Monday, June 04, 2007

Vikend modrovanja

Kruhovi materi Ljubljana diši po sladkem, meni pa je danes dišala po pasulju. Na prehodu za pešce sem vohala tudi neko zmes kanalizacijskih plinov, čisto možno pa je da je ta vonj vel od gospe, ki je stala poleg. Vse to mi sicer zbuja dvom in mislim, da gre samo za čudne privohe, ki so posledica sobotnega mačka, ki mi ga do takrat še ni uspelo povsem pozdraviti. Se pa trudim. Močno. Močno. Močno. Rupurute žrem tako za zajtrk, malico, kosilo in večerjo.

Kako močno se zares trudim, lahko tudi vidite na ekskluzivnem posnetku informativno-izobraževalnega portala, ki je nastal, ko me je Centra na brutalen način spravila v javnost, dasiravno sem še kakšno uro pred tem objemala, tisti trenutek najboljšo prijateljico, WC školjko in si domišljala, da imam bulimijo. Mislim, da mi je kar dobro uspelo zakriti podočnjake, ki jih je pustilo petkovo nebrzdano nalivanj s pestrim naborom šampanjcev, ki jih je s seboj darežljivo privlekla Osamljena Jahačica (baja da vej, vse najboljše luba!), nekaj pa smo jih naropali od naključnih mimoidočih. Žal, naslednji dan želodec ni sprejemal nič drugega kot prijetno, v banji ohlajeno, Laško. Če dobro pomislim, to sploh ni tako slabo. V bistvu to ni slabo sploh!!! Sicer pa prastara modrost pravi, da se klin s klinom zbija. Prava tako pa sem prišla do neke nove-stare modrosti, ki sem jo ponovno odkrila, in sicer da pijan postaneš šele potem, ko nehaš piti, do takrat si pač trezen. In pa še ena, po vsakem konkretnem pitju je pametno vase spravit burek (ali dva). Naslednje jutro bo mnogo bolj prijetno in tudi želodec bo znal to hvaležno pokazati s svojim mirovanjem. Ah, danes sem tako polna modrosti, da me ljudje okoli sebe že imajo za genija. Ko bi bila le prej tako prekleto pametna in razsodna.

Ah, itak se samo enkrat živi in kot pravi že znana Bičskvitova modrost: Preveč je ravno prav! In jaz to s svojimi eksperimenti samo potrjujem.

Danes pozno popoldne pa sem končno odkrila še resnični vrelec moje trenutne modro turkizno plave modrosti in vir nenavadne bolečine v čeljusti! Ne, ni zaradi neprestanega govorjenja, kot bi zmotno mislil pozoren bralec. V resnici je bistveno huje!! Če bi bila malo kolerika, bi stvar označila že kot življensko nevarnost. Moj modrostni zob v spodnji desni čeljusti se je odločil, da bo z neznosnimi porodnimi krči privrel na plano k svojim bratom. Vrh leden gore že gleda ven. O wrongy. Wrongy. Wrong!

PS: Ugotavljam, da me migetajoča kamera mnogo bolj ljubi kot zamrznjena slika iz fotoaparata. JAKA z velikim J, A, K in A je to pametno utemeljil s tem, da me definira dinamika, ki pa na fotografiji očitno ne pride do izraza. Po moje sem bila v prejšnjem življenju feder.

15 comments:

Centrifuzija said...

Ljuba, vse lepo in prav, ampak naj bo jasno, od kod izvira modra misel "Preveč je ravno prav."

Centrifuzija said...

Sicer si pa prijetna popestritev našega videa in verjetno te bomo še kdaj uporabili za afnanje v ozadju. Se vidi, da si že veliko vadila.

Anonymous said...

Še tri modrosti, ki jih imam na vrhu glave. Ostale mogoče še pridejo.
Petko (pianist Pinje):
- Bolje 16 litrov preveč, kot dva deci premalo.
- Belo vino - dobro vino. Črno vino - dobro vino. Vsako vino - dobro vino.
Marko (slava mu):
- Odkar ne pijemo, fantje, smo ful hitro pijana.

Black Betty said...

Centra, hvala za razjasnitev. Če počakaš še trenutek bom inštalirala tudi pripomoček za slepe in slabovidne, njim more biti tudi jasno.

Kinky: Da ni Marko, slučajno Marka? Ali sem samo jaz tukaj nekaj spustila.

Black Betty said...

Seveda Centra, imam bogate izkušnje iz afnanja pred nacionalkinimi tv kamerami. Sej ti pravim, kamera me obožuje ;)

Anonymous said...

betty urđent bi te prosil, če iz arzenala svojih modrosti potegneš zdravilo za mojo današnjo jutranjo slabost. večkratni spehod do prostora obdanega s hladnimi kermaičnimi ploščicami in naslanjanje glave na le-te ne pomaga danes sploh. ravno tako alka-seltzer in aspirin.

-sv3

ps. včerajšnja modrost: oseba A osebi B:" matr a ne bi blo bolš za drugič če kr gajbo nabaviva?",oseba B osebi A:"ja kdo bo pa nosu pol to okol, mam pa že rajš, da mi steklovino drugi odnašajo ..."

pps. tale word verification je pa čisti gej. Svinja ferdamaman me jebe, ker je napisal mtrheed- kot bi vedel, da sem bil v nedeljo osmoljen za njihov koncert ... whatever ... grem mal glavo spet prislonit, mogoč bo tokrat delovalo...

Anonymous said...

da ne bo pomote, alka-zelcerja in aspirina nisem naslanjal na ploščice. tisto sem použil s tekočino tako kot se šika. hmm, mogoče je pa v tem rešitev/problem ....

-sv3

Anonymous said...

Pijani je bilo mišljeno.

Black Betty said...

sv3der: Danes nisem več tako modra. Očitno je bila boleča čeljust vendarle posledica prekomernega govorjenja. meni pomaga hladno laško. Včasih pomaga tudi, če grem malo spat (vsaj 24 ur).

Še zmeraj pa se lahko filaš z raznimi magneziji in aspirini, toda ne priporočam, da mešaš razne alkasetzerje in rupurute. Ali eno ali drugo.

Kiniky tone: aa zooo.

Anonymous said...

h kinkyjevim modrostim bi dodal še eno na sorodno vižo, po zvenu se zdi, da prihaja iz grupe TNT, nisem pa prepričan: bolje umrijeti od litre nego od kapi!

anusmundi said...

Hmm, pa saj sem gledal videoposnetek pa te nisem mogel uočiti. Mogoče ker je moj pogled sledil poskakovanju Urške Jerkič. Hmm... intrigantno.

Sicer pa je treba tudi dodati, da se "zobe s klinom izbija!"

P.S.: Res je, da gresta politika in seks dobro skupaj, a če bo bijačskvit portal porušil zdravo razmerje (kot bi dal kapljico vina v vodo in rekel: eto, bevanda!) se bom odpovedal hudemu duhu in s starimi devicami napovedal borbo, da boste spet marsikaj nap razen prepolitični! Majkevam!!!!!!!!!!!!

Centrifuzija said...

Khm, saj dovoliš Betka, kajne?

Dragi Stalker,
skrajno grdo je dvomiti v nas. Tako kot je skrajno grdo obrekovati, natolcevati in celo ščuvati dele uredništva proti preostalim delom. Bičskvit se razvija spontano, v sinergiji vseh članov. To nas ohranja mlade, zdrave in superiorne. Kritike bralcev ne vplivajo na našo (pre)moč, zato so tovrstni poskusi jalovi. Na tem mestu te, ljubi Stalker, opozarjam, pazi; vzbudil si našo pozornost in sedaj te opazujemo!

Predpralec said...

a se meni samo zdi, ali pa je spoštovani zalezovalec betko res zamenjal za urško jerkič? šele zdaj mi je jasno, da res nista čisto brez podobnosti, le da je betka manjša in... ja, no... khm... brez dvoma tudi lepša (ah, danes je dan za lezenje v rit). pa tudi več govori, kakorkoli se to že neverjetno zdi.

in ja, opazujemo te. gledamo!

Black Betty said...

Dragi Stalker, izučeno oko vsakega dobrega zelezovalca bi moralo opazilo majhne, a pomembne razlike, ki jih med drugim navaja tudi predpralec.

Zobe pa se zbija tudi z zobmi. Klinov še nismo začeli uporbljati.

Glede naše spolitiziranosti in koruptivnosti pa Vam je že itak odgovorila Vaša omiljena blogerjka.

Centri, kar kar. ;)

Pred kratkim se mi je zgodilo, da so me ljudje klicali in mi čestitali za vodenje oddaje Štafeta mladosti na nacionalki. Neverjetno. Sicer sva si podobni kot jajce pašteti, ampak nevermind.
Spoštovani Predparelec opažam, da vam gre lezenje v rit odlično. Le ne zaidite pregloboko.

anusmundi said...

Draga Betty!

Prosim, da sprejmeš moje iskreno opravičilo ter pojasnilo, ki bo razjasnilo mojo zapisano neumnost v upanju, da, kot bi rekel Predpralec, zlezem nekam!

Kot morebiti veste, živimo v takšnih časih, ko se človeku prerado zgodi, da si pač ne vzame časa, da bi zadeve temeljito preučil in zato se rado zgodi, da okoli sebe stresa raznotere neumnosti in zablode.

Posnetek sem si na hitro in brez prave pozornosti (naj me bo sram!) ogledal tako, da sem bil zablodno prepričan, da sem uočil Urško Jerkič. Moral bi prisluhniti notrenjemu glasu, ki mi je pravil, da se moja zablodna uhgotovitev ne ujema s sledečim dejstvom, da je tista oseba, ki sem jo zmotno zamenjal za Urško Jerkič, bila preprosto preveč graciozna, ljubka, šarmantna v svojem insceniranju ozadja, da bi lahko to Urška Jerkič sploh bila, kajti vse to bi bilo moč pripisati zgolj in samo Vam, draga Betty.

Ker sem očitno nezavedno se zavedal zmote, a je nisem mogel razvozlati, sem, zaradi kofliktnosti, pričel še stresati neumnosti na račun vrlocenjenega Bijačskvit portala.

Mojo zmoto, mojo grozljivo zablodo iskreno obžalujem in mislostno prosim odpuščanja.

Lep pozdrav, Stalker