evil:

miss.nymphee said...

Moški so definitivno izuml tut menstruacijo. :(

Sedmerec said...

Mogoče je pa kaka posebna ekonomystično-marketarska finta: žena pošlje moža po vložke, on kupi to, kar zgleda kot vložki, pride domov, je kregan, odkrevsa nazaj v trgovino, poskuša zamenjati kupljeno blago, tega seveda ne storijo, ker gre za izdelek, namenjen osebni higieni, nakar stori edino, kar mu je preostalo - zapravi več denarja, kot sta s soprogo (v vseh pomenih besede) načrtovala, kar je natanko tisto, k čemur stremijo vsi ekonomystični marketarji, zlasti MBAofci (ker morajo nekako upravičiti previsoke stroške svojega podiplomskega šolanja). In svet je bogatejši na vseh ravneh!

To be evil is to confuse.
-- René Deškart

Sedmerec said...

miss.nymphe,

Moški zagotovo nis(m)o izumili menstruacije. Pomisli, kaj imamo od nje. ;)

S(m)o pa izumili mnogo drugega hujšega.

Eden od nas je celo izumil aspirin, en drug kofetin, da o morfiju niti ne govorim. Povsem očitno vam želimo pomagati. Eni imamo pri tem takšne ("joj, ljubica, saj te razumem"), drugi drugačne ("ftihni, baba, tem tak fsipo!") vzgibe.

Black Betty said...

O bdžizs!
sploh se nisem mela namena umešat v to debato kaj so moški izumili. Predvidevam, pa da je bila nimfina opazka ironična.

Sem pa neket slišala, da če ne bi bilo moških (voditeljev) ne bi bilo na svetu vojn. Evo vam še eno kost za glodat :P

JinX said...

Betty-lama, kaj se spet zapletash. Sej se tut reche "polozhnica", pa she nobenega tovrstnega birokratskega pornicha nisem vidla.
Che pa kdo ma, nej poshlje ;)

Sedmerec said...

black betty,

Prav to je ena od mnogo hujši stvari, ki s(m)o jih moški izumili.

Saj verjetno že veš, kako to gre: moški poskuša napraviti vtis na damo svojega srca, moški počne to, za kar je prepričan, da je povsem pravilno in vodi do začrtanega cilja. In potem v svojem zanosu naredi vse narobe. Nakar poskuša napako popraviti. Obenem dela nove in nove napake. Nazadnje res pusti trajen vtis na svoji izbranki, a ne takšnega, kakršnega je hotel. Poglej le Napoleona - dal ji je svet, ne da bi se vprašal, če ona to sploh želi, še manj, da bi se vprašal, ali svet to želi. In potem se je zastrupil s tapetami.

Sedmerec said...

jinx,

Birokratskih je mnogo, tajnice so ja ena od štirih osrednjih figur povprečne moške spolne fantazije. :)

Se pa ne spomnim natanko tega naslova, to pa res ne.

miss.nymphee said...

Porniča se tut jst nobenga ne spomnm, ampak luštn film kjer se združita tajnica in spolnost je Secretary. Ne spomnim se, da bi se položevali, ampak delajo pa vse ostalo in se zraven še šeškajo. Jako simpatično.

Pa še nekaj o izumih:
Aspirin ni menstrualno prijazen, ker redči kri in povečuje nje izločanje. Not gut - še posebej ne, če nimaš vsake 2 ure priložnost obiskati wc.

Kofetin? Kofein? O tem bi Beti znala več povedati. Marsikaj je celo že povedala. Pokazala je tudi kako se kofein snifa. Poučno.

Z morfijem pa nimam izkušenj in upam, da bo pri tem tudi ostalo.

Pri menstruaciji resnično pomaga le Nalgesin S. Če ste izumili tudi to, se vam seveda klanjam (ne sklanjam!).

In ja, na konicah prstov se je čutilo pridih ironičnosti. ;)

O voditeljih pa ne bi. Ne o televizijskih ne o državnih. Me pa zebe v roke, ampak manj kot včeraj. Zdj grem pa na čik. Razmišljanje mi še vedno škoduje, razlago sem pa že podala. Razen Beti očitno nihče ne ceni mojega truda. Hvala Beti in sajonara ostali. :P

Tamara said...

1. "Položnica" je lep slovenski izraz, četudi na pošti (in še manj prek Klika) nikogar ne polagaš.

2. "Secretry" - eden mojih najljubših filmov, ki ga pridno razpečujem in razkazujem - je blagoerotična drama s pridihom pravljičnosti in sado-mazohizma. Lepo.

3. Plenice, vložki in plenice za odrasle se močno razlikujejejo, kot sem že pokazala (glej zgoraj) zaradi naše percepcije. Poleg tega je menstruacija drugačnega izvora (glej katerikoli učbenik o anatomiji).

4. Libertarec je enkrat izjavil, da so tudi za vojne krive ženske, ker so se vmešavale in niso dovolile, da fantje lepo po svoje vse razrešijo. V to malo dvomim in upam, da je bila to ena od njegovih šal, ki je nisem razumela.

Sedmerec said...

Kofetin, kafetin? Sem pozabil, kako se imenuje, in ja, osnova mu je kofein, ki tudi deluje analgetsko. Da se snifa, pa nisem vedel.

Hvala za pojasnilo v zvezi z Nalgesinom! ;) Kdo ga je izumil, je pravzaprav nepomebno. Da le deluje!

Jaz cenim tvojo razlago (ne tiste generične ;), sem pa bil očitno premalo vljuden, ko sem takoj šprintal v svojo najnovejšo razlago. Se nadvse iskreno opravičujem. Naj Ti čik olajša dan.

Sklanjaš se pa lahko povsem suvereno, sproščeno in brez paranoje, ker ne vem(o), kje si in kako se tja pride. :P

castro said...

well not the answer you are looking for, but...

miss.nymphee said...

Sedmerec, če boš še prebiral ta blog, boš ugotovil, da Betka ve marsikatero bizarno st, še več, te bizarnosti pridno deli z nami. In ve tudi kje živim.

Tudi Tamara premore to lastnost. Secretary sva si ogledali skupaj in ja, tudi ona ve kje živim.

Nalgesin priporočam vsem. Deluje tako pri puncah z menstruacijo kot pri fantih, ki čakajo da mine. Prijeten stranski učinek je, da zmanjšuje tečnost. :)

Opravičilo sprejeto, sklanjala se pa, iz zgoraj navedenih razlogov, še vseeno ne bom. :P

Sedmerec said...

Zgoraj navedeni razlogi gor ali dol, dokler mi sama ne zaupaš, kje si, bom ravnal, kot da ne vem.

Ti, seveda, to upoštevaj po lastni presoji. :)

Mimo grede: moj najljubši pain-killer se imenuje podobno kot sušilnik za lase v bližini Kranja.

Tamara said...

Nalgesin s kakšnim deci vina je fajn. Ob zaužitju s kakšno mehko drogo (kolački v tistem primeru) pa je bilo ekstremno nasmejano.

miss.nymphee said...

Trenutno še nimam razloga, da bi ti prekomerno zaupala, tako da ravnaj po pameti. :P

Sušilnik za lase v bližini Kranja. Po glavi mi hodi fen, ampak ne morem navezati na noben pain killer. Kako bi se pa še drugače reklo fenu pa ne vem. A ma kakšno vezo s kolački, ki jih omenja Tamara?!

Sedmerec said...

Nima zveze s kolački. Jaz pa tudi ne, zato redno ravnam po pameti. ;)

miss.nymphee said...

Fen-Persen? Rima se, ampak a je tudi pain killer?

Kaj ko bi še po pameti namignil? :)

Sedmerec said...

Beseda se konča na "fen", zdaj pa poglej na zemljevid (lahko avtokarto), kateri kraji blizu Kranja pridejo v poštev:

1. šumniki so prepovedani;
2. dožina in kompleksnost morata biti primerni za trženje.

:)

miss.nymphee said...

Naklofen?! Si naklofan z naklofenom? :)

Sedmerec said...

:)

Uganila! Za nagrado si lahko izbereš tri izdelke iz modre vitrine.

miss.nymphee said...

Jst sm (učasih) skromne sorte in bom še najbolj zadovoljna, če bomo še kdaj bil kakšen debatni boj. ;)

Sedmerec said...

Kot bi rekli Nemci: Wonderbra!

miss.nymphee said...

Ja z joški sem se pa že davno tega zaznamovala. :P

Sedmerec said...

Tvoja fizikalnost ni bila v mojih mislih. Zdaj pa moram priznati, da je, ampak nisem sam kriv!

No, nazaj v debatne boje!

miss.nymphee said...

A, še eden, ki nikoli ničesar ni kriv. Kako domače. :P

Jst pa odhajam kar domov. Dost je blo zabušavanja, treba je mal u lajf. ;)

Sedmerec said...

Da razčistim: pogosto sem marsičesa (so)kriv, tu pa tam in kdaj pa kdaj pa preprosto ničesar.

O odgovornosti pa kdaj drugič in kje drugje.

Šefica! (Black Betty) Zdaj pa odstrani neumestne komentarje, da ne bo komu nerodno.

miss.nymphee said...

Sedmerec, nekateri nismo nagnjeni k cenzuriranju. :P

Poleg tega pa za vse potencialno nerodnostne komentarje obstajajo emajli. ;)

Sedmerec said...

Torej je le še vprašanje razmejitve med potencialno nerodnostjo in navadnim spamom. :)

miss.nymphee said...

Mislim da Betko komentarji čist zabavajo. Vprašanje, ki se poraja meni pa je: Kdo bo razmejeval? :)

Sedmerec said...

Razmejitve so stvar sporazuma med strankami, razen kolikor posegajo v pravice, za katere je z veljavnim predpisom določeno drugače.

Naj čez vikend pripravim osnutek? :)

miss.nymphee said...

Definitivno, petku primerno ne vem več točno o čem pravzaprav govoriva. ;)

Sedmerec said...

Petek, dan za metek. :)

No, pojdi zdaj ven, v naravo, žurat, smučat, kegljat, štrikat, streljat kozle, delat vozle. Kar pač misliš, da je (ne)smiselno.

Ali pa ne.

Kobrowsky said...

Tóse jaspra šujem žé odkar vémza tére či!!!! Čudna jetaslo vénšna...

p.s.
Včasih smovtroci mami hodili povlóžkev trgo vino, pajrekla daza tóker jotrébuh buli :D

Kobrowsky said...

Aja, pa jaz bi se naróčil šena "Sekre teri"! Ka kójo la-hkódo bimm?

Tamara said...

Jaz imam Sekretarko. Dobiš jo lahko z veliko domišljije. Naročnine za zdaj še ne pobiram, lahko bi pa tudi o tem razmislila, saj je moj program nedvomno boljši od nacionalnega.

had said...

vceraj stopim v Drogerijo na Dvornem trgu in povprasam, katere vrste drog prodajajo.. pa so me samo cudno gledale prodajalke.. a sem naredil kaj napacnega?

:evil:

Sedmerec said...

Ja. V 21. stoletju si verjel imenu. Velika napaka.

Morska said...

Vložek zato, ker se vloži med noge.
Tampon zato, ker srka vase tekočino.
Na vložek tekočina dejansko kaplja kot kapljajo dežne kapljice :)
Pa najbrž zato, ker je vložek bil pred tamponom v uporabi za krvaveče žensko mednožje in je zato ime bilo že uporabljeno. Tampon pa tudi zveni tako, kot da nekaj zamašiš :) Tako kot zamašiš lulo :)

had said...

@sedmerec: pa tako fino se je prebralo :evil:

Black Betty said...

Nimfa, Sedmerec (in ostali): Samo dva dni me ni, pa mi takole zapsamata blog ;) C c C c C, bo treba uvest kakšne kazni! Kometarji so morebiti že zabavni, ampak proti koncu sploh nisem vedla več o čem teče beseda. Bom v službi v miru še enkrat prebrala in mogoče kaj pokomentirala.

Had: droge se kupi nekje drugje. Ne v marketu :P

Kobrowsky in Tamara: Eh, sekretarko pa res ni problem dobit. Študentski servisi jih ponujajo mnogo, le ujagati si je treba kako, ki po pripravljena ustrežti vajinim željam :P

Morska: to sem tudi jaz trdila dokler nisem izvedela, da se recimo tampon uporablja tako, da se ga vtakne med dve stvari in da ne prepušča tekočine. Vložek pa tako, da se ga nekam vtkane (lahko tudi v lulo) :P

Sedmerec said...

Had,

Mogoče bi moral pogledati pred kakšno šolo. Vem, ime spet obljublja nekaj drugega, ampak saj veš, kako je z imeni.

----
"Evil shall haveth no disguise."
Ezekiah, 39.8

Anonymous said...

Pri vsem tem je meni še najbolj zanimivo in všeč to, da vsaka reklama za vložke in tampone priča, da smo (zgolj!) ženske modrokrvne. A sploh katera reklama menstrulano kri prikazuje drugače, kot modro? Ne. :)

Black Betty said...

Ženska na poziciji: tale je bila nadvse modra!! Čeprav mi je všeč, da dajejo rekleame vtis, da smo "modrokrvne" vseeno ne gre zaupati reklamam za vložke in tampone (ali katerim koli drugim). Bojim se, da se bodo nekateri, če bodo preveč verjeli reklamam včasih zgodilo, da ti bo moški rekel.. "kwa a ti imaš rdečo?? Sm pa mislu, da mate vse modro"

Sedmerec said...

Legendarna reklama je tista, v kateri nežna ženska ročica stiska tampon v dlan, komentar pa pravi nekaj takega kot: "Ujame zadevo tam, kjer je nastala."

Nekoliko spremeni pomen "vlažnih dlani", kajne?

Tamara said...

Hej, glavno je, da se počutimo VARNE!

Sedmerec said...

"Safeta napred!"

-- Bosanski pregovor


p.s. Bolj znano v angleškem prevodu: Safety first.

Sedmerec said...

Po reklamah sodeč so tisti dnevi vrhunec vašega življenja. Skačete, plešete, plavate, jahate (konje ipd.), skratka uživate življenje, kot da ni nobenega jutri. Vam sploh ostane kaj energije za preostale dni? (Kolikor vem, ja, ampak to zdaj ni pomembno.)

Black Betty said...

ne, preostale dni nas boli glava :P

Sedmerec said...

Nisem želel samskim moškim izdati skrivnosti. ;)

Black Betty said...

heh, nisem vedla, da je to skrivnost. V bistvu sem bila prepričana, da je to splošno znano dejstvo ;)

Sedmerec said...

Samski moški so bili doslej prepričani, da gre le za nesramno šovinistično šalo. :)

Zdaj je dimna zavesa padla v vodo.

Tamara said...

Sedmerec torej ni samski. Se mi je zdelo. Eh.

Black Betty said...

seveda, ima jih še šest ;) sodeč po imenu.

Sedmerec said...

Kdo trdi eno in kdo drugo? Mar "samski" in "razgledan glede žensk" nista združljiva? Je modro črnilo kljub barvi črnilo? Je zvestoba pomembnejša od reševanja življenj? Kako visoko je gor? Šest na vsak prst?

Tamara said...

Jaz trdim eno. Pravzaprav prvo. Sklep se je razvil ob uporabi 3. osebe:

"Nisem želel samskim moškim izdati ..."

in

"Samski moški so bili doslej prepričani ..."

Sedmerec said...

Mar Sedmerec ne čuti? Mar Sedmerec ne joče? Mar Sedmerec nima duše? Mar Sedmerec ni tretja oseba?

Tamara said...

Mar si Sedmerec ne zastavlja preveč vprašanj naenkrat? Mar jih ne zastavlja napačnim personam? Mar fantje jočejo? Mar Sedmerec ni fant?

Sedmerec said...

Eno ali dve preveč. Nekateri Lažnivci s(m)o srečno vgnezdeni, drugi pač nis(m)o. Bolj kot oni, so pomembni glasovi. Ti so včasih glasnejši, včasih tišji, enkrat enoglasni, drugič spet pravi pevski zbor. Mahanje z rokami jih ne odžene. Raje jim damo prosto pot.

Black Betty said...

Preveč vprašanj naenkrat draga moja in dragi moj. hočemo tudi odgovore!!!

Black Betty said...

huh še eno (lahko tudi več) vprašanje.... ali so ti lažnivci snovni ali nesnovni lažnivci ???

Black Betty said...

sicer pa mislim, da tamara sprašuje po Sedmercu in ne po Lažnivcih. :P

Sedmerec said...

Iz mnogih razlogov s(m)o v laganju omejeni le na spletno mesto. V nasprotnem primeru se lahko poslovimo od služb, družin, prijateljev, sovražnikov, dežurnega gasilca in mnogih drugih za življenje nadpomembnih stvari.

Tamara said...

Ekstremno razceplejene osebnosti torej. To se meni zdi izredno zanimivo, ker take osebe dajejo občutek, da si v veliki in pestri družbi.

Sedmerec said...

Na primer zdaj je na vrsti kuhanje. Za enega. ;)

Sedmerec said...

Ampak kuhali bomo pa kar vsi.

Tamara said...

Jaz na primer obožujem kuhanje. Po možnosti za čim več oseb(nosti). Ampak ne morem pa kuhati z več osebami, ker me delajo živčno. Zato se mi vaš primer zdi naravnost fascinanten.

WV: rufakec (res je to word verification, ne zajebavam se!)

Sedmerec said...

Kuhanje. Spada ta téma k razmejitvi vložkov in tamponov? Očitno že. Kuhanje je spet eno ustvarjalno opravilo (početje, če hočete), ki naj ne bi štelo k umetnosti, pa je vedno bolj očitno (strinjajte se, lepo prosim), da gre za novo vejo (četudi uporabne) umetnosti.

Mnogo kuharjev menda uniči jed, a le, če so neusklajeni. Nam je v pomoč to, da nikoli ni aktivnih toliko, da bi prišlo do zmede.

p.s. Sem vesel, da word verification ni nesramen le do mene. ;)

Tamara said...

Za nekatere blogovske komentarje velja, da vedno sodijo k temi zapisa, če so se tam znašli. To ni sporno.

Kuhanje ne postaja, ampak je že življenjsko pomembno opravilo. Kuhanje zatorej ni umetnost samo po sebi. Vseeno pa se najdejo umetniki kuhanja in ostalega pripadajočega. Njihova dela so umetniška, saj postrežejo s katarzo. Takih ne pozabiš nikoli!

Sedmerec said...

"Absosmrkno!" smo se naučili reči.

Že iz pripovedi veje umetnikova moč. Kakšen je šele bil multisenzorični užitek v resnici... Ostali lahko le ugibamo. In poskušamo ponoviti.

Tamara said...

Nekateri trdijo, da ponovitve nikoli ne morejo doseči prve izkušje. Jaz pa pravim, da se nekateri motijo, saj je poskušanje lepa in hvale vredna lastnost. Le trud lahko botruje napredku in obrodi sadove ... in teh se vedno veselim.

(Malce se pozna, saj sem vmes skočila v Shitypark, nabrala kup uporabnih cunj in dve čepici, ki sem si jih želela podariti, na blagajni pa ugotovila, da nimam denarnice. Hitro sem se vrnila. Ima to kakšno zvezo z vložki in tamponi? Gotovo!)

Sedmerec said...

Strinjanje. Kdorkoli pravi, da ponovitve niso smiselne, se jih očitno nikoli ni lotil s potrebno vnemo.

(Zmedenost je ena od lastnosti, ki jih XY ljubimo na XX.)

Tamara said...

Kljub strinjanju, simpatičnosti sedmerega pisanja in - seveda - dopisovanja, moram pripomniti, da je t. i. "zmedenost", ki pogosto s seboj nosi negativen pomen, v tem primeru poimenovana kot "centrifuznost". Ta je bistveno bolj pozitivna, razen v redkih primerih, ko preraste v "centrikonfuznost" in jo poskušam čim prej premostiti.

In zdaj me res že skrbi, kam so vsi vložki in tamponi šli ...

Black Betty said...

to zadnje pa ni tako zelo težko vprašanje. v reklame kakopak. Da tamponirajo modro tekočino :)

Sedmerec said...

Bene. Centrifuznost naj bo. Spet ena za v SSKJ (Alcessa posluša?).

Kako - kam so šli? Saj se pa ja že dneve pogovarjamo o tem, kam grejo. :)

Torej ne glede na razliko v imenu imajo tamponi in vložki eno skupno lastnost: prej ali slej postanejo izginulčki.

Tamara said...

Mislim, da Alcesse ni tukaj, vendar je seznanjena z mojim novorekom.

Ne vem, koliko imaš/imate izkušenj z vložki in tamponi. Upam, da ne prav dosti. Zato bom povedala, da se meni sliši silno zoprno, da tampon postane izginulček.