Wednesday, January 17, 2007

Quality time with myself

Piše se leto 2007.
Betka v tem času napolni zavidljivih dvajset-in-še-nekaj let, se otrese nuje po konstantnem razpravljanju na lastnem blogu, malce zgubi kompas v svojem življenju, vendarle se končno odloči izpolniti svojo dolgoletno veliko željo. Ja ja.. I'm such a Über Rudi.

Začetki so težki in neobetavni, noči pa so dolge in brez trohice spanca, le še plitek srčni utrip, daje vedeti da je to truplo še živo. Dokler nekega dneva enostavno ne prespi in naslednjega tudi. Ko se končno zbudi jo najbolj čudi, da jo zvesti bralec pogubno povprašuje po nesmiselnih razlagah o njenem stanju. Ali se je poročila in rodila kopico nadloge??? Ali se je morebiti ločila?? Ali je spremenila vero in sedaj veruje v Onega, ki ji prepoveduje uporabo tipkovnice? Da nisem morebiti spremenila prehranjevalnih navad in namesto za računalnikom visim na skretu? No brez skrbi, razen manjših motenj zaradi prevelike količine zaužitih banan, nisem imela večjih prebavnih motenj. Prav tako še nisem doktorirala iz paranormalnega delovanja in ne nosim celofanaste čelade na glavi.

Razlog vsemu temu pa je verjetno tudi to, da se končno poda na baletne, kjer spozna svojo novo adrenalinsko obsesijo, ki ji zagotavlja vso energijo, ji pomaga vzdrževati linijo, predvsem pa v njej vidi možnost, da spozna sebe in svoje lastno telo in njega zmožnosti. Kot že rečeno, ni ji bilo s steljo postlano, pa tudi ne s travo. Bilo pa je veliko parketa po tleh. Bosa noga in parket = ?! Hja, le norec ne bi videl tukaj tragičnega problema in bolečine, ki veje iz odrgnjenih in okrvavljenih stopal male Betke, ki se kot tzunami razburkajo v musklfibr po celem telesu. In takrat se šele zaveš koliko mišic si v življenju dejansko prvič uporabil in ki so bile ravno pred tem, da za vedno zakrknejo. A lot! Trpek je okus tega spoznanja. A tako kot nad blogerskim udejstvovanjem, tudi nad plesom ne dvigne belega srveta, niti ne belega goloba (well fuck me, I'm not Džani Rijavec) in tako enkrat leta dvatisoč-in-nekaj postane prva primabalerina Slovenske opere in baleta.

In potem me budilka brutalno vrže pokonci iz najlepših sanj. Itaaaaak!! Back to reality. Grem še mal spat ;)

12 comments:

Centrifuzija said...

Beti, a te zlobne, grde in suhljate učiteljice tiščijo ob tla, da bi naredila špago? A delaš po 2 uri na dan plie-je, grand plie-je, pas de bourre-je, develope, arabeske releve ...? In nekdo ti nabija na klavir ves cajt, ti pa v dresu držiš štango in nikol nimaš glave dovolj "gor"? Ja, res ti je zajeban!! ;)

bežeči norec said...

tamara, to so betkine nočne more ter potencialni hudi osebnostni problemi in ne tvoji... don't steal her thunder :P

Anonymous said...

Beti, a so to tiste vaje, ko morš letat po dvorani in se ostalih udeležencev s prstom dotikat na... eeeem...nekonvencionalnih mestih?

Black Betty said...

Tamara: čutiš z mano, kajne ;) tole s pokončno glavo je najbolj zajeban. A on ne razume, da sem jast pač majne rasti? ;)

Bežeči: ah, spet si poln razumevanja in topline. verjetno bi se tudi ti moral vpisati na baletne, da bi čutil tudi našo bolečino. če ne drugega, bi se vsaj na tvojmu blogu poznalo ;))

Struka: [zglojen pogled in privzdignjena leva obr] Am, ne ne, to si zamenjala z veroukom. ;)

Anonymous said...

Odlično! :-)

Anonymous said...

eno balerino sem "poznal" dolg cajta nazaj. skoz eni problemi z ... nogami .... je pa res, da tko kt jepa ona po štengah hodila, ... pa da o ... no, good luck, fantom se nam vedno prebudi domišlija, ko slišmo da ktera balet pleše ;)

-sv3

Anonymous said...

klavir in štanga?

Black Betty said...

Sicer se spodobi, da vam kaj odgovorim, pa bom samo zahvzdihnila in bila dokaj kratka:
Di: hvala (=
sv3der: am, kako pa je po štengah hodila?
orangutan: pivo in banana?

Anonymous said...

Bravo Betka! Sem že zadnjič mislila, da se zajebavaš, ko si po msnju napisala, da si bla na baletu :)

Mene si prepričala. Tu od sodelavke slišim, da je super. In če bo vse po sreči (beri: če si letos na jogi ne izpahnem kakega sklepa), se vam drugo leto pridružim.

Fičo balet bi ti lahko plačal za reklamo ;)

Anonymous said...

Neee, pri verouku so bili dotiki bolj intenzivni in so se večinoma vrteli okoli istih mest na telesu...ah kr nostaligčen ratam, sploh po tem, ko si me deklarirala za deklico (oče Podrepnik so to igrico meli najraje..;)) Sem samo pomislil, ker mi je kolegica (ne od verouka) govorila, da je to metoda segrevanja na Fizl baletu in me s tem skoraj prepričala, da bi... :P

Anonymous said...

Ko si prvič omenila balet, sem bila ob misli nate v trikoju in satenastih čeveljcih malo skeptična, pridevnik fičo pa je že bolj prepričljiv ...
Komaj čakamo, da te vidimo na odru! (ali pa zgolj med hojo po stopnicah...hm)
:)

Black Betty said...

Blodnja: Bom držala pesti, da si pri jogi ne izpahneš kakšnega vitalnega dela. Da bomo lahko drugo leto skupaj delali na zanimivih orodjih ;)))

Struka: Ah, pardon. To se meni večkrat dogaja ;)) Je pa red, da je to ena izmed ogrevalnih vaj pri fičo baletu in moram priznati, da sem se zelo zabavala ;))

Pina: HUh, moram vprašati soseda, če je res kaj nenavadnega na moji hoji po stopnicah. Ne vem zakaj zmeraj tako bulji, ko grem mimo. ;))