Friday, August 24, 2007

Cestno kolo malce drugače (ali kako smo spimpali divje kolo)

S Hirkani smo ugotavljali, da je v tem vremenu nemogoče tekati po poljskih potkah in je edina možna rekreacija kjer s seboj ne vlečeš še sto kil gnoja, doma pod streho. Povsem jo razumem, da ji je sobno kolo za umret dolgčas, zato smo si pri nas v kleti omislili tole naredi si sam fitnes "napravo". Stvar je zelo simpel. Pravzaprav sploh ne rabiš sobnega kolesa, ampak v sobo spraviš kar divje neudomačeno cestno kolo.

Najprej žvau ujamemo in jo zdresiramo. Najbolje enostavno je, da jo vklenemo v poseben sistem, ki preprečuje žvali, da ne zbezlja v drugo sobo ali bognedaj v kuhinjo, ampak se goni na mestu. Nato nastavimo primerno višino sedala in že lahko pričnemo veselo švicati kot kakšen turški rokoborec.



Ker gonjenje na mestu zelo hitro postane dolgčas, da bi si človek žile rezal, sem si zamislila, skonstruirala in dala narest posebno poličko, kamor lahko odlagamo knjige, ki jih med izločanjem odvečne vode iz telesa mile volje lahko uporabimo tudi za kaj koristnega. Če se odločimo, da se bomo rokovali s kakšno knjigo iz Delove zbirke nujno zraven potrebujemo obežilnik, ki preprečuje, da se knjiga sama od sebe zapira. Pri kakšnih bolj kakovostnih knjigah pa lahko obtežilnik uporabimo kot pripomoček za bildanje bicepsev, tricepsev in vratnih mišic. Seveda nikakor pri tej enostavni napravi ne sme manjkati kronomerilec.

Ko ugotoviš, da so knjige iz Delove zbirke polne napak in s tem povzročajo gromozansko trpljenje v okularnem organu ter nenavadno pekočo bolečino v možganu, se v neposredni bliži nahaja historialna škatla za predvajanje hitrih slik z nadpovprečnih sprejemom petih programov, na katerih še Vladimir Vodušek deluje zabavno in zanimvo, napihljiva savna pa se ti zazdi nadvse uporaben in briljanten izum tega časa.

No, kdo ob temu luksuzu sploh še hoče švicat zunaj. Lahko še staknete prehlad! Hkrati pa imate svojo deco lepo pod kontrolo, predlagam naj se posedejo pred tv in gledajo zanimiv program RTV SLO. Tako bo kuhinja čista in volk cel.

8 comments:

Anonymous said...

Slavnostno ti podeljujem laskav naslov INOVATORKA LETA!

Black Betty said...

oh, kakšna časta. Hvala. Hvala. Hvala.

Anonymous said...

Beti, a si se nalezla 'turbo-ecology' od Poredne Črešnje? :D

Black Betty said...

A je to spolno prenosljiva bolezen al kaj??? :P

Ne mislm, da nisem tega se nalezla. Mam pa trenutno neko fizkulturno bolezen. ;)

Anonymous said...

če lahko dodam še svoje neprecenlive izkušnje na 'valarjih'. ako se rekreativec jako potijo, predlagam podstaviti pod kolo en veliki škaf. kaj hitro imaš občutek, da nekdo ne zrači svojih cuperg redno ;) sploh, če je spodaj iti-son ali njegov bratranec tapi-son (oba šveda valda - njun stric erik-son).

aja, to se uporablja predvsem pozimi, ko je prehladno za na koles it. a hočeš rečt, da je že zima pred vrati? :O :O

-sv3

Black Betty said...

sveder: hočem reči, da se ga lahko uporablja tudi, ko je zunaj malce bolj kislo vreme in dežuje. Ali pa, ko se ti ne da več tečt. Ali pa, ko si prelen, da bi se zvalil ven iz hiše. Ali pa, ko je zunaj 45 stopinj in prestop hišnega praga lahko povzroči samovžig. Takrat je res najbolje ostati doma. Pa še avto te ne more zbit. ;)

No pri nas je dovolj že če podložiš kakšno brisačko, škafa pa res ne rabimo ;))

Anonymous said...

A se da to tud kej naročit?
A prideš montirat na dom?

Ideja je namreč všečna, samo izgleda veliko dela, tolko energije pa ne premorem.

Black Betty said...

Pravzaprav ni tako zelo težko. Samo znajt se je treba. ;))