Thursday, October 19, 2006

Kariera kje si?

Če bi bila plačana za bloganje in gojenje bolanosti, bi bila milijonarka. Miljarderka.

27 comments:

Anonymous said...

Gojenje bolanosti sestavlja ključni segment več poklicov, tako da lahko začneš razmišljati o karieri mantičarke, revijalne terapevtke, "novinarke" Direkta ali pa se pridružiš lokalni SLS.

Samo nekaj predlogov.

Združitev z bloganjem lahko pride zraven.

Black Betty said...

Pina, tvoje ideje so kot Pinakolada po večtedenskem abstiniranju anonimnega alkoholika.

Anonymous said...

betka, skrbi so odvec. tvoja bolanost je ona na strani genialnosti. torej je samo se stvar casa, kdaj se ti kariera userje. morda bo za to potrebna tudi kakšna PINAcolada al pa ŠNICL :P v HPju?! Nkol se ne ve...

Moj svet (040) je na5! pa tvoj?
aja..tvoj je bolanv

Anonymous said...

Pošlji nam CV in primer svoje bolanosti.

Centrifuzija said...

No, prej bi morala pomesti s konkurenco. ;)

Black Betty said...

need aye seigh: pošljem, takoj ko končam 25. poglavje :P

infuzija: konkurenca??? kaj hočeš rečt, da obstaja tudi konkurenca?? kje? no sej to je sam dobr, zdrava konkurenca ne more škoditi bolni konkurenci :P Obratno pa lahko :)

Anonymous said...

evo.. zacetek je lahko tvoj :evil:
http://www.kariera.si/

Black Betty said...

had, tega pa res nisem pričakovala od te :P
mučos gracias (prosim, da v prihodnje svoje komentarje prevajate tudi v španščino, da bo tudi moj španski bralec razumel kaj imate pametnega za povedati- hvala za razumevanje).
;)

Anonymous said...

Mi se veselimo vseh poglavij, ne le čudežnega petindvajsetega. Objavimo pa lahko v mnogih epozodah. Plačamo? Lahko tudi. Pokasiramo? Mnogo raje.

Black Betty said...

Splendit. Kaj pa ponujate, poleg kasiranja (batin?) in mnogih epizod Sikret lajf of betty d blek??

Anonymous said...

v bistvu bi ti nabavil to domeno.. ampak je ze zasedena :(

Anonymous said...

Najdeš link na email? Tam lahko podriskutirava podgroznosti.

Generalićno? "Sikret lajf" zveni kar prav, lahko kar pričneš razmišljati v to smer. Poleg batin kasiramo tudi kakšne druge stvari iz domače peči.

Ponujamo pa prestiž, kot ga nisi vajena! Slavo, kot je ni bilo! Bogastvo, o katerem sicer le sanjamo! In nekaj golote.

Centrifuzija said...

O Beti, zdaj pa jaz zavidam tebi!

Black Betty said...

had: tebe so zadnje čase sama dobra dela? je to zaradi prisotnosti rožaste barve v tvojem življenju ;))

sedmerec: najdem! a podriskati podgrozd je možno samo če se ga prej v veliki meri nažreš in potem sva stvar dokaj hitreje steče.
Sicer pa sem bila kar malce razočarna nad vašo ponudbo. Prestiža sem vajena, saj pri nas raste prav s tako mnemo kot riž na kitajskem. Slava je od mami prjatlca, ki pravi, da so otroci naše največje bogastvo. Sem brez bogastva ampak sem po tem takem prav jaz bogastvo. A ni to super. Verjetno se sprašuješ kaj potem sploh še čem.. ah, ko bi le vedela, ko bi le vedela.

tamz: čemu neki, dečva? a treniraš?

Anonymous said...

ma v bistvu, ce ti zacnem razlagati zivljenjsko zgodbo, bos milo potocila solze, ko bos ugotovila, da je bila moja dobrota vedno neskoncna.. ampak ne bom ti razlagal tega :evil:

sem pac tak :)

Anonymous said...

Konzumacija in defekacija sta dve esencialni dejavnosti, s katerimi lahko dosežemo občutek prestiža in bogastva. Če si pa bogastvo kar ti sama - in po mnenju Slave smo to kar vsi - potem pa se nam sploh in oh in joj in humppff in hik in khm in au pridruži. Če pa ne veš, pa pridi s tem razlogom. Ali pa ne pridi in ostani kar tam. Ali pa ne ostani kar TAM, temveč bodi Litostroj. Vedela edela dela ela la a.

Black Betty said...

Pridužim naj se vam pri čemu? skupinskemu lizanju sladoleda in mlatenju bureka? Ali morda namigujete naj se pridužim kakšnim sektarskim sestankom ali ste se povezali z oragutanom in me mamite k kradenju in uničevanju vrtnih palčkov? A dobim vsaj kakšen kiki bombon? Litostroj pa že ne bi bila, raje sem Donit tesnit!

Anonymous said...

Skupinske stvari so pri nas redke. Oseb je mnogo, a kaj, ko je teles malo. Imamo pa Kiki. Ni pretirano priljubljena, ker se "lima na gepis", zato je vrečka bolj polna kot prazna. Če bolje pogledam, ugotavljam, da sploh še ni odprta. Glede tega - vljudno vabljena. Drugih podrobnosti pa na tem mestu ne bi razkrivali, razen morda te, da nimamo v mislih nič tako nasilnega kot mlatenje bureka, kvečjemu klofanje tipk in porivanje miške. Vse navedeno ostane ves čas pod tvojim nadzorom - oziroma povsem v domeni tvojih oseb(nosti). Uničevanje vrtnih palčkov? So sploh užitni?

"Bee all that ewe can bee."
- The Sheep, Sheep in the Big City

Black Betty said...

Oh, škoda. Jaz pa sem se že predala fantazijam o vsem kar bi lahko skupaj počeli. Pa nč. Čeprav klofanje tipk in porivanje miške se prav tako sliši interesantno, dasiravno ob vsem tem klofanju tipk in drsanju miške včasih malce zaspim, ker to lahko počnem tudi sredi drnohanja - tako kot naprimer zdajle..;)

Anonymous said...

Ja, fantazije so eno, a realnost še mnogo boljša! Smo pa bili prepričani, da je tu govora le o karierah, ne toliko o zasebnih življenjih in drnjohanju na tipkovnicah. Tipke pa znajo pustiti svoj odtis marsikje, ne le na tistih dveh licih, ki krasita obraz. ;) Obenem je dovoljeno s prosto roko stiskati miško v pesti. Menda. Uboga miška. Včasih ne zdrži do konca. Vsaj baterije so dovolj trdne, da jih je mogoče ponovno vstaviti v drugo.

Black Betty said...

o karieri seveda. jaz očitno delam kariero iz klofanja tipk in potiskanja miša. a ni očitno? ampak fantazirati se da tudi med kariero.ali morebiti ne?

Anonymous said...

O, fantaziranje je bistven del vsake ustvarjalne kariere. Ko rečem "ustvarjalne", dopuščam, da se dejanski rezultati ustvarjanja manifestirajo zunaj poklicnega dela kariere.

In tvoj mišek? Kako se obnaša? Nagaja? Klika po svoje ali strogo po tvoje?

Black Betty said...

Blazno razočarana sem nad svojim miškom Genijem (tako kot tudi nad belim golobom in Gannijem - z dvema N) in sem se trdno odločila, da ga prav kmalu zamenjam. Naj se ti nikar ne smili, ker ga bom poslala na domače dvorišče in ga prepustila mačkam.
Miš je očitno podlegel mišljenju, da sta ga načela revmatitis in osteoporoza, predlagala sem mu že naj se včlani v ankilozirajoči spondilitis, vendar konstano zavrača moje predloge in je že prav neprebavljivo siten. Poleg tega vso noč utripa kot kakšna kokoš, ki so ji pravkar odšfrknili glavo. Kar je preveč je pa preveč. se ne strinjaš?

Anonymous said...

Če je res od genija do bedaka en sam korak, potem je očitno tale tvoj mišek kar sam prekorakal omenjeno razdaljico. Fkanto z njim, ko ga j**e! Nea ga več porivaj, buksla!

Mi smo - pozdrav sponzorju - povsem "logitečni" in nimamo nobenih posebnih težav. Je pa res, da se moramo držati mize. Čeprav miškolin lepo drsi tako po parketu kot po itisonu pa seveda po stenah, mu hitro zmanjka moči in puščica ostane na mestu kot pribita. Zato za večje razdalje vzamemo pravi avtomobilček. Vrrruuuum, vrrruuuum! Piiibiiip!

Black Betty said...

tudi mi se kmalu nadejamo primernega sponzorstva s strani logičnih tehnikov. weeeeee. me so happy. me so happy. how happy? ten dolla! ;)

Anonymous said...

Objavi v naslednjem postu, da boš pred očmi celotnega svetovnega blogobralstva uprizorila neusmiljeno raztelešenje Genija, pa grem stavit, da vsaj lokalni distributer ponudi popust v višini najmanj 10% (ali $10?).

Happy, happy, joy, joy! Fingers crossed. (Au!)

Black Betty said...

Betka s pripritimi očmi pomenljivo prikimuje z glavo in de: Aj vil tink abaut dat!!! Mmmmhhhhh!