Monday, January 30, 2006

EMA 2006 - tokrat izbra žirija ;)

Pa namlatimo še tu nekaj slame o izboru pesmi za Evrosong 2006. O zmagovalnem komadu ravno ne bi zgubljala besed, ker mi ne ta, ne kateri drugi ni ostal v trajnem spominu. SPLJOH!!!
Lahko pa toliko bolj ošimfam vse ostalo. Bwahahaha.

Bistvo Eme (kar so nam potrjevali skoz ves del tekmovanja)

- 70 % izgled,
- 20% kako zapoješ,
- 10% vsebina?? (morda),


Butasti naslov #1: TU DA DU – izvajalki se je očitno zelo mudilo na oder, ali pa ima samo slab okus za oblačenje. Ne vem, zakaj bi drugače bila oblečena v kombinežo.
Butasti naslov #2: RAPAD TEPE IPI MAPAM – Andraž Hribar s papajščino odkriva toplo vodo.

Stilski izziv #1: Če ti omenijo Anžeja Dežana pač pričakuješ hecno izgledajočega škrata, s tipičnimi g33kovskimi očali, večbarvno smešno trendi frizuro in gejevskim hehetom. NE pa neobritega "jebača" (ne vem od kje mu kocine??), ki želi biti 35. Ricky Martin.
Stilski izziv #2: Monika Pučelj. Čestitke za pogum. Dekle je namreč na oder strumno zakorakala v stilu 80-ih in tokrat oblekla pajkice. Kolesarke, če smo bolj natančni. Je pa definitivno odžirala glasove (povečini moške populacije) Nataliji. Moja favoritka in daleč stran od sivega povprečja Eme, predvsem kar se tiče vokalnih sposobnosti.

Po eksperimentih z Marcelom Štefančičem mlajših, me tokratna izbira, g. Škofa in Tantadrujevega Aljoše, za voditeljski par, niti ni presenetila. Človek se žal navadi bizarnosti, ki jih servira javna RKTV. Čeprav so mi bli z atom Kobalom veliko bolj posrečeni kot kakšna Berni ali gumjasta Miša iz prejšnjih let. Ampak čez Marcelovo pljuvanje jih ni!!
Program. Program? Program! Bitka s talentom oz. bitka za talentom je nekako nadoknadila incidente iz prejšnjih let. Atomik Harmonik z »ohoho« dekoltejem in s platinastimi laski ne sežejo do kolen Sestram, ali pa nevšečnostim z glasovanjem, ki se je pripetila lani, ali predlani oz. lani in predlani (..ah, pustimo malenkosti).

Po prvem glasovanju ljudstva je (po pričakovanjih) močno vodila ekspertka za masažo Saška. Nekje daleč zadaj, a še vedno na zavidljivem drugem mestu so se kobacale atomične harmonike in osladni Jani Pavec (juck.. insulin prosim!!). Da ni šlo vse gladko po pričakovanjih raje, jo je tokrat (spet) zakuhala žirija, ki omenjenim ni dodelila niti ene točke (hihi). Tako je žirija iz žepa potegnila Anžejčeka, ki je izpred nosu Saški odnesel domov avijonsko karto za Atene.

Ps. Edini komad, ki mi je ostal v spominu je bil predvajan v netekmovalnem programu, v izvedbi Aleksa - tekmovalec v bitki s talentom in v supermanovih gatah. SMEH!

No comments: