Thursday, January 04, 2007

O stvareh, ki nam uničujejo telo in duha - poslancih.

Slovenija od kot lepote tvoje? Iz poslanskih klopi vendar. Dooh!

Če beremo Nimfo, si lahko mislimo, da je v Sloveniji zajel nov veter smešnih zakonov. No, meni so smešni, ker se bom valjala po tleh od smeha, ko se bo raja spet razklala na pol ob gledanju slaboumnih oddaj, kjer se napihujejo politiki in tekmujejo, kateri bo bolj obrabil svoje možgane s podebiljenimi izjavami in primerjalnimi analizami marginalnih skupin, ki z vsem skupaj nimajo nič skupnega.

Priznam, misel na to, da bom prišla domov iz Mete in še vedno dišala po Silanu, mi privablja nasmeh na moja tolsta lica. A si zelo težko predstavljam, da bi me na Meti ob mirnem uživanju svoje smotke, kak zavetnik pljuč na gobec. Kaj si pa mislimo, mi onesnaževalci čistega alpskega zraka in raznih notranjih organov?? Seveda ne govorim o kajenju cigaret, marveč o teh ostudnih stvareh, ki vsebujejo – o groza – ma-ri-hu-ano!!
Oh, gosh, I said the M word!

In preden začne kdo spet tečnarit s svojimi pravicami, zanimivo, v takih bolnih primerih vsi začnejo opletati s svojim poznavanjem pravic, kot galebi ki se mlatijo za hrano, redki pa se spomnijo tudi na obveznosti in dolžnosti. In ponovimo še enkrat, skupaj: Vsi imamo pravico, da ne smrdimo kot umazan pepelnik. Yes, it's true. Zato pa imamo milo in razne dišave.

Postavlja se mi vprašanje, kaj ni bil en kadilski zakon že sprejet??? Pa se očitno bolj slabo izvaja. Tako bo tudi s tem, resnično dvomim, da se bo kaj spremenilo. Očitno je našim ljubim poslancem, ki jih imamo nadvse radi in jih spoštujemo, saj nam pred TV kamerami dajejo zgled, kako naj se obnašamo do drugih, precej dolgčas. Mar ne bi raje sprejeli kak resnično učinkovit in strokovno obdelan zakon??? Recimo, lahko tudi o legalizaciji marihuane. Just a thought. Za marihuano je vendar znanstveno dokazano, da zdravi recimo glavkom ter se tudi drugače uporablja v zdravstvene namene, možno jo je industrijsko obdelati in nekateri namigujejo tudi na njeno lastnost alternativnega goriva.

Nikoli ne bom razumela, zakaj morajo v poslanskih klopeh sedeti ravno najslabše umsko razviti predstavniki naše male lepe pridne in ubogljive državice. Mislim, da bi morali vsakemu poslanca pred kandidiranjem na volitvah izmeriti njegov IQ in šele če bi bil ta dovolj visok, bi lahko tekmoval za nakljonjenost ljudstva. Ampak ta stvar je začaran krog. Ljudstvo je namreč neumno oz. verjame prozornim fintam raznih lokalnih politikov in veljakov. Potem bi morali tudi ljudstvu izmeriti IQ in šele, če bi bil ta dovolj visok, bi imeli pravico, do izbirajo med kandidati.
Ah, demokracija sploh ni za nas!

5 comments:

miss.nymphee said...

Betka, ti smrdiš! ;)

Centrifuzija said...

Preden se lotite delati neke neosnovane zasebne primerjave, predlagam, da se sprehodite po razpredelnici in pogledate, kako imajo v ostalih evropskih državah urejeno to reč s kajenjem na javnih mestih. Za zdaj izstopamo, je pa res, da je nadzor nad izvrševanjem zakonov v različnih državah različen.

Ker sem dobra, vam dam še vir, ki ga sami niste našli:
http://62.23.25.83/help-admin/metasite/sites/1-1001/images/mo_documents/dossier_pdf/EUcountries_Legislations_Table_Oct06.pdf

castro said...

"Postavlja se mi vprašanje, kaj ni bil en kadilski zakon že sprejet???"

bil, pa se je toleračni prag zvišal. skrajni čas, da sežejo po večjem biču :D

"Mar ne bi raje sprejeli kak resnično učinkovit in strokovno obdelan zakon???"

s tem bi se odpovedali častljivi tradiciji ;)

Black Betty said...

No men je ideja, da ne smrdim po čikih, ko pridem iz lokala čist fajn. Se mi pa zdi debilno sprejemati nove in nove zakone, in zmetati na kupe denarja stran, če bi se to lahko dosledno izvajalo z že obstoječim kriterijem. Se pa strinjam s tabo Castro, da ima vlada neverjetno potrebo po ožanju zankice okoli vratu, analnem pregledovanju državljanov in seveda, zakaj vendar ne tudi tepeža z bičem. Saj grešijo, naj trpijo.

Tamara, daj se naslednjič potrudi in uporabi html za link. Smo preveč leni, da bi kopipejstal ;)

Anonymous said...

Meni se zdi novi predlog čisto OK. ne samo, da bom na žurih dejansko lahko dihala (za smrad mi je tako ali tako vseeno) in ne bom več imela problemov z bronhiji, kašljanjem in glavobolom.

Pravzaprav se mi to zdi celo ena boljših potez našega drugega doma (in ne vladnih, ker zakone sprejema parlament). Bravo poslanci, končno so zganili riti in naredili nekaj pozitivnega in efektivnega.

V prvi vrsti pa mislim, da je zakon namenjen zaposlenim v gostinstvu, ki morajo dim prenašati na delovnem mestu. Kolikor vem je nekoč stevardesa (ko se je na letalih še kadilo) od pasivnega kajenja dobila raka na pljučih.

Mislim, da si vsak zasluži delati v "smoke free" environment in pač ne moremo zamahniti z roko in reči: sami so si krivi, kaj so pa šli v gostinstvo.