Wednesday, October 04, 2006

Ko problemi delajo težave

...in kurc jih gleda! Aneda. Seveda!

Dragi bralec naj se nikar ne kamenja, nožka ali sekira preveč, če se mu bo zdel tale zapis nekam preveč morbiden in zagrenjen (ha, za razliko od prejšnjih, ki takorekoč pregovorno prekipevajo od pozitivizma in ohoho dobre volje, ane?). Toda naj vam šepnem na uho – tipkam zelo potiho in počasi – moje trenutno psihično počutje je padlo v temne globočine, v katerih se počutim kot James Blunt med izvajanjem svojih komadov, sicer poznam samo enega, ampak predvidevam, da so vsi ostali dokaj podobni. Skratka na bad mi je. Na bad!

In zakaj mi je na bad? Naj omenim sledeče stvari:
- Zavod za zdravstveno zavarovanje,
- MOL, oddelek za zdravstvene in socialne zadeve – v centru;
- Občina – Bežigrad II. nadstropje;
- Zavod za zaposlovanje (preferiram Zavod za psovanje!);
- Občina – Bežigrad I. nadstropje;
- Zavod za zaposlovanje;
- Dermatološka klinika dr. Bartenjev; tnx a lot!
- Zavod za zaposlovanje;
- Zavarovalnica Vzajemna;

Damit sem včasih vesela, da je Ljubljana velikosti mišjega anusa. Si nočem niti predstavljati, da bi morala v kakšni večji evropski prestolnici predelati toliko različnih uradov.

Zbirko kletvic v vseh možnih jezikih bom zaradi vas in vaših mladoletnih otrok, zanamcev, naglušnih babic in gojencev zavoda Sonček, ki bi morda pomotoma obiskali moj blog, raje izpustila. – pa rečte, da nisem prjazna. Ija. Pa še to samo zaradi čudežne paličice, s katero trikrat zamahnem, se posipljem s čarobnim prahom, rečem čirulečarule in vsi problemi naenkrat izginejo.

In še to: HOČEM SVOJ STATUS NAZAJ!!

18 comments:

Anonymous said...

Sem pa že zmotno mislil, da imamo ponavadi težave s problemi :)

em, vsa ta birokracija je bolj ali manj sama sebi v namen - pravzaprav je ironično, da bolj kot smo napredni in boljši kot so informacijski sistemi, več letanja je potrebno, da izpolnimo vse nepotrebne formularje... za povrh s(m)o pa še bolj neumni iz leta v leto. "go figure"

Anonymous said...

@BB: Sam Dr. Bartenjev ti je pa ušeč. Priznej! :)

Black Betty said...

jay: Ne, motiš se, ampak motiti se je človeško ;)
Ja ta e-uprava, ki jo obvladujemo je res carska. Mogoče bi razmišljali namesto o Ministrstvu za upravo o Ministrstvu za telovadbo. Kwa sploh dela ministrstvo za upravo? HUh...to bi syco vedel povedati.

syco: priznam, priznam, priznam, priznam, a mi lahko zdej date mir :)) prezgodi je še, nisem še spila kave in nimam nobenega obširnega odogovra na tvoj post. Počaki do poldne :P

Blodnja said...

Birokracija je ziher samo način, kako redno zaposliti mazohiste ;)

Mislim, da je status dobrina, ki bi jo lahko prodajali na črnem trgu :) Vso srečo s papirnatimi mlini pa zaorji ledino, da nam boš lahko svetovala, ko se znajdemo v istem dreku...kar bo še prekmalu...

Anonymous said...

@BB: Kaj dela MJU? Naslednič me poklič, pa boš stvari uredila iz naslonjača. ;)

Anonymous said...

beti: v vecjih mestih-kot v tem pohanem sniclu,kjer se trenutno se nahajam, so ponavadi ti "amti" zelo na kupu :) razen becirkovski amti (obcinske bajte) so vsaka v svojem becirku, sicer pa ti povem... da je birofafljanje dosti hitrejse+lazje.

Black Betty said...

Evo poldne je preč in recimo, da sem vsaj na pol pripravljena na nove podvige in vaša fprašanja, prikimavanja, sočustvovanje, trepljanje, tolažbo, nerganje...
in da.. kje smo ostlai?

Blodnja: presenetljivo - ja vem, včasih sama sebe presenečam s svojimi izjavami, se opravičujem v naprej) ampak tile birokratki, ki sem jih v preteklih dnevih srečevala, se z njimi takorekoč družila (zato včerja tudi moj obupan klic po druženju z maj kajnd of pipl) - so bili nadvse prijazni, uslužni, simpatični in zabavni. za trenutek sem celo pomislila, da bo za tem fejk smehom eksplodirala vodikova bomba birokratskega jebanja v glavo, a sem se zmotila. jebal me je samo to, da se ne da dobiti VSE NA ENEM MESTU - kot je govoril g. virant, da je to njegov cilj (cilji pa so še prekleto daleč!!!)

Syco: heh, zakaj mam tako temno slutnjo, da lahko pri tem tvojem "urejanju iz naslonjača" dobim še eno roza majico do kolen in kapo s šiltom na kateri piše "i love slovenia" .. hehe kako ironično ;) Mi je zelooo ušeč ;) A lahko dobim tudi spodnji del trenerke v isti barvni kombinaciji?? In še zmeraj mi ne gre v glavo kako to da ni Nimfa ta majice obdržala zase, kot vem njej roza zelo pristoji ;)

tomazs: ija, kaj ko moraš pol papirologije pridobiti v becirkarskih uradih - bežigra, pol v mestnih - ljbuljana, pol v državnih.. nočm niti vedt ;)))) ne ne en enenenenenenenene.. uglavnem grozn grozn!!!!!!!!!

Tko, mislm, da sem povedala, kar sem mela za povedat na temo birokracije in jebanje le te naključnih državljanov v možgansko votlino. Sedaj se bom pa vrnila nazaj k moji pisarniški birokraciji in ne jebem več nobenga. Itak vsi mene!

Anonymous said...

@BB: Ja, pa še papuće v isti barvi. OK? :)

Anonymous said...

P.S. Pa nism jez kriu, če maš sam metr cvancig. ;)

Anonymous said...

V vsej tej socialni drami mi je najbolj povshechi omemba "charobne palichice", ki v obliki ostalih prispodob chesto nastopa v Vashih chrticah. Deux aux machina, ako hochete. V petek lahko ponovno mashemo zh njo ;)

miss.nymphee said...

Obdržala sem svetlo plavo. Ta se mi še bolj poda, ker ob modri zgledam roza, ob roza pa modro (še vedno sem pri barvah, vse skupaj pa se nanaša na trenutni ten moje kože). ;)

Anonymous said...

behehe betka se cmera po statusu , matiko v roke punčara. pa po vtrnih palčkih po ljublan udrihat. tivjo zastojn zrihtal zdraustveno oskrbo.

Black Betty said...

@Syco: A veš tisto: "jaz sem mali pisopat, psiho-psiho-psihopat. in te stisnu bom za vrat, bom za vrat".
Da, da i papuče mi trebajo. Pa nej bo šumečka!!! :P

@Jinx: ti maši s čarobno paličico, jaz bom pa s čarobno frulico. Po želji lahko tudi obratno. Rabmo še koga za čarobni kontrabas?

@Nimfa: Če imaš probleme s tenom, ti lahko priporočam enga dobrga dermatologa. :P

Black Betty said...

Oragutan: Njih bom s koso!

Anonymous said...

@BB: S črto al brez? Al clo več njih?

Anonymous said...

kosilnco , kosilnco moja draga betka , kosa je vendarle relikt v svoji branži!!!!!!!

Black Betty said...

syco: s tremi črtami. bo šlo?

oragutan: rekla sm koso. Ne jebem jest kosilnice in takih novodobnih stvari.

Anonymous said...

Ja, s tremi je standardna. Na rit pa piše I FEEL sLOVEnija. Uredu? :D