Tuesday, September 19, 2006

Ena o eksperimentu z velik linki

V zadnjem tednu sem se lotila enega zanimivega eksperimenta. Ljudje, ki me bolje poznajo vedo povedati, da imam ogromno problemov. Tudi bralec ali bognedaj dva, ki bi utegnil redno spremlja moj blog ve, da me pestijo razne čudne bolezni, skorajšne aretacije, iztrebki in leteča crkovina in preklinjam tudi že prav neprimerno veliko. Sedaj pa me je zadela še ta štorija s kavo. Smešno je, da jo imam ravno kak liter pred sabo med tem, ko tole kracljam v računalnik. Vem, da vam ni smešno. Men je. Ker vem kaj se bo zgodilo nekje v trenutku, ko bom končala s tem mizernim postom.

Torej back to eksperiment.
Zadnjič enkrat se po doooolgem, dolgem času spet odpravim na neko nadvse fensi priložnost na klopco pri Križankah. Ker je bila jako pomembna prilika, v ta namen opustim svoj narkoimidž, nadenem nekaj barvic na oči, na ustne pač ne - bljak, oblečem krinoline, podkikle, nadkikle, čezkikle, steznike in te nobel reči. Skratka, upedenam se u nulo, kot temu rečejo fine dame iz Ljubljane. Ne vem sicer zakaj bi se kdo pedenal ravno v nulo – človek bi prej rekel, da potem izgledaš kot kak vagabund, revež, niče, nula. In zakaj bi potemtakem sploh kdo rad bil nula?? Bemu, spet preveč vprašanj za mojo malo bučo.
Tako našemljena se potem sprehajam po Ljubljani in se mi začnejo dogajati razne bizarnosti – vinjeni ošmekani štajerci me fehtajo čage; policaji me za razliko od drugih priličnih srečanj ne grozijo z uziji, ampak me poimenujejo z »gospodična« in se mi še nasmehnejo zraven, pridržijo vrata – in o moj bog!!!

Now that was just kripi!!! What the hell is going on???!!!
Resnično sem mislila, da je to fora, da me bojo vsak čas uklenil in prebral pravice ali pa, da bo vsak čas iz grmovja skočil tip z mikrofonom in zatulil, srprajz, skrita kamera or something. Čakam. But nooo, nič od tega!!!
Weird. Weird. Weird.

Pridem domov, se vržem v posteljo in tuhtam *tuht* *tuht * *tuht* kaj bi to lahko bilo. Sem tako tuhtala, da nisem mogla zaspati in še glava me je začela prav grozno boleti, nisem pa prepričana ali je bilo to od alkohola ali od tuhtanja. Kakorkoli, odločim se za manjši eksperiment.
Naslednji dan grem ven na sprehod in do trgovine. Oblečem iste, ne več tako pražnje cunje, nadenem whore on crack imidž brez mejkapa in prvi rezultati eksperimenta so že vidni. Ne, da me noben znanec niti pozdraviti ni hotel, ljudstvo je dobesedno bežalo stran od mene, kot da bi jim pretila kakšna naravna katastrova (no ja, resda je vse na meni naravno in res izgleda katastrofalno). Sem se že spraševala, če sem še slučajno zapela zraven,to bi bilo šele hudo. Ker tako očitnega zgražanja mamc z zelenjavo v roki pa še ne. Verjetno so si mislile, kako si sploh upam taka v trgovino. In
kako prav so imele!!!

Naslednji dan se namejkapiram in nadenem trenerko. Dogodki si sledijo nekako tako:

- Sosed, ki me v življenju še ni pozdravil, kaj šele pogledal v oči, mi je entuziastično rekel »o kam pa kam soseda« (??!! WTF)
- Neznani "sošolci" me ustavljajo na cesti in mi čestitajo za izpite in neke čudne dosežke za katere dvomim, da so sploh moji! Naj jim bo!
- Neznanec me prosi, naj mu spustim ventilčke na avtomobilskih gumah. In on bi jih tudi meni. Nisem ziher, da ni bil to kak čudn pick up line. Rahlo sicer dvomim v slednje, ker je bilo to ob 9h zjutri in takrat se s svetom ukvarja moja jutranje simpatično nasikana osebnost.
- V službi se mi šefe sam ponuja, da mi skuha kavo (dasiravno že dva dni na ves glas razglašam, da ne pijem več kave – bi mogla še dodati »v službi«)
- Na ulici mi taksisti – ti so šele smešni - razlagajo, da so ostali brez bencina. Prijazno predlagam, naj pokliče koga, ki premore kanglico in kak drobiž za bencin;
- Posledice so vidne tudi na blogih - na centrifugalni lestvici priljubljenosti in bložne blaženosti sem namreč prilezla na The lestvico med »moji dragi sočudaki«. In to je olala čast. Ne vem, če razumete, ampak to je skoraj tako, kot če bi vernika posvetili v kak malteški viteški red. ;) Blodnja pa mi je namenila celo komentar s štirimi besedami! Now that's something, aaa?! ;)
- Dobri Štajerc s Ptuja (brez zvezdice) mi je ob nakupu malce večje količine teranovga likerja podari 2 zastonjski buteljčici. No.. wait. Takrat sem bila spet na starem narkoimidžu in še v pižami povrh vsega. Za to se imam zahvaliti izključno njegovi dobri štajerski duši.
- Roža v moji pisarni je čudežno ozelenela in vzklil je tudi novi poganjek. To se mora deklarirat kot čudež!! To je tako drugačno, kot ponavadi, ko vse crkne po nekaj dnevih mojega sobivanja z lončnicami v istem prostoru, sploh če jim moram namenjati še neko negovanje in skrb.
- Norci me imajo za Svetilnik na razburkanem morju (da me imajo tudi za kravo, bomo zamolčali… pssst). Končno se je moja Betty-lama osebnost začela razvijati.
- In za konec, po kavi mi zaenkrat še ni slabo. Ijes, še je upanje za naju.

In zaključek tega mojega famoznega eksperimenta. Ne vem, ali naj na temu mestu naredim reklamo kozmetični linij ali ne, pa kurc, nočem bit druga Red Sonja. Predvsem, ker nobena kopija ne more prekositi
originala. Še manj, pa če je to slovenska kopija. Skratka plod mojega raziskovanja je estetski in sociološki. Narkoimidž ni več nobel, dekleta (in fantje) make up je kul, uporabljajte ga!
In če mislite, da ga ne potrebujete – lepota je minljiva.

Čestitam, dragi bralec/draga bralka, uspešno si se prebil/a čez mordor nebuloz. Še enkrat čestitam!! Naslednjič dobiš medaljo.

PS. Vsega je kriva kava!!

27 comments:

Anonymous said...

V trenirki je prihodnost... :)

LONELY RIDERka said...

sam ornk se mors naspat, pa naus nc vec mejkapa rabila, trust me!
res je, vsega je kriva kava (ker zarad nje ne spis ;))

Anonymous said...

OČARLJIVO!!!!!
tele štorje z embalažo se tut jaz rad igram in res so funny.
če podelim rezultate mojih 15 let podobnih eksperimentov , bi zaključil "človek je le bolj ali manj elegantno zapakina opica".

Black Betty said...

@syco, zapojmo skupaj (melodija David Hasesllhoff - Limbo)
Limbo tu, limbo tam
skočimo vsi v trenerkice
vsak naj skače kakor ve
ker to je trenirka dens.

@Lonely: dvakrat sem prebrala krava, namesto kava! ;)) Ne, da zaradi kave ne spim, zaradi nje nisem pokonci!!

@Orangutan: Tvojih 15 let eksperimentov je obrodilo nadvse pomembne sadove za človeštvo in življe nasploh.
Mogoče rahlo dvomim, da bi se opice s teboj strinjale. ampak njih itak noben ni nič fprašal. Je pa res, da so včasih bolj napredne, ker so zlezle nazaj na drevesa - tam je bolj zabavno.

Razmišlam, če bi se dalo od takih eksperimentov žvet, koz i'm really got at it. A ti maš kej izkušenj s tem :P

Anonymous said...

HAHA VENTILCKE NA GUMAH OHOHO

miss.nymphee said...

Ko je Nimfa zadnjič delala podobne experimente se je za vse večne čase (z odprto opcijo da si premisli) odpovedala čevljem z visokimi petkami.

In še ena stvar. Ni je bolj ogabne svinjarije na tem svetu kot je šminka. Še lip gloss paše sm zravn. In vse labele razn neutrogene kadr sm prehlajena. Tako, pa sm povedala. ;)

Black Betty said...

@trik: Jaz še zmeri ne štekam tega z ventilčki. A ti veš, kwa nej bi to pomenil? Dej pliz, poglobi se v to in mi razloži. Ker sem zelo zmedena.

@nimfa: bolj ogabn od šminke je samo še modra/zelena maskara - razn v pimeru ko gre za pustne šeme.

Petke - ja si predstavljam, da se ti dogajajo nebuloze, če si pa morajo ljudje tolk da ne zlomit vrat, ko govorijo s tabo. In ti pol še pričakuješ kakšno sproščeno filozofiranje or what?

castro said...

"...– lepota je minljiva."

thx god for attitude ;)

Anonymous said...

Eh, Betty, pravi chudezh bo, ko te bodo upedenano in/ali z mejkapom ugledali uni zlati konji v predsobi in zacheli tochiti krvave solze ;)

Anonymous said...

off topic.. mi je pa vsec, tvoje poimenovanje mene :evil:
:Mr. Post-a-lot:

and i like it :)

on topic:
a se kdo opazi nekaj??
brez fotk je tale post povsem neuporaben! :evil:

sv3der said...

jest sem pa mislu, da ljudje pišeju mordorske nebuloze ko so hiperaktivni in sicer popitju kafeta. hmm, huh, vidim, da ni vedno tako ;)

ampak, da trenirka in šminka delata takšne čudeže...huh, pa kje si se ti to sprehajala, jeseneice, jarše, tomačevo, ... ??

-sv3

ps: bi ti prišla s svojo karmo (ne kramo, če s5 nisi na qfetu)) sem do mene, ker mi rože sumljivo crkujejo :S

Black Betty said...

hm, had. A mi ne morš verjet na besedo? Fotka pač lahko ogrozi vsesplošno zdravje slovenskega naroda in povzroči smrtonosne očesne bolezni.

Black Betty said...

jinx: zlati konji bodo kmalu dočakali svoj konec. kmaluuuuu! bwuahahahaha ! ;)
sveder: bemu sunce, kako se upaš takole vrivat predmet ??? ;)
Hm, saj je bilo med pitjem kofeta. Vmes sem te prelestne čokoladasto obarvane tekočine popila kar veliko. Zmeri delam dvojno dozo.
Drgač pa ni problema.. lahko pridem s trenirko ali brez, Z mejkapom ali brez, mogoče vzamem še kakšen deodorant, da ne bom ravno smrdela. No problem. Vi tam in vaše rožice poskrbite samo za varno dostavo in nastanitev "zdravilke rož" in njene krame. Cenim ljudi, ki jim je veliko do rož;)

Anonymous said...

verjamem samo v empiricne dokaze.. tako, da na besedo ne verjamem..

prosojnica, pps, fotografija, video, diasi, itd.. stejejo :)

sv3der said...

@had: yeah man, good point. betty, da vidmo črno na belem, dokaz ... :)))

Black Betty said...

had: najprej se bo treba spustit v popolno obdelavo in to je dolg proces

sveder: midva se morva najprej zment okol vzgoje in varstva rož ;)

Anonymous said...

hja betka , glede opičjih stališč se opiram na tale vir.
http://www.youtube.com/watch?v=sA5H7mdEnuU

Anonymous said...

popolno obdelavo?? hmm.. tako perverznega stavka pa ze dolgo nisem prebral.. in v naslednjem stavku pravis, da se moras o tem zmenit s svedrom.. zanimivo.. :evil:

Blodnja said...

od ginjenosti se mi je orosilo oko :D
tokrat samo tri vrstice, da ti ne stopi v glavo ;)

Black Betty said...

orangutan: hehe. zanimivo. Si mogoče že kdaj razmišljal da bi izdal kakšno publikacijo na temo Ljudje in Opice? ;)

had: si si. Se prav spomnil, da si (mislm da na Ulinem blogu) omenjal neke perverzne stavke. Sama ne vidi v tem nič perverznega. Kvečjemu golo resnico. Pa da ne bo tudi slednji stavek preveč perverzen.. pričakuj srprazj v naslednjih dneh;) It will be published ! :P

Bldonja: oh, uh, ah... tri vrstice?? madonca, od navdušenja me je bilo skoraj konec, potem pa sem še enkrat pogledala in.. "lažeš, kradeš, bolhe ješ!!" Ena vrstica manjka!! ;))

Blodnja said...

tretja vrstica je na bičskvitu ob strani

Black Betty said...

o jezus, marija in vsi sveti :P
tole mi pa lahko res stopi v glavo. Čaki, bom probala ven zbit, pa se bom neki časa z glavo v mizo butala ;)

Blodnja said...

kaj pa kakšne "user friendly" izbijalke ala flaša vina in zhbe ;)

Anonymous said...

tudi ce prvo stvar preskocimo, nam ostane se vedno druga :evil: a me je kdo klical :)

Black Betty said...

blodnja: absolutno!! Ampak za to si je treba čas uzet ;)

Had: tole je pa nadvse pomembna in pametna ugotovitev. ;) ane ;) Hm, mogoče tvoj namišljeni prijatelj ali pa imaš prisluhe. I dono ;)

Anonymous said...

pogovor s samim seboj je vedno idilicen.. :evil:

Black Betty said...

Se strinjam. Včasih imaš še boljšega sogovornika, kot če bi šlo za realno osebno. Kajne ;)