Friday, October 13, 2006

Blogerji so dobri ljudje ;)

Pa poglejmo kako so se na moj predlog o finančnem suportu ambicioznih, a žal nepreskrbljenih mladenk, odzvali moji najljubši bralci in bralke. Kot sem predvidevala smo Slovenci nadvse samaritanski kadar pride do takšnih in drugačnih stisk in si večkrat odtrgamo od ust, da nahranimo druga sestradana usta.

Prvi se je klicu na pomoč ranjene srne odzval Mr. Post-a-lot. Zelo slovensko, karitasovsko in verjetno tudi sajbrsko. Denar naj bi se stekal na njegov račun, potem pa bi ga dal meni. Vsaj tako je obljubil.

Radodaren je bil tudi glasnik Itivija, s priležnico mi ponujata kruh in čokolado. Super. Nekje že vidim en masterplan.

Ana s piko bi denar uporabila kot ventilator in mi z njim mahala pred obrazom. Verjetno za to, da mi ne bi bilo prevroče v teh oktobrskih dneh, ko mi (prvič v življenju) kurijo, pa se temperatura še niti pod ničlo ni spustila. How nice.

Ostali pa ste se bolj omejili na vprašanje kaj jaz ponujam (no to ni glih v stilu sugga daddya ali mamice, oni ponavadi ne zahtevajo veliko nazaj, razen radosti na obrazu in preživljanje skupnega časa), drugi ste mi natrosili kup predlogov kako naj profesionalno zaštartam svoj biznis in spijem sod piva v sekundi dvajst. Hvala. Vse predloge si bom zapomnila in jih bom upoštevati, ko se prilika pojavi. Še enkrat hvala. Njih imam na sumu, da jim gre še slabše kot meni, a so mi kljub temu pripravljeni pomagati z dobrimi nasveti.

Tako pridem do zaključka, da je edini konkreten predlog prišel iz Šnicllanda. Se vidi, da so gospod malce bolj kulturni, imajo na računu ojrote in si tistega čuka lahko privoščijo. Dunaj je vseeno malce večja metropola kot Ljubljana in tam že vejo kako se tem rečem streže. Čeprav tisto z udarci mi ne gre v glavo, sem bila prepričana, da mu je spankanje všeč. Ah, motimo se tudi mi.

Skratka moje finančno stanje se kljub vaši dobrodelnosti ni prav nič izboljšalo - kar ni presenetljivo. Tudi v Darfurju se razmere niso kaj dosti spremenile. Verjetno je skrajni čas še zame pošljete kak SMS.

19 comments:

Anonymous said...

no, tisto glede mojega ttr-ja je bil joke.. ampak dejansko pa stvar preizkuseno deluje v praksi.. a je kak problem nakazati cloveku 1 cuka, ali dva viska, ce ga le ta potrebuje.. tako, kot sem napisal.. ce das trr, nakazem.. lahko pa tudi preko paypala.. dejansko pa ce bi napisala na tak nacin, da zbiras prostovoljne prispevke, se upam it stavit, da bi dobila kaksen prispevek ali dva :)

sicer pa, ce bi prisla na blogmiting :) bi ti lahko tudi o tem kaj povedal :evi:

Black Betty said...

had: dihej dihej ;) sej mi še ne gre zares tako slabo, samo prevejram vašo teknkočutnost in posluh za človeka v stiski ;)
poleg tega pa se je en šuga dedi že javu ;)

Black Betty said...

Blog miting pa next tajm. Če se mi ne bo kdo drug ponudil, da me zabava :P

Anonymous said...

Lažnivci smo v tvojem imenu nakazali 7.500,00 € na račun humanitarne organizacije Vrnimo faraonkam, kar je njihovega.

Potrdilo o vplačilu prejmeš po pošti in ga lahko uveljavljaš kot posebno olajšavo, če si gospod minister ne premisli.

Black Betty said...

Lažnivci ste enkratni in vaše dejanje se bo za vtisnilo v moj spomin in v moje srce (razmišljam, da bi si ga dala celo tetovirati na rit).

Bog vam povrni vsa vaša dobra dela.

Anonymous said...

ti bom dal.....kulturo!!!
bet: ako rabiš, sporoči trr, na mejl...pa bo akcija stekla!

Black Betty said...

revež: pošl raj kak pelc, da me ne bo zeblo to zimo :P

Anonymous said...

a prada bo ok :evil:

Black Betty said...

hehe, had, bereš mi misli :P Prosim, če še pošlješ krojača, da me izmeri, da se mi bo prilegala kot ulita ;)

Centrifuzija said...

No, vidiš. O tem ti govorim. Poglej, koliko dobrih bralcev imaš in kaj bi vse naredili zate! Lažnivci so to celo že storili. Ergo: blogerji so sanjski moški.

castro said...

"Verjetno je skrajni čas še zame pošljete kak SMS."

alternativa je še posvojitev (na daljavo) se je zadnje čase razpaslo med zvezdniki... ;)

Anonymous said...

@castro: tukaj pa tudi jaz pristavim loncek.. ne bi se branil, da me recimo angelina posvoji :evil:

@betka: a potem se nimajo tvojih mer pri pradi? kaksna zenska pa si :evil:

Anonymous said...

Lažnivci smo že mnogokrat posvojili osirotelo žival:
1. V Zambiji smo posvojili albino tigra in zebro brez prog. Kasneje smo bili veseli, da lahko posvojimo še eno običajno zebro (s progami), ker je prvo tiger požrl.

2. Na Antarktiki (in občasno na Rtu dobre nade) smo posvojili dva tjulnja in smo resno razmišljali tudi o tretjem, vendar je slednjega požrla orka, ki jo je posvojil Vili Velikavrata.

3. V imenu SiBlogs smo zato zdaj sprožili povpraševanje po osirotelih lemingih. Teh ne žre nihče. Se kar sami vržejo s pečin v fjord.

Zanimivo, da je bilo izraženo mnenje, da spadamo med idealne moške. Posebej so tega vesele ženske članice uredništva. Doslej niso bile prepričane.

Centrifuzija said...

Sedmerca moram očitno še informirati, kakšno je moje stališče do žensk.
To bom najprej storila na njegovem primeru. Lažnivcev je lahko več in tako dejstvo je celo pozitivno. Lažnivk pa ne priznavam.

Ali če razložim še v drugačni maniri: Ženske me ne zanimajo in jih ne upoštevam. Kar pa ne velja za moške. Prav zato tudi ne priznavam političnih korektnosti v slovnici in v splošnem govoru dosledno uporabljam moške oblike.

miss.nymphee said...

A priznavaš pa ženske. :P

Anonymous said...

V Shakespearovih časih - kdo je igral ženske vloge na odru?

miss.nymphee said...

Zdj me bo pa še prjel da se derem HAVOC! :P

Anonymous said...

"Cry havoc and let's snip the dogs that crap in public parks."
- W.C.Shakesbeer, As a suggestion to the more famous cousin

Black Betty said...

@had: takšna, ki ne nosi ROZA majice. A sem pol manj ženska kot ti?? :P

@ostali: ja zelo pohvalno. sedmerec pohvalna vaša nagnjenost, do posvajanja čudnih živali, tamara, pohvala za informiranje in ostalo in nimf, hvala da se ne dereš zraven mene :P