Thursday, May 25, 2006

Samo za dobre želodce

Mayhem je navdušil bralke svojega bloga s svojevrstno oblikovanim bojda kjut (!?) marcipanom. No ja, kolk je to kjut ne bom komentirala. Kasneje se je nam nenavdušencem nad marcipanom sicer oddolžil še z objavo baje odličnega piva iz Minkna. Malo sem v dvomih, da takole najprej lima marcipanove umetnine potem pa nam turi še neko pivo ;). Bom probala raje pivo ob naslednji priliki, ko bom v Würstlandu, da ne bom govorila in šimfala kar tako v prazno.

No, preden sem izvedela, da je vsa zadeva iz marcipana, sem se spomnila na en odličen film, asociacija pač. Ja najprej gledam in potem berem in ponavadi tudi najprej rečem in potem (pre)mislim. Še vedno se nisem naučila, da je bolje ravno obratno. Tup tup!!

Gauu Ji oziroma Cmočke, kakor so to pri nas prevedli, je režiral "Sadni" Chan. Odličen film z dobro zgodbo o "teti", ki slovi po kuhi cmočkov z nenavadano močjo pomlajanja, s katerimi se najraje bašejo žene bogatih tipov, da bi izgledale kot 15 letne kitajčice in japončice s katerimi jih varajo. Skrivnost se seveda skriva v tem kaj tetka naseklja v cmočke. In to seveda ni marcipan! Mmm njamiii!

Mislim da tako naporno (m)učenje, kot ga izvajam zadnje dni zahteva orng sprostitev, filmski večer s cmočki it is!

Dober tek.

12 comments:

LONELY RIDERka said...

mmm..super izbira! glih zacn enkrat sm ga spet gledala.

drugaco priporocam tudi Hero (junak) - kitajski film, KAO borilni (beri: obvezno letenje po luftu in Kristusovska hoja po vodi med fajtom), drugace te kitajske akcije po 15 sekundah neham gledat, ampak ta je dejansko mel zgodbo. fajta je blo sam za vzorec, ko se ze ravno gre za film o atentaorjih cesarja...ampak rezija !!, fotografija!! specialni efekti!!, zgodba sama!!... fenomenalen film...za moje pojme 4,8/5...mah qurc 5/5!!!

Black Betty said...

bwahahaha herota sem gledala ze like wwoooohooo let nazaj ;) you are so last century!!!

Black Betty said...

aja pa to ni lih v stilu herota al pa hiše letečih bodal. ampak res "poučna" zgodba in dobr film.

LONELY RIDERka said...

well, sori, k sm kej rekla... kako naj jest vem, da si ti tok kul, da vse filme vids, se preden jih posnamejo...đizs

zdej ne vem, ce govoris o cmockih al kaj, sem jih tut jst ze gledala, ddd, tok za luno pa s5 nisem ;) Glih blazno poucen film ni, ce govoris o tem, razen ce planiras postat kuharca, in delat take cmocke (in that case jest nikol vec nc ne jem pr teb, hvala lepa;)))

Black Betty said...

To bi pa že mogla vedt da sem jest tolk kul!! In Hero je bil posnet že davnega leta 2002. Ja kako cajt beži. ;)

Ja sej vem, da si cmočke že gledala, ampak priznej, da niso glih Jammie Oliver :P

In ne zaenkrat se še ne mislm jit kuharce. Piknik sezona pa to!

Black Betty said...

@Blodnja: Bizarni filmi ali Depeche Mode - The Videos 86-98 ?? ;))

Mayhem said...

Ko sem videl te marcipanove dojenčke (zelo pomanjšano sliko) sem najprej mislil, da gre za foto-montažo. Še vedno stojim za tem, da so dojenčki kjut samo jedel jih pač ne bi, ker mi zgledajo preveč človeški in nisem kanibal.

Tko.. zdej pa nehite težit :-)

Black Betty said...

Mayhem, saj ne pravim, da si kanibal.. but wiat, how kjut??. Strašiš me Mayhem ;)

Men pač zgledajo kot pest Grizli smokijev.

Black Betty said...

Meni se ne zdi prav nič šokanten.. no na svoj lep način pokaže do kam so ljudje pripravljeni it, da bi izgledali nategnjeni, mladi, sveči- čili, lepi bogati in morda potem tudi veseli!

Meni se film še zmeraj ne zdi šokantno proti temu, da si nekatere baba dajejo mast iz riti v ustnice oz. dlake od tam doli na plešo!

Black Betty said...

bermudski trikotnik ;)

TnT said...

Obvezno za smeh priporočam Drunken Master.Tk je že bizarno,da je d'best;)

Black Betty said...

sliši se mi ful znano...kdo pa je naredu ta film? Imdb nč pametnga ne pove.