Thursday, May 04, 2006

I hate Word

Word je fenomenalen program,… če ti popolnoma stran visi kako naj bi tvoj izdelek na koncu izgledal.

Resnično malo stvari me spravlja ob pamet, ampak danes me ima, da bi prijela tole škatlo pod mojo mizo in jo zabrisala skozi okno. Kaj temu programu ni jasno?! Saj cenim samoiniciativnost in podobne lepe lastnosti, ampak pri ljudeh, ne pa pri mašinah.

Hočem napisati en popolnoma preprost tekst, jaz želim pisavo Arial 11, škatla pa neke srednjeveške vijuge, ja no sej je lepo zavito, ampak jaz nočem tega na pogodbi.
Potem si me pa še upa zajebavat z velikimi začetnicami za okrajšavami in številkami in tisti pasje bebavo gledajoči kuža, ki naj bi bil tam v "pomoč", prav nič ne pomaga, da bi malo manj pizdila.

Ko šktalo končno uspem prepričati, da neha vsaj s tem, dobim po mailu dokument okranclan z nekimi strip varianta oblački. Ježeštana. Verjetno so mislili, da me bodo s tem pritegnili v bolj poglobljeno branje vsebine in, da bom skakala v luft od vselja. Am wrong! Funkcija za izklop tega je skrita še bolj kakor orožje za množično uničevanje v Iraku.. ups.. Iranu. Saj je vseeno. Pravo množično uničevanje živcev pa sem odkrila pri oblikovanju tabel. Ow what a jolly good time. Slišala sem že o ljudeh, ki so si rezali žile zaradi tabel, sam sem mislila, da malce pretiravajo. Pred mano pa nekaj malih tabelic in tona žolča. Copy/pejstanje pa d čeri on top.

Mislim, da se bom jutri preventivno obiskala svojega dohtarja, ker danes nekam pogosto obiskujem toaletne prostore. Kurcefiks!

A kje prodajajo majice z napisom "I hate Word!!" mogoče?

8 comments:

LONELY RIDERka said...

sem je se vidla, ampak lahko jo pa dobis za bozicka ;)

Black Betty said...

na-a, nikoli ne bova prijatelja, ampak res nikoli!

Excell is my pal ;)

Unknown said...

Mogoče bi poskusla z Open Office-om?

Jaz sem Word zafasala stran lansko leto in ga PRAV NIČ ne pogrešam. OO ima še določene čisto luštne funkcije, npr. direktno pretvorbo v pdf dokument. Aja, pa z OO lahko mirno gledaš vse MS dokumente in, po potrebi, jih tudi lahko shraniš kot MS dokument.

poglej si na www.openoffice.org (btw: je zastonj!)

Black Betty said...

Slišala že za tele Open office, sami videla pa še nikoli. Tko da moram vsaj še stestirat in vprašat za kakšno drugo "strokovno" mnenje.


Am, čist tko baj da vej, ker ne vem čist ziher kaj misliš pod MS dokumenti. Kakšni dokumenti pa so to? Edin kar mi je padl na pamet je microsoft.. sam pomoje ne misliš tega.

(blont)

Black Betty said...

Blodnja: Moj kompjuter ma čist prevec atenšna. Vsak dan se mu posvečam bolj kot lastni familiji, nosim mu rožice, predvajam mu sproščujočo glasbo kitov iz tihega oceana, pogovarjam se z njim,.. Skratka bolj se ukvarjam z njim kot z lastnim psom. Problem pa nastane pri temu Wordu. Nič drugega.

Wordpad je dost kul.. sam skoz pozabim, da ga sploh imam ;)

Unknown said...

MS = microsoft :))
Res je, da se je na OO potrebno najprej navadit, ampak enkrat ko se navadiš, ne greš več nazaj :)

Če se odločiš jih stestirat, te čisto nič ne stane, s tistega linka jih pobereš zastonj (imajo cca 200 MB), dobiš pa alternativo Worda, Excella, PowerPointa, Accessa, poleg tega pa dobiš zraven še eno luštno zadevco, ki se ji reče Drawing in pride še posebej prav pri izrisovanju miselnih vzorcev ipd, in še nekaj drugih zanimivih programov.

Anonymous said...

Jaz se z OO nisem najbolje razumel. Je pa za poskusit. Te nic ne stane... razen mogoce kaksnega scufanega zivca vec. :)Za lastne tekste pa zadnje case uporabljam Notepad 2. Super zadeva. Ampak smo za tekst.

Black Betty said...

Ja saj tudi sama od zdaj naprej uporabljam kak bolj preprost in ne tako "napreden" urejevalnik besedila kot je word. Notepad ali wordpad. Čeprav me izdelava kakšnih "malih" tabelic še vedno spravlja ob živce. Bom pa za to posebej zahtevala nadure ;) Že vem ;)