Thursday, February 23, 2006

MuZiKa

Ne dolgo nazaj me je rajcala ideja, da bi imela svoje skreče, pa da bi mal hodila okol po žurih in DJ-ala in skrečala… iijaaaaaaa. To bi bil job zame. Zjutraj lahko dolgo spiš, zvečer se pa spraviš ven žurat. Nekak so mi tastari vbili v glavo, da je to A no no idea (bla bla bla.. ne.. bla bla bla.. faks.. bla bla bla služba..bla bla bla ).. Idiots!! Zdaj vrtim musko samo na svojmu kompu, pa še take lepe DJske slušice sem si omislila, ki imajo to prednost, da premorejo tudi mikrofon. Po izgledu so sicer bolj pilotske, ampak važen je namen. Tako, da se lahko derem ob muski in snemam. Če se mi bo kdaj zahotelo poslušati lastno fušanje.


Malce mi mori, ker so ti naši lokalni DJ/kelnarji totalno arogantni in mislijo da imajo full pojma o muski in da če rolajo v neki ljubljanski vukojebini mislijo, da so prjel boga za jajca. V Ortiču mi gre jako na K*U*R*A*C!, da je vsak petek ista muska oz. isti CD z nasneto musko. AaaAa NE morš no!!! In zakaj hodim tja? Zato, ker je drugje še večji krep. V Ortiču vsaj vrtijo spodobno musko (ni MTV bullshit), dasiravno se je po stotem obisku naveličaš in si skromno zaželiš vsaj drug komad, če ne že drugega izvajalca. Tako se opogumim, stopim do šanka/DJ-kotička in gospodu DJ/kelnarju pomaham in mu dam en precej dober predlog. DJ/kerlnar me bebavo pogleda, in mu moram še enkrat ponoviti (Editors ali pa Bloc Party, za Datarock pa si sploh ne upam vprašat, bi bilo že preveč perverzno). V glavnem tip ne premore »brit popa«. Potem mi ostane edino še, da preizkusim staro metodo, ki sem jo ukradla dečvi iz Svete Trojice, mu na listek napišem sporočilce z zaželjenim komadom Dipešou (to bi ja moral zavrtet!!), mi pokima, kar vzamem na znanje, kot »kul izbira«.. Kelner/DJ z brezizranim ksihtom zmečka papirček v majhno kuglico in ga zaluča v koš!!! Ja fuck off modafaka!!!

Na Meti. Teden kasneje neki filo faks DJ vrti totalno nepoznane komade, no vsak peti je bil še kr kul, pa celo Depeche Mode mu je uspelo najdt v svoji zbirki (ni blo švoh, sploh ne). V Jazzbini sem dojela koncept FF žurov. Čim manj znani komadi, bolj si »huuud« DJ. Takrat so vrtel celo en komad od Otroci socializma. Neverjetno!

Meni se prevečkrat zahoče malce industriala ali pa vsaj 80's žurov. To bi blo kul! To mi manjka!

Nostalgična.

11 comments:

Black Betty said...

sej nisem rekla da mi ni dobr. sam skoz je ISTA muska. loh bi kej menjal!

Black Betty said...

ja mene lahko vzamejo naprimer ;)

Black Betty said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Black Betty said...

Če ga pa ozo vj-ja pol pa morm bit tam.

Meta je kul (sploh polet) k4, pa celo vsake pou leta organizira kej spodobnga. al mam pa sam jest tak kurčev zegn da uletim na ene bedne tehnaže. who knows..

miss.nymphee said...

/me tut sanjala o dj-stvu...še miss nymphee je nastala ravn s tem namenom...se mi je zdel da ma tist 'ostane u ušesu' prizvok...pa ceu šou sm mela že u glavi namontiran...da ne bi bla sam muzik...ampak še kj za vidt...hm...če prou pomislm sm mela zrežiran razvrat...well...maybe one day you will watch me on stage...:P

Black Betty said...

bi mogla pol spoznat Miss Teeq na flajerjih je kr dobr izpadl ja ;);)

sv3der said...

huh, djka praviš...pa maš akk svoj setič že?

@miss nymphee: hmm, souns like miss kittin ;) čeprav, je bi bil tvoj psevdo bolj ...khm, kinky :)

a propos partyjem v lj: meni je bila 4ka kar kul. sploh into something partyji so sekal. pa kakšni allnight long, huh, da ata in njegovga astrodisca ne omenjam ...

miss.nymphee said...

moj psevdo JE in še BO bolj kinky...k ideja zaživi...;)

Black Betty said...

Par let nazaj sem bila zelo navdušena nad enim DJ Pro programom, v katerem so nastajale tudi do 20 minutne epopeje. Kar smo zabelili z prijateljevanjem z nekim nadvse znanim producentom in izdelavo ušmekanih in kičastih flajerjev.In kot sem rekla.. se sedaj v DJesjtvu udejstvujem samo še na skrbno izbranih privat partijih in delam na imidžu "Hard to get". :)

Anonymous said...

hehe..ti si carka!! Jz sm tud trenutno na tem,da bi neki štancala...pa teli dj-kelnarji..se čist strinjam s tabo!!Kr obolevam k grem včasih vn pa skoz eno in isto...(pa ne sam v ortiču)

uglavnem drgač pa ful hudo pišeš... prov sede brat tvoje objave...vsaj en k si upa bit direkten!

Ja jz sm za ( : ...punce gremo miksat...Black Betty zrihti kej ane :-)

Black Betty said...

ladyk.d: ej hvala :) jest bi, sam nimam skrečov, pa kontrolke. sm se pa zanč enmu bednmu DJu uštuila in mi je kr dovolu, da vrtim musko.Čeprav je mel bl bogi izbor.
ajde