Monday, May 05, 2008

Lublana je bulana

Evo, res je. Nekaj gnilega je v tej podalspki provinci. Gnilo je predvsem to, da se nič ne "dogaja". Če pa se že kaj dogaja, pa se dogaja ravno taisti trenutek, ko se dogaja že nekaj drugega in potem mi dogaja, ko se moram odločit v kateri opciji in ob kateri družbi mi bo dogajalo. Ah, čojses, čojses. Kot, da imajo v našem mesteucu na voljo samo 15 že v naprej določenih datumov, ko se lahko kaj dogaja. Vmes pa u cerku, pa h maš pa 50 eurou u mežnarco - pa bohnedej kovancov, ker so pretežki!!!! MHM!

Jutri moram najprej obiskat predstavitev novega, frišnega, svežega, še zelenega, še nezdrajsanega ploška moje najljubše kranjske skupine The Tide. Le ti bodo dogajali v novem rock baru oz. v ex čevap restavraciji Triglavu - kjer sem nazadnje resda bila še, ko sem se stregla na bone (in to je ohohoh dolg nazaj), ampak če niso drastično spremenili vizualne podobe spodnjih prostorov, potem mislim, da mi tam ne bo baš rokersko dogajalo. Njihov notranji dizajn tistih prav šolsko plastičnih mizic in stolčkov spodaj, od človeka prav nehumano terja, da si pod prisilo zlobnega duha iz srednješolskih dni naroči bambus - največji zločin nad naravo, ki ga je malomarna človeška rasa privoščila nad ubogo vinsko trto in njene ničhudega sluteče grozdne otroke zmešalo z ogabno sladko pijačo z mehurčki. Fuj, breh, fuj ane?! Pa kdo to lahko pije sploh? In rock bar mora imeti lederzice, ne pa nek plastik fantastik!!!

Uro in pol kasneje pa sem se že najavila na koncert meni praktično neznanih, vendar nadvse obetavnih Grimmski mladcev in hkrati prijateljev že imenovanega banda (ne bomo jih po nepotrebnem prevečkrat imenovali, ipak to ni plačana objava), ki kanijo brusiti strune in nucati elektriko v eni redkih alternativnih enklav v Ljubljani - Ortiču. Baj da vej, kakšen prjatu pa si da imaš koncert na drugi strani Ljubljane ravno na isti dan, ko imajo tvoji prijatelji predstavitev frišnega cedeja??? Ali obratno? Ja dober, ne! Meni verjetno ne bo noben priredil spešl koncerta ob predstavitvi novega cedeja. Pol bi itak mela pet koncertov na teden, kolikor mi v sedmih dne uspe zapeči piratksih cedejev.

Dobra stran tega dogajanja je, da mi bo tako ali drugače vsaj malo dogajalo. Če ne drugega, predvidevam, da mi bo dogajalo ko se bom z bajkom (brez žarnice, opa!!) furala gor in dol po Ljubljani. Yeah, dogaja mi! Že dej. Še moji mamici dogaja! :D

PS: Naj me nekdo spomni, da si kupim karto za Massive Attack preden jih razprodajo. Zadnje čase se mi mal prevečkrat dogaja, da ostanem brez karte.

15 comments:

Pina said...

Naredi kakšen živahen plesen gib na plastičnih stolih še namesto mene. Pa lepo pozdravi zvezde večera v mojem imenu. :)

Anonymous said...

Malo še potrpi do začetka julija, potem pa bo oreng dogajalo v Tolminu.

Krtek said...

Pridi v naše malo mestece. Tu se nič ne dogaja. Razen 2x letno: na občinski praznik ko špilajo muskontarji wanabe in pa na vsakoletni praznik folklore, ko se po mestu vrti bolj ali manj le pristna slovenska glasba.

Okej. Lažem. :) Vsako leto imamo Kamfest. Takrat se skoraj mesec dni dogaja vse živo od koncertov do gledaliških predstav in to na prostem.

Krtek said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ma nč ne bo oreng dogajalo v Tminu. Dva festivala. Pff.

Anonymous said...

Spomnim te, da si kupish karto za Massive Attack. Pa she men jo dej =)

Karmen said...

ježešna babnce, sej bom kako fotko nardila na Massivih, da vaju mal potolažim, ker bosta koncert očitno slišali z druge strani Križank ;)

Dogaja koncertov čist preveč, časa pa...not enough...Naj pristavim še svojo skledo in zmešan štrene z Depeche mode nightom ta petek. Da bo kej za izbirat ;)

Luka said...

Men tud kupi karto. Zdej ko si rič bič lahko mal darila talaš ;)

Black Betty said...

Pinjola: afkors, pa še lupčka na lička v tvojem imenu :D

Nj: no ja, kak brutalmetalfest bom spustila pomoje :)

krtek: ti si zih iz kamnika a ne? sam tm tolk mal dogaja, poleg osilnice ob kolpi.

jinx: hvala. a so že razprodane. ja kupim ti karto za massive, če ti men kupiš karto za mars volta na dunaju :D

cherry: ne seri! bomo čez obzidje lezl, zdej k vemo, da se da, če si dost prbit. :D dipeš moud night .. kje?

Lukc: rič sem bla prej, zdej sem sam še bič :D

Karmen said...

dipeši v petek v monoklu. check this: lahko pridejo tut tipi :D

Black Betty said...

sooo?? Last time i check i was pretty sure i'm a girl.

Anonymous said...

U f*k, a naslov posta mogoče kaj namiguje na tvojo pankersko usmerjenost

Black Betty said...

niti ne, kaj ti ne bereš pozorno - jest sem usmerjana na emoooo :D

namiguje - pa še to čisto ponesreči - samo na to, da je z našim mestom nekaj narobe. :D

Krtek said...

Jap iz Kamnka. :) Kot rečeno. Dogaja bolj malo. Edino Kotlovnica vsake toliko časa kaj pripravi. Pa seveda Kamfest poleti, če ga požegnajo na občini. Drugače pa tuga. Sploh zvečer. Se včasih vračam peš iz kakega lokala ob 1 zjutraj, pa na dveh km hoje ne srečam nikogar. Še mačke se poskrijejo. Pa nima veze ali je med tednom ali za vikend.

LONELY RIDERka said...

js mam pa kmal RD. samo tolk da ne pozabte... (hint, hint - massive attack pa to ;)))