Saturday, January 05, 2008

We need a real bush in the White House

S četrtkovimi strankarskimi volitvami v ameriški zvezni državi Iowi se je začel boj za prestižni stolček v Beli Hiši.

Priznam, da že kakšni dve leti, ali pa vsaj od kar sta Hilary in Obama napovedala svoj vstop v tekmo, prav nestrpno pričakujem ta dogodek. Kuhinja okoli ameriških volitev mi je namreč od nekdaj predstavljala vir zabave, neke vrste stand-up comedy show, kjer se odvrti cela vrsta bolanosti, zrežiranih skečev in srditi boj na nož, vse za ceno zmage na volitvah.

Glavne teme ob katerih se bodo lomila kopija so zopet zravje, sociala, šolstvo in seveda nepogrešljivi Irak. Kandidati so dojeli, da imamo ljudje poln kurac (pardon my french) Busha in vojne v Iraku – dooolgoo so rabili – zato so več ali manj vsi proti vojni. Vojna je kak. Tudi američani so si končno priznali, da je Bush zajebal in so že pošteno siti te neskončne morije, saj gre preveč njihovega denarja za igračkanje z orožjem, ki ne bo obrodilo nič dobrega.

Enivejs. Kdorkoli bo že zmagal, al bo to baba al zamorc, za nas bo pretty mač the same. Ne smemo pozabiti, da so predvolilne obljuble samo vaba za volilne glasove in vprašanje ali bo Amerika z novim predsednikom kaj spremenila svojo zunanjo politiko in svoja stališča do t.i. malopridnih držav.

Nedvomno pa se volitev najbolj veselijo tisti, ki bodo ob njih še kaj malega zaslužili. Prodajalcem majic majic, našitkov in bejzbolskih kap z motivom najljubšega kandidata ali pa antimotiv osovraženega kandidata bo zagotovo kaj pricingljalo na račun. Spomnimo se naših volitev, ko so privrženci poraženčevega tabora nosili strupeno zelene majčke z obrisom Lojzeta. Beda. Brez veze. Brez domišljije. In brez kakšnega posebnega truda. S studom sem se spraševala kdo hudiča, bi to oblekel. In potem se nekateri ljudje čudijo, da je pušnil na volitvah. Lepo Vas prosim, tako brez okusa pa slovenci tudi nismo. Američani imajo za spremembo malce več smisla za humor (ne morem verjeti, da sem to res napisala), če ne drugega pa morajo biti vsekakor bolj raznoliki in izvirni, kajti na trgu je veliko takih, ki bi radi primaknili svoj piskrček.

Če bi bile danes volitve in bi šteli največ različnih motivov na majicah, bi po raznolikosti s prepričljivo večino zmagala Hillary. Njej so proizvajalci in oblikovalci namenili največ pozornosti. Tako za, kot proti. Ob tem pa človek ne more mimo velikega vprašanja, kako bomo v primeru, da na volitvah zmaga Hillary, klicali Billa? First lady ni ravno primeren izraz za predsedničinega moža. Dasiravno je kar nekaj ljudi mnenja, da je za tistega moža, ki ženi pusti da doma nosi hlače, ravno Frist Lady najbolj primeren izraz.

Nekaj pro Hillary dizajnov za majice:


Nekaj con Hillary primerkov:


My Best Of:


In kaj si o vsem tem misli Kondi?

8 comments:

Anonymous said...

Just like your ex wife pa barack blocker je moj top 2 :)

Anonymous said...

Bill bojda ne bo prvi mozh, ker se shpekulira, da ga bodo ob Hillaryjini (aj to beseda?) zmagi nastavili za zunanjega ministra ali slichen polozhaj.

Kdaj gremo na pir? =)

Anonymous said...

Ko smo že ravno pri tej temi, trikrat lahko ugibaš, kako se po armensko reče neumen :)

Black Betty said...

jinx: za to besedo ne vem, vem pa da je hilarious ;

amm.. ponedeljek je dan za pivo ne? ;)

nj: hilari? obama? barak obama? evo to je moj tretji šot. ne vem ;)

Anonymous said...

Več virov je mnenja, da se dotična beseda napiše ապուշ. Lahko se to spraviš dešifrirati, lahko mi pa verjameš na besedo, da se to prebere kot abuš. Poglej še, čemu je podoben armenski 'a' na začetku besede. Skratka, Armenci so vedeli že kakšni dve tisočletji nazaj :)

Black Betty said...

Sem vedla!! Če bi le imela še četrti poizkus ;)

Čukmajster said...

In oh, le kaj lahko v svetli ameriški (khm... svetovni) prihodnosti še preseže zmago "babe" ali "zamorca"? Kaj nam še lahko ponudi "voditeljica svobodnega sveta", ta svetilnik svobode in neprekosljive demokracije? Mogoče "ženskega zamorca" s kakšnim zmernim hendikepom? Morda jecljajočo Opero Winfri???

Jinx: Bill for Vice president! Bill for Vice president!

Black Betty said...

gej republikanca. tudi trasseksualec ne bi bila švoh za ves ta cirkus.