Monday, May 26, 2008

Tudi Jezus je vstal od mrtvih, zakaj ne bi še jaz?

In sem vstala ob človeku zelo nespodobni uri, taki da raje ne bomo govorili na glas. Se ne spodobi!

Odkar je namreč alfa samica zapustila gnezdo se mladiči spopadamo z dokaj nepotrebnimi gospodinjskimi opravili. Na primer, likanje je že eno izmed njih. Povsem nepotrebno. Razen, če 25% tvoje garderobe ne predstavljajo likanja zelo potrebne srajce in kikle.

Verjeli ali ne, dejansko nimam časa za likanje, razen par minut preden se je potrebno odpraviti v službo. Takrat napoči trenutek krute resnice in obupa. V moji omari vlada pomanjkanje primerne noše, ki ne bi strašila bližnjih in mimoidočih ljudi. Toda takrat je ponavadi itak že prepozno.

Ob likanju primernih kandidatk za kolesarsko-službene potegavščine sem tako prišla do zgodovinskosocialnofilozofsko (in kar je še teh reči) zelo pomembnega odkritja. Kdor si je zmislil suženjstvo je bil car! Ali je bil cesar?

Jaz bi nujno potrebovala vsaj enega sužnja. Tudi za likanje. Druge reči bi še lahko postorila sama. Na primer, obrisala krožnik in to. Poleg tega pa nas je zgodovina naučila, da je imetništvo sužnja veliko bolj fensi, kot imetništvo luksuznega avtomobila, ki danes res ni neka huda redkost. Poleg tega avti onesnažujejo okolje, slejvi pa ne (nujno)!

18 comments:

Smoki said...

Pri tem se meni postavlja vprašanje, kje za vraga so vsi tisti roboti za likanje idr., ki nam jih v zf obljubljajo že desetletja?

Počutim se opeharjenega!

Karmen said...

še dobro, da moje cunje ne zahtevajo likanja - že pranje mi je včasih odveč ;)

Black Betty said...

smoki: i feel your pain! :D

teoo said...

zadnič sem poskusu mami razložit, da eni ljudje dejansko skor ne likajo stvari... iz njenih oči sem razbral samo en dolg WWTTTFFF :)

naša bi najraj tud brisače speglala:)

LONELY RIDERka said...

zato js kupujem vse cunje z elastanom, ker jih NE smeš likat ;)

Black Betty said...

cherry: tudi moje cunje bojo mogle slej, ko prej spremenit svoje navade in izgled. Z lepim al pa z grdim.
:D

teoo: tvoja mama je za ožent :D zlikane cunje ipak fajn zgledajo, čeprav se nam jih ponavad ne da likat

lonely: well.. a ni to mal motoče pri bolj aktivnem življenju? :D

Anonymous said...

rabiš sužnjo , fantje nismo za likat, pa tut za pospravlat se ne obnesemo!!!! tob pa res lohk že vedla. od kar so izuml bager so sužnji odveč , sužnje pa definitivno uporabno blago. če najdeš kej pocen se priporočam.

Black Betty said...

ah, po moje se fantje tudi pri teh opravilih čist fajn obnesete, sam bolj trdo vas je treba prjeti. :D

ti pa sporočim, če najdem kaj pocen. :D

Anonymous said...

eh, ženšče leteče. linkala bi - likala pa ne bi.
obleči se v kokoš-anel nr. 5, čez pa plašč. za zvečer.

Anonymous said...

sej jaz bi najela pomočnika/pomočnico, samo nimam denarja. Sužnji so dosti bolj uporabni in poceni. Mogoče bi bili dajanini reptili za akcijo (glede na to, da so belci zasužnjili že vse ostalo, kar se je dalo, pa se nikoli ni čisto izšlo :D)!

aja, kupi si take stvari, ki morajo biti zmečkane...manj dela z likanjem ;) :D

Anonymous said...

Slavery gets shit done, yea.

Zaposliti Dajanine reptile? Morda kar Dajano samo, baje ima chas? ;)

Sicer pa, prej bomo uzakonili obvezni nudizem, preden bo Betka likala =D (al pa jzst, ko smo ravno pri tem, priznam).

Vanja said...

Glede tega likanja je tako, da je povečinoma čisto nepotrebno. Do takega zaključka sem prišla na nekem taborjenju, kjer smo cunje prali na roke in jih oblekli pobrane "direkt iz štrika". Vse kar je bombažnega, se po nekaj minutah na telesni temperaturi pogladi samo od sebe.
Jaz gledam na to, da kupujem čimmanj bluzic in podobnega sranja, tako da likam cca. enkrat tedensko, pa še to samo ene tri kose oblačil.
Imam srečo, da izhajam iz familije kjer se glede likanja ni nikoli kompliciralo. :-)

Anonymous said...

onka maš prov. sej nas že zgodovina uči , da je hip potem ko je opica zlezla iz drevesa vladala enakopravnost. sicer pa kdo za boga bi v gmajni nucu pošterkano srajco ? no ja mogoče kakšen katoliški skaut!

Black Betty said...

ermin: kokoške mam jest rada samo tiste tolste, zlato zapečene na talarju (tudi lepo dišijo). pa še to samo, če ni svinje ali krave na razpolago. :D

pa se ti ne zdi za plašč malce vroče? :D


suši: jeah. sužnji so čip. kakšno pest riža jim daš na mesec, pa imajo dovolj. :D
Drgač pa meeeeh.., da bi si kupovala stvari, ki že izgledajo zmečkano... why?

jinx: o tem nismo nikoli dvomili, še več, o tem obstajajo marsikateri očividci, ki vejo veliko povedati na to temo. not me, thought. bz.

and get your clothes off you. učeri sem likala. sicer sam eno cunjo, ampak se je splačal. k jo oblečeš še tako toplo svežo, ravno in samostoječo k štrumpantl.. mmmmm. ja, življenje je lepše.

-onka: likaš enkrat tedensko? oh, the horror! to je enkrat na teden preveč. :D dekle mislim, da bi morala razmisliti o kakšni skupinski terapiji kako se hitro odvaditi likanja. :D

oragutan: ti imaš tako ali tako skoraj vedno prav. :D

Anonymous said...

Ja res je .... vsak bi si želel umret .... videt kako je in pridet nazaj ... ma žal nismo HighLanderji ... newem če sem prav napisal ma upam da ste razumeli.

Anonymous said...

luka is kere prualcs s pa ti ? mislm da tuki nabijamo da si vsak pošten človk zasluž zutri sveže pošterkano-zlikano bluzo brez dap povozu use ideje o ddobju sem zdi . zihr nism.

Anonymous said...

Če si smem dovoliti pokomentirati zadeve v boldu:

In sem vstala ob človeku zelo nespodobni uri, taki da raje ne bomo govorili na glas

Če živiš zunaj obvozničnega obroča, ni nič posebnega, če sedaj v že skoraj poletnih dneh sosedovi petelini začnejo nabijati že okrog 4h zjutraj. Ti zbudijo še pse in...

Kdor si je zmislil suženjstvo je bil car

Kaj pa vem, ampak tisti, ki si je izmislil likanje je pa definitvno bil za na pranger, potem pa še za v Guantanamo.

Poleg tega avti onesnažujejo okolje, slejvi pa ne

Odvisno. Če jim plača zadostuje le za pasulj, potem prdijo, v prdcu je CH4, ta pa je še bolj toplogreden od CO2 iz avtov. Sicer pa ne glede na prehrano tudi serjejo.

Black Betty said...

1. em, dragi moj NJino. Reč je taka, da jaz ponavadi ne oz. če že ustanem pred 8h zjutri je to veliiiiiiiiik napor. Vse ostalo pred to uro je zgolj nehumano.

2. drži kot pribito. drži kot po ene treh, štirih, petih staropramenih.

3. kot sem že napisala: dovolj je, če jim daš pest riža na mesec. fižol je že luksuz.