Monday, October 23, 2006

Prosti spis: Moja najljubša domača žival

Ehe, ehe, ehe.
Danes bo pisanja o živalcah. O domačih ljubljenih štirinožcih pravzaprav. No, če vam je prvo na misel prišlo, da bom točila krokodilje solze za Brodijem – pliiizzz – pojdi na kak novičarski blog, ki jih kar mrgoli, solza namreč. In plizzzzz, dejansko verjameš, da sem zmožna tolikšne simpatije??? Kot bi rekel Fredi Miller, obrni se za 360 stopinj. Še enkrat. In še enkrat. No, dovolj bo, da se ti ne zvrti.
Actually.. sem kar vesela za Brodija, da je šel, baje je bil malce bolehen in s tem trenutkom se je pač končalo njegovo trpljenje – ob gospodarju, ki kaže že vse klinične simptome, da se mu je malce skegljajo. V takih okoliščinah res ne moreš ravno prekipevati od zdravja in sreče. Righty?? Brodi je sedaj srečen in bodimo veseli zanj!

Enivejs. Napisala sem, da bo govora o štirinožcih, pa se mi je porodila misel, če ima žverca štiri tačke, pa po dveh le skače/hodi/teka/štorklja/čepi/leze, drugi dve pa uporablja za boksanje, kaj je to? Štirinožec ali dvonožec? Je pomembno na koliko nogah stoji ali se šteje koliko mu jih iz trupa štrli? In če se šteje na koliko nogah stoji, pa si pri tem pomaga še z repom, je to petnožec ali tronožec.
Dvonožec, tronožec, štirinožec, petnožec??

Nope, it's Killer Willard!!!
Vem vem, spet si mislite .. WTF??!!…No, namesto, da se sprašujete neumnosti si raje oglejte še en izobraževalni dokumentarec iz filmskega arhiva Tetke Betke. It's time to shut the fuck up and watch TV!! (vsi otroci gremo weeeeeeee)No, pa ne rečte, da ne bi tudi vi imeli doma tako simpatično in pametno žver'co, ki bi tako prijazno gestikulativno nakazala vašemu privesku kdaj je čas, da zapre usta???

(Nekatere besede so v angleščini, ker se je izkazalo, da imam tudi internacionalno bralstvo, pa sem pač tako simpatična in prijazna, da tudi njim namenim kako besedo ali dve. Ali tri.)

27 comments:

Di said...

bwahaha, tudi v tem primeru je žival pametnejša od človeka. Đizs, pa kaj so mislili?

...hmm...nič?

miss.nymphee said...

Hiž šučž ej šviiiiit eniml!!! :)))

Black Betty said...

Seveda da je žvau pametnejša od primitivcev. doh. Mi je ušeč ko se postavi na rep in ji da šamar :P Pravi Majk Tajson.

Čukmajster said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Black Betty said...

Čukmajster said...
Men je bila pa najbolj všeč izjava od Drnota, da je Brodi spontano nehal jesti meso! JA VALJDA! Še kdo pozna kakšnega živalskega mesojedca, ki je "spontano" prenehal jesti meso?? Predstavljajte si morskega psa, ki neha jesti meso in prešalta na plankton. Saj ni čudno, da je ubogega Brodija pobralo, ko pa ga je senilni Drle futral s kalčki in domačim kruhom!

Seveda Čukmajster! Brodi se je samoiniciativno odločil, da bo jedel le zelenjavne brikete! In to je Drni kar sam začutil in mu je brikete iz kalčkov in palčkov kr sam spekel.

Ulala said...

tale pa zna!! kera fora, stat na repu in z obema nogama brcnit lastnika. tud js si res zelim hisnega ljubljencka, ki me bo posteno premikastil..

sam tole zih zna bit koristno za kaksne boksarje, mal vaje..

castro said...

"Mi je ušeč ko se postavi na rep in ji da šamar :P Pravi Majk Tajson"

hehe pa tud povodec ne zagotavlja 100% kontrole nad beštijo :)

Black Betty said...

Men še zmeri ni jasno, a je kenguru dvonožec, trinožec, štirinožec ali petnožec?

castro said...

a za opice ti je jasno?

Di said...

hmm, tale kengeru je zame k en guru, jz ga časitm, pa če ma tri, štiri, al pa pet nog.

...sam se mi zdi, da me vseen...hmm, 4 noge. pet jih ziher nima, pač koristi svoj rep kukr ve in zna, zato to še ni noga. Tud dve nima, k se mi zdi, da za živali ne pravmo, da majo roke. Hmmm

castro said...

tm nek smo ja, pet pa tri odpade, za eliminacijo iz skupine dvonožcev bo pa potebno prebrati:

Proteus: članki prof. dr. Štefančičeve: Po poteh človekove evolucije:
5/58, leto 1996: V čem se človek razlikuje od svojih živalskih sorodnikov;
6/58, leto 1996: Prvi dvonožci;
8/58, leto 1996: Misleči dvonožec.

veselo branje :P

had said...

zelo prijazne besede namenjas internacionalnim bralcem :evil:
verjetno te obozujejo :)

Black Betty said...

@Castro: mi je bilo jasno. Ne vem kaj si hotel s tem povedati, mar opice tudi uporabljajo rep pri hoji? Kolikor vem ga uporabljajo za visenje in swinganje z drevesa in po tem takem nima funkcije noge, ampak gugalnice. Kar je nadvse funkcionalen del telesa in nam je lahko grozno žal, da ga nimamo več. Potem bi namesto, da hodimo v službo cel dan viseli z drevesa ali se gugali, pa še prav fino bi nam bilo. Ne?

@Di: KEN guru? hoh, da ne bo barbi lubosumna :) Aja sicer pa sta se baje itak pred kratkim ločila.

@Had: Pa saj veš. Barelec je zelo pomemben ;) In če pride nekdo po nesreči k tebi na obisk in ga pričaka polno čudno povezanih simbolov, se verjetno ne bo počutil preveč dobrodošlo. Se ne strinjaš?

Black Betty said...

Castro: mislim, da ne razumeš. ali pa jaz ne. V glavnem: zmedlo me je, ker so psi štirinožci, ker so kure dvonožci in dvokrilci in kaj je potemtakem kenguru. Ima sicer štiri okončine z repom pa si nenormalno simpatično pomaga pri boxu. res .. super.

Ulala said...

khm, betka.. ti pa nisi ravno na tekocem, kajne?? nc hudga, sej zato pa vcas tud jaz kaj vem. v glavnem, res je, da sta se razsla in bila celo dve leti narazen (barbi in ken). ampak sta spet skupaj, se dobr!! je blo v NYT-u.

had said...

@betka: v bistvu se ucim pri tebi.. imas pac dober nacin, da privabis internacionalce.. ce bi nasa drzava naredila oglas v tvoji smeri za slovenijo, bi bilo pri nas vec tujcev, kot nas je slovencev..

betko za presidentko!

:evil:

castro said...

bb - "Castro: mislim, da ne razumeš" hehe happens all the time :)

mi je pa všeč tale logika:

"...mar opice tudi uporabljajo rep pri hoji? Kolikor vem ga uporabljajo za visenje in swinganje z drevesa in po tem takem nima funkcije noge, ampak gugalnice..."

mar kenguru uporablja rep pri hoji :P

bom raj nehu preden spustiš kenguruja name ;)

PS: "z repom pa si nenormalno simpatično pomaga pri boxu. res .. super."
hehe tud men je ušeč, keep up the good work :)

Black Betty said...

Ula: res nisem ravno na tekočem. Po doglem času sem imela spet gosto blato in prav vesela sem tega :P
in bi me prosim razsvetlila kaj je to NYT? Jaz neizobražena necivilizirana in netekoča ženska :P

@had: joj, to sem pa res že tolikokrat slišala, da predlagam, začnete zbirati podpise in me predlagate za predsednico. Obljubim, da bom prava presednica :P

@castro:
1. a tebu tud?
2. kenguru uporablja rep pri boksu. Predvidevam, da ga uporablja tudi v vsakdanje, ne preveč agresivne namene v naravi, npr.: ko je treba preskočiti kakšno določeno oviro.
3. nisem lastnici ken-gurujev, lahko pa ti predlagam kakšno novo fenico ken-guruja. ;)
4. kakšen good work?

Ulala said...

eh, samo en manj poznan casopis. sej nc hudga, se zgodi.

had said...

@ulala: LOOOOOL :evil:

Black Betty said...

@Ula: drugič pa reč TNYT - am ja mi tega itak ne beremo :P

castro said...

@bb
1.ja
2. :)
3. :D
4. blog ;)

bežeči norec said...

Betko za predsednico? Normalno. Kako da se ni nihče prej tega spomnil. To bo z eno samo potezo rešilo slovensko gospodarstvo. To dejanje bo namreč povečalo količino zgodb za tabloide, kar bo seveda povečalo prodajo, tabloidi pa so, to vsi vemo, osnova gospodarstvu. Lažnivci lahko zasedejo ministrske položaje, Had je pa predstavnik za stike z javnostmi, čeprav imam občutek, da se bo moral odpovedati svoji priljubljeni barvi. ;)

Pa še vodstvo države bo imelo dober blog. Kaj si raja še lahko želi?

Pa seveda cats will be new dogs :)

Black Betty said...

hahaha.. kako dobro me poznate. že treniram ;)

Anonymous said...

@video:ahhh..navadno mučenje živali če mene vprašaš.Kdor ima kenguruja doma ga muči, tko je to..in nix drgač.

Black Betty said...

sanjač: sej zato mu dam prav, da je babo na gobec !!! še enkrat bi jo mogu in bolj močneje!!!

Anonymous said...

hehe...ja pa še res je:)